قرص ضد کرونا بر دلتا نیز موثر است

شرکت داروسازی مرک اعلام کرده است بررسی‌های آزمایشگاهی نشان می‌دهند داروی خوراکی ضدویروسی‌اش به نام مولنوپیراویر احتمالاً در برابر سویه‌های جهش‌یافته جدید کروناویروس از جمله سویه‌ی بسیار واگیر غالب دلتا نیز مؤثر است.

به گزارش ایمنا، شرکت داروسازی مرک اعلام کرده است داروی خوراکی ضدویروسی‌اش به نام مولنوپیراویر احتمالاً در برابر سویه‌های جهش‌یافته جدید کروناویروس از جمله سویه بسیار واگیر غالب دلتا هم مؤثر است.

رئیس بخش بیماری‌های عفونی و واکسن‌ها در مرک اظهار کرد: داروی مولنوپیراویر پروتئین شاخکی یا گل‌میخی سطح ویروس را هدف قرار نمی‌دهد، بنابراین باید اثربخشی آن با وجود جهش‌های ویروس ثابت بماند؛ این پروتئین هدف همه واکسن‌های فعلی کووید -۱۹ است و همین پروتئین است که تفاوت میان سویه‌های ویروس را تعیین می‌کند.

مولنوپیراویر آنزیمی به نام «پلیمراز ویروسی» را هدف قرار می‌دهد که ویروس برای کپی کردن از خودش به آن نیاز دارد. این دارو گونه‌ای طراحی شده است که باعث ایجاد خطاهایی در رمز ژنتیکی ویروس می‌شود.

به گفته شرکت مرک، داده‌ها نشان می‌دهد که این دارو هنگامی بیشترین تأثیر را دارد که در ابتدای دوره عفونت تجویز شود.

این شرکت داروسازی آمریکایی داروی ضد ویروسی‌اش را روی نمونه‌های گرفته از ترشحات بینی افراد شرکت‌کننده در کارآزمایی‌های اولیه این دارو آزمایش کرده است. سویه دلتای کروناویروس در زمان این کارآزمایی‌ها چندان گسترش پیدا نکرده بود، اما مولنوپیراویر روی نمونه‌های آزمایشگاهی این سویه ویروس پیش از آخرین موج پاندمی ناشی از آن آزمایش شده است.

شرکت مرک قبلاً در اوایل امسال یک کارآزمایی کوچک مرحله میانی انجام داده بود که نشان داد پس از پنج روز درمان مولنوپیراویر هیچکدام از بیمارانی که دُزهای گوناگون دارو را دریافت کرده بودند، از لحاظ آزمایش ویروس عفونت‌زا مثبت نبودند، اما ۲۴ درصد از بیمارانی که دارونما دریافت کرده بودند، میزان‌های قابل‌کشف ویروس را داشتند.

شرکت مرک در حال حاضر در حال انجام دادن دو کارآزمایی بالینی مرحله سوم این داروی ضدویروسی است که با همکاری شرکت ریجبک بیوتراپیوتیکز آن را می‌سازد- یک کارآزمایی استفاده از آن برای درمان کووید -۱۹ و یک کارآزمایی دیگر استفاده از آن را پیشگیری از کووید -۱۹ بود.

مرک انتظار دارد که بررسی درمانی مرحله سوم در اوایل ماه نوامبر (آبان) پایان پیدا کند.

این کارآزمایی در بیماران کرونای بستری‌نشده انجام شده است که بیش از پنج روز از بروز علائمشان نگذشته است و در معرض خطر بیماری شدید قرار دارند.

این آخرین آنالیز از این دارو بوسیله شرکت مرک در اجلاس سالانه سازمان‌های بیماری عفونی از جمله انجمن بیماری‌های عفونی آمریکا ارائه شد.

منبع: همشهری‌آنلاین

کد خبر 525705

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.