اجرای سند ارتقای وضعیت زنان در ۳۱ استان کشور

معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده با بیان اینکه با بیان اینکه در ۳۱ استان سند ارتقای وضعیت زنان ابلاغ شده و در حال اجرا است، گفت: دولت دوازدهم گفتمان رایج در مورد زنان را تغییر داد و عدالت جنسیتی را در هشت محور مدنظر قرار داد و برای هر کدام ۱۷۶ شاخص تدوین کرد.

به گزارش ایمنا، معصومه ابتکار در سلسله نشست‌های گفت و گوی بین نسلی با موضوع عدالت جنسیتی، اظهار کرد: عدالتی در حیطه اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی که کم از بحث برابری نیست ضمن اینکه برگرفته از فرهنگ بومی، رویکردی متناسب‌تر داشته باشیم.

وی با تاکید بر اینکه مفهوم، کاربرد و عملکرد عدالت از برابری صرف بهتر است، خاطرنشان کرد: معاونت امور زنان در دولت دوازدهم تلاش کرد عدالت جنسیتی را در هشت محور آموزش، بهداشت، ورزش، مشارکت اقتصادی، اجتماعی، امنیت، حقوق و خانواده مدنظر قرار داده و برای هر کدام، ۱۷۶ شاخص تدوین کرده است.

معاون رئیس جمهوری ادامه داد: تلاش کردیم تعریف ما از عدالت جنسیتی هم با واقعیت‌های کف جامعه و هم با فرهنگ بومی منطبق و هم رویکرد عدالت محور داشته باشد. بر همین اساس شاخص‌های عدالت جنسیتی کاری ایرانی و اسلامی است که با وجود مقابله و مخالفت‌های فراوان، در ستاد زن و خانواده تصویب شد.

وی با بیان اینکه شناسنامه شاخص‌های عدالت جنسیتی با همکاری مشترک معاونت امور زنان و مرکز آمار تدوین شده است، خاطرنشان کرد: امیدواریم دولت آینده این کار را ادامه دهد که خوشبختانه در گفت و گو با رئیس جمهور منتخب قول ادامه مسیر داده شد در غیر این صورت سازمان‌های مردم نهاد قوی یعنی جامعه مدنی می‌توانند آن را ادامه دهند.

ابتکار با تاکید بر اینکه شاخص‌های عدالت جنسیتی با شاخص‌های جهانی هم خوانی دارد زیرا تجربه مشترک است، گفت: بخشی از شاخص‌ها هم بومی و سازگار با فرهنگ کشور است اما اینکه چرا وضعیت ما مطلوب نیست چند دلیل دارد که مهمترین آن این است که متأسفانه بعد از حاشیه‌های ایجاد شده برای سند ۲۰۳۰، در جمع آوری آمار دچار مشکل هستیم زیرا نگاه‌های خاص عنوان کردند که آمار درست نباید جمع آوری شود.

وی ادامه داد: در دولت دوازدهم شاخص مدیریت زنان از پنج درصد به ۲۵ درصد رسیده و ۹۶ معاون وزیر و ۱۷ معاون استاندار و فرماندار زن داریم که دستاورد بزرگی در بحث جلب مشارکت زنان و ورود زنان به دایره مدیریتی است.

معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در تشریح عملکرد معاونت امور زنان در حوزه توان افزایی زنان به لوایح حقوقی حمایتی از زنان همانند لایحه جامع بحث حضانت کودکان توسط مادران و همچنین لایحه امکان دسترسی مادر به حساب سرمایه گذاری بلندمدت و کوتاه مدت فرزند خود اشاره کرد و گفت: افزودن نام مادر در کارت ملی فرزند هم با مقاومت و مخالفت‌های زیادی که بی دلیل بود انجام می‌شود.

وی با اشاره به مشارکت‌های بین المللی معاونت امور زنان با سایر کشورهای جهان، تاکید کرد: برخلاف نگاه برخی، این نوع مشارکت‌های بین المللی قرار نیست بر روی استقلال فرهنگی ما تأثیر بگذارد. ضمن اینکه با سیاست درهای بسته و توهم نفوذ بیگانگان نمی‌توان کار کرد؛ این بدبینی‌ها گریبان جریانات مدنی و ملی را می‌گیرد و آثار آن محدودیت‌هایی است که پیش می‌آید و مردم گرفتار می‌شوند.

ابتکار افزود: جنگ روانی و خبر فیک در مورد اخبار ایران و دولت زیاد است و نباید هر حرفی که زده می‌شود را به سادگی باور و قضاوت کرد؛ این شاخص‌ها بر مبنای مشکلات و ضرورت‌های جامعه شکل گرفته است و می‌خواهیم وضعیت زنان بهینه شود.

وی تصریح کرد: باور داریم که تغییر گفتمان رایج در مورد زنان نتیجه تلاش‌ها و شاخص‌های دولت دوازدهم است ضمن اینکه این سیاست‌ها وقتی وارد برنامه شود بخش از مشکلات زنان حل می‌شود.

معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده ریاست جمهوری تاکید کرد: باید با ادامه تعاملات و حضور در مجامع بین المللی و حضور مؤثر در سازمان‌های بین المللی تأثیرگذاری داشته باشیم و منافع کشور را دریابیم که امیدواریم این روند در دولت بعدی و معاونت زنان هم ادامه یابد.

وی با بیان اینکه در ۳۱ استان سند ارتقای وضعیت زنان ابلاغ شده و در حال اجرا است، تصریح کرد: در جهت توان افزایی زنان، موافقتنامه‌های بسیاری با دستگاه‌های مختلف منعقد شده که ۹۵ درصد آن اجرا شده است.

منبع: ایرنا

کد خبر 508367

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.