حمایت‌ صندوق توسعه ملی از شرکت‌های دانش‌بنیان با اعطای تسهیلات

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی تفاهم نامه‌ای برای حمایت تسهیلاتی از شرکت‌های دانش بنیان منعقد کردند.

به گزارش ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور، سورنا ستاری در بازدید رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی از نمایشگاه محصولات و دستاوردهای دانش بنیان صادراتی «ایران ساخت»، با بیان اینکه صندوق توسعه ملی، از گذشته، یکی از محورهای توسعه اقتصاد دانش بنیان بوده است، گفت: این صندوق، کمک‌های بسیاری به توسعه اقتصاد دانش‌بنیان داشته و به تعهداتش عمل کرده، به گونه‌ای که تاکنون بیش از سه هزار میلیارد تومان برای صندوق نوآوری و شکوفایی تأمین شده است.

وی با بیان اینکه دستاوردهای صادراتی ارائه شده در این نمایشگاه ماحصل اقدامات و حمایت‌های صندوق توسعه ملی است، افزود: بخش عمده‌ای از عملکرد درخشانی که در نمایشگاه مشاهده شد، در نتیجه تسهیلاتی است که صندوق به این شرکت‌ها اعطا کرده و این تسهیلات سبب شده تا این شرکت‌ها، به تدریج بزرگ شده و امروز به تولید چنین محصولاتی در ابعاد صادراتی همت کنند.

ضرورت ایجاد زیرساخت‌های صادراتی

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور از وجود پیچیدگی‌های صادرات محصولات دانش بنیان و ضرورت توجه به استانداردها و سازوکارهای صادراتی گفت و ادامه داد: یکی از بزرگترین مشکلات در این زمینه، رقبای قدیمی و بزرگی است که در بازار وجود داشته دارد و همین، زمینه ظهور یک رقیب جدید را با مشکلات و سختی‌هایی مواجه می‌کند. همچنین شرکتی که می‌خواهد وارد زیست بوم کشوری که می‌خواهد صادرات به آنجا صورت بگیرد، شود، تائیدیه‌ها و استانداردهای خاصی را می‌خواهد که اخذ آنها، گاه تا سال‌ها زمان می‌برد.

وی با بیان این‌که شرکت‌های حاضر در این نمایشگاه، از بخش خصوصی هستند، افزود: ما هم اکنون شرکت‌هایی خصوصی داریم که مشغول تولید واکسن انسانی هستند در حالی که چنین رویکردی در کشور ما سابقه نداشته است. این شرکت‌های خصوصی، امسال سه واکسن انسانی تولید کرده و یک واکسن دیگر هم تا پایان امسال تولید می‌کنند.

ستاری بر لزوم جذب کمک‌ها از سوی صندوق توسعه ملی در بخش صادرات تاکید کرد و گفت: ما هم اکنون شرکت‌های دانش بنیانی داریم که فناوری تولید یک محصول، به طور کامل متعلق به خودشان است و کارخانه نیستند. این شرکت‌ها در داخل خودشان، سیستم تحقیق، توسعه و طراحی دارند.

وی رویکرد صندوق صندوق توسعه ملی برای تأمین منابع جدید بخش اقتصاد دانش بنیان، را قابل تقدیر دانست و گفت: امیدواریم بتوانیم ضمن اینکه منابع را خیلی سریع جذب کنیم، در بخش صادرات هم با کمک‌های حمایت‌گرانه صندوق مواجه شویم.

اعطای منابع جدید حمایتی به شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق

مهدی غضنفری، رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی در این بازدید، گفت: منابع جدیدی در بحث حمایت از محصولات صادراتی شرکت‌های دانش بنیان در نظر گرفته‌ایم که اگر این منابع، زودتر از انتظار پایان یافت، باز نیاز شرکت‌ها را تأمین می‌کنیم. به این منظور باید به یک جدول و مدل برسیم که بر اساس آن، به شرکت‌های دانش بنیان، تسهیلات با سود مختلف بدهیم به طوری که بر اساس اعلام معاونت علمی و فناوری، شرکت‌های قوی‌تر، پا پیش گذاشته و شرکت‌های ضعیف‌تر، تسهیلاتی بیشتر با سود کمتری بگیرند.

