سیدحسن خمینی: همه وظیفه دارند به دولت کمک کنند/ قرار نیست اختلاف نظرها کنار زده شود

تولیت آستان امام خمینی (ره) گفت: ما در عین تکثر واحد هستیم و باید هم واحد باشیم؛ پشت سر آرمان های بلندی که پشت سر داشته ایم و آینده درخشانی که پیش رو داریم.

به گزارش ایمنا به نقل از جماران، حجت الاسلام سید حسن خمینی تولیت آستان امام خمینی (ره) صبح امروز -پنج شنبه چهارم شهریورماه- در آئین تجدید میثاق حجت الاسلام رئیسی و اعضای کابینه دولت سیزدهم با آرمان‌های بنیانگذار انقلاب اسلامی، ضمن تبریک به وزرای دولت که توانستند اعتماد مجلس را به خودشان جلب کنند، اظهار کرد: الزاماً هرکسی هر چیزی می‌گوید به آن عامل نیست، ولی قرآن می‌فرماید که «إِنَّ الذِّکْری تَنْفَعُ الْمُؤْمِنِینَ».

وی افزود: امام (ره) در مباحث عرفانی و فلسفی مشرب صدرایی دارد. مرحوم ملاصدرا بحثی به عنوان «وحدت در عین کثرت» دارند و به نوعی بسیاری تناقض‌ها یا تناقض نماهایی که مکاتب مختلف گرفتار آن بودند را جمع کرده است. شاید بتوان این نکته را در بُعد سیاسی خودمان هم مطرح کنیم.

تولیت آستان امام خمینی (ره) تصریح کرد: ما در جامعه محتاج نوعی وحدت در عین کثرت هستیم. اگر از زاویه کثرات به ما نگاه شود قطره‌های از هم جدا هستیم اما این کثرات در نقاطی وحدت پیدا می‌کنند و متحد می‌شوند. اختلافات درونی ما قوت ما است، کما اینکه دنیا بر اساس همین اختلافات شکل گرفته است. یعنی اگر وحدت در عین کثرت نبود، جهان خلق نمی‌شد. اما آنچه که مهم است این است که توجه داشته باشیم این کثرات، یک مبنای جامع دارد.

خمینی ادامه داد: امروز دولت محترمی شکل گرفته و همه باید به بُعد «وحدت ملی» توجه کنیم. دست به دست هم دهیم ولی قرار نیست اختلاف نظرها کنار برود و کل اختلاف‌ها برداشته شود، چنانکه امام می‌فرمودند، «اشکال، بلکه تخطئه، یک هدیه الهی است». هیچ نمی‌توانیم به جامعه‌ای برسیم که همه مثل هم فکر کنیم.

وی با اشاره به اینکه آرمان بلند امام حل مشکلات جامعه بود، تأکید کرد: امروز که دین‌داران تصدی دنیای مردم را کرده اند اگر نتوانند دنیای مردم را بهتر کنند، «دینداری» لطمه می‌بیند. آرمان بلند ما از ابتدای انقلاب این بوده که به خودمان و دنیا نشان بدهیم دین در عرصه اجتماع، حیات سیاسی و حیات اقتصادی توانمند است و می‌تواند مشکلات را مرتفع کند.

تولیت آستان امام خمینی (ره) تاکید کرد: با همه تفرق‌ها امروز همه وظیفه دارند به دولت کمک کنند؛ کسی که می‌تواند به دست و بازو، زبان و قلم و اگر هیچ کاری از او بر نمی‌آید به دعا و همدلی کمک کند. البته این از مسئولیت دولت کم نمی‌کند. برای اینکه به آینده درخشانی برسیم نیاز داریم به همت، توکل، عزم راسخ، نیت خالص، دوری از همه حبّ و بغض‌هایی که می‌تواند در بُعد کثرت پذیرفته شده باشد ولی در بُعد مسئولیت سمّ مهلک است.

خمینی تأکید کرد: ما در عین تکثر واحد هستیم و باید هم واحد باشیم. پشت آرمان‌های بلندی که پشت سر داشته‌ایم و آینده درخشانی که پیش رو داریم و به یمن برکت و لطف خدای متعال و انشا رهبری رهبر معظم انقلاب بتوانیم آینده خوبی را برای کشورمان بسازیم.

کد خبر 517262

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.