نقش BMI بالا در افزایش خطر مرگ بیماران کرونایی

محققان دانشگاه گوتنبرگ در مطالعه اخیرشان اظهار کرده‌اند شاخص توده بدنی یا BMI بالا با افزایش خطر مرگ و احتمال بستری طولانی مدت افراد مبتلا به کرونا در ICU مرتبط است.

به گزارش ایمنا، نتایج یافته‌های مطالعه اخیر محققان سوئدی حاکی از آن است که احتمال بستری طولانی مدت بیماران مبتلا به کرونای دارای BMI بالا در بخش ICU بیشتر است و این موضوع احتمال مرگ آنها را نیز افزایش می‌دهد.

بر اساس مطالعه جدیدی که این هفته در مجله " PLOS ONE" منتشر شد، محققان دانشگاه گوتنبرگ نشان دادند که بیماران مبتلا به کووید -۱۹ با شاخص توده بدنی بالا (BMI) احتمال آنکه مدت طولانی در ICU بستری شده و جان خود را از دست دهند، بیشتر است.

گفتنی است پیشتر نیز محققان گفته بودند شاخص توده بدنی بالا یک عامل خطرناک در ابتلاء به کووید -۱۹ شدید محسوب می‌شود. چاقی علاوه بر اینکه خطر ابتلاء به بیماری‌هایی مانند دیابت نوع دو و فشار خون بالا را افزایش می‌دهد؛ ثابت شده که نیاز به تنفس مکانیکی مرتبط با سایر بیماری‌های عفونی تنفسی مانند آنفلوآنزا و ذات‌الریه را نیز افزایش می‌دهد.

در مطالعه جدید محققان داده‌های یکهزار و ۶۴۹ بیمار مبتلا به کووید -۱۹ را تجزیه و تحلیل کردند. تمام بیماران مورد بررسی قرار گرفته این مطالعه که بالای ۱۸ سال بودند، طی یک بازه زمانی مشخص به دلیل ابتلاء به این بیماری در بخش ICU بستری شده بودند و داده‌های قد و وزن تمامی آنها نیز در دسترس بود. اکثر افراد مورد مطالعه شاخص توده بدنی بالایی داشتند ۳.۷۸ درصد اضافه وزن داشتند. ارتباط معنی داری بین افزایش شاخص توده بدنی و احتمال بستری شدنی طولانی‌تر (بیش از ۱۴ روز) و در نتیجه خطر افزایش مرگ افراد مشاهده شد.

محقان دریافتند افرادی که دارای شاخص توده بدنی ۳۵ کیلوگرم در متر مربع یا بیشتر بودند احتمال طولانی‌تر شدن زمان بستری و خطر مرگ آنها دو برابر بود. محققان معتقدند چاقی یک عامل خطرناک در تشدید این بیماری محسوب می‌شود و به همین دلیل پزشکان باید به شاخص توده بدنی بیماران مبتلا به این بیماری توجه کنند. پیشنهاد می‌کنیم که افراد چاق مبتلا به این بیماری هنگام بستری شدن در بیمارستان تحت نظارت بیشتری قرار گیرند.

منبع: ایسنا

کد خبر 528769

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.