وی با بیان این‌که در جریان بازدید از نمایشگاه، با حجمی از فعالیت‌های ارزشمند آشنا شده‌ام که شعف آفرین است، گفت: وقتی آقای ستاری به این سمت در معاونت علمی منصوب شد، خوشحال شدیم که دوره جدیدی در معاونت در حال شکل‌گیری است. همین اتفاق هم افتاد و نگاه عمیق و بینش گسترده ایشان، فضای خوبی در صندوق ایجاد کرد.

رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی با بیان اینکه پس از تجاری سازی کارهای پژوهشی، نوبت به فرآیند صادراتی آنها است، گفت: امروز در نمایشگاه متوجه شدم که گام بلند صادرات برداشته شده و با گذر از مرحله تجاری سازی داخلی، وارد صادرات شده‌ایم که نقش فناورانه کشورمان را در خارج، تثبیت می‌کند.

وی با اعلام اینکه از ابتدای سال ۹۴ تاکنون، ۴۳ قرارداد با بانک‌ها برای وام‌های ارزان به افرادی که کار دانش بنیان می‌کنند، اعطا شده، گفت: تاکنون حدود ۲,۷۰۰ میلیارد تومان در اختیار بانک‌ها قرار گرفته که غالباً در بخش صنعت و معدن بوده و سرمایه در گردش، بیش از سرمایه ثابت شده که اتفاقی خوشحال کننده است.

غضنفری با اعلام اینکه باید ترتیباتی اتخاذ شود که شرکت‌های ضعیف‌تر، تسهیلاتی با بهره پایین‌تر دریافت کنند، گفت: هیچ ریالی در صندوق توسعه ملی، در جایی پس‌انداز نمی‌شود و همواره به دنبال این هستیم تا هر مقدار مبلغی که در بانک داریم، به صورت تسهیلات در اختیار شرکت‌ها قرار دهیم.

وی با بیان این‌که به پشتوانه توسعه شرکت‌های دانش بنیان، آینده‌ای نویدبخشی با نرخ رشد خوب و توسعه اقتصادی بالا را می‌توان احساس گرفت، گفت: ما برای تنظیم بازار کشورمان، نیاز به ارزآوری داریم و برای ارزآوری، باید صادرات انجام دهیم که با فعالیت‌های ارزشمند معاونت علمی و فناوری می‌توانیم به اقتصاد دانش پایه برسیم که از طریقی غیر از فروش نفت، گازوئیل و بنزین برای ما ارزآوری به همراه دارد.

حمایت از تولید محصولات دانش‌بنیان ایران‌ساخت

محمد حسین بهشتی، سرپرست معاونت نوآوری و تجاری‌سازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، از رویکرد رفع نیازهای کلان و فناورانه کشور گفت و ادامه داد: معاونت علمی، با هدف تجاری‌سازی محصولات دانش‌بنیان آوری و تجاری سازی فناوری مرکز طرح‌های کلان ملی فناوری، رفع نیازهای مهم در حوزه‌هایی چون سلامت، محیط‌زیست، امنیت غذایی و سایر حوزه‌های راهبردی را در دستور کار قرار داده است و در حال حاضر با ده‌ها طرح فناورانه به سرانجام رسیده، بیش از ۱۶۹ طرح کلان ملی فناورانه را در جریان اجرا دارد.

وی با بیان این‌که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، به عنوان مشارکت‌کننده مالی در کنار این طرح‌های حضور دارد، اضافه کرد: مجری طرح‌ها، بخش خصوصی است و الزاماً برای تمامی طرح‌ها، بهره‌بردار وجود دارد. معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، از رسیدن طرح‌ها به نمونه اولیه حمایت می‌کند و بلوغ و صنعتی سازی این طرح‌ها، در قالب حمایت‌های مالی، تسهیلات قرض‌الحسنه و حمایت‌های صندوق نوآوری و شکوفایی دنبال می‌شود.

سرپرست معاونت نوآوری و تجاری‌سازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان این‌که نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران‌ساخت، بستری برای معرفی دستاوردهای دانش‌بنیان این حوزه و تأمین نیاز مراکز پژوهشی، دانشگاهی و صنعتی است، افزود: امسال و در نهمین دوره این نمایشگاه، بیش از ۳۷۰ شرکت حضور داشتند و بیش از ۱۱ هزار محصول ایران‌ساخت را ارائه دادند. مجموع فروش شرکت‌ها در هشت دوره گذشته، ۱,۱۰۰ میلیارد تومان بوده که در تأمین ۳۶ درصد از این میزان، معاونت علمی و فناوری سهم داشته که میزان آن معادل ۴۰۰ میلیارد تومان است.

کد خبر 545250

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.