رشد ۵۶ درصدی اشتغال صنعتی در بهار ۱۴۰۰

معاون طرح و برنامه وزارت صمت با تاکید بر تداوم رشد تولید در حوزه‌های مختلف صنعتی و معدنی در سه ماهه نخست ۱۴۰۰، از افزایش صدور پروانه‌های بهره‌برداری در حوزه صنعت و رشد ۵۶ درصدی اشتغال در این حوزه خبر داد.

به گزارش ایمنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت صمت، سعید زرندی با اشاره به استمرار سیاست‌های این وزارتخانه در تسهیل حمایت و مانع‌زدایی از تولید، اظهار کرد: سیاست‌ها و اقدام‌های بخش دولتی در کنار همت و اراده بخش خصوصی موجب تداوم رشد و پویایی در حوزه تولید و صنعت کشور بوده است و بر اساس آمار اعلام شده توسط دفتر آمار و فرآوری داده‌های وزارت صنعت، در سه ماهه نخست امسال شاهد اتفاق‌های خوبی در حوزه صنعت و معدن بودیم.

وی با یادآوری سیاست‌های تسهیل صدور مجوزها و ابلاغیه‌های درون‌سازمانی وزارت صنعت برای حذف قوانین و مقررات مزاحم تولید، از رشد ۳۱.۸ درصدی مجوزهای تأسیس و رشد ۲۵.۳ درصدی پروانه‌های بهره‌برداری بخش صنعت در سه ماهه نخست سال‌جاری خبر داد.

معاون طرح و برنامه وزارت صمت خاطرنشان کرد: در سه ماهه ابتدای سال جاری حدود ۱۰ هزار و ۷۱۴ فقره جواز تأسیس با سرمایه‌گذاری بیش از ۲۷۱ هزار میلیارد تومان صادر شده است که موجب ایجاد ۲۸۸ هزار و ۹۶ فرصت شغلی در کشور شده است.

زرندی ادامه‌داد: پروانه‌های بهره‌برداری نیز نزدیک به یک‌هزار و ۵۷۲ فقره پروانه در بازه زمانی مذکور با سرمایه‌گذاری بیش از ۴۶ هزار میلیارد تومان در حوزه صنعت صادر شده و ۳۹ هزار و ۵۶۶ فرصت شغلی را ایجاد کرده است.

افزایش جذابیت بخش معدن برای سرمایه‌گذاران

به گفته وی، در حوزه معدن نیز در سه ماهه نخست ۱۴۰۰، پروانه‌های اکتشافی با رشد بیش از هشت درصدی به ۲۲۱ فقره افزایش یافته و گواهی کشف‌های صادر شده نیز با رشد نزدیک به چهار درصد به ۱۰۷ فقره رسیده است.

معاون طرح و برنامه وزارت صمت با تاکید بر اهمیت حوزه معدن و برنامه‌های وزارتخانه برای حداکثر بهره‌برداری از این منابع، رشد پروانه‌های اکتشاف و گواهی‌های کشف را به معنای افزایش جذابیت این حوزه برای سرمایه‌گذاران اعلام کرد.

زرندی افزود: هزینه‌های گواهی‌های کشف با رشد نزدیک به ۵۷ درصد به ۳۳۳ میلیارد ریال افزایش پیدا کرده است.

وی تصریح کرد: در سال‌های اخیر توجه جدی در وزارتخانه و سازمان‌های تابعه برای بهره‌برداری حداکثری در حوزه معدن شکل گرفته است و بر اساس آمار و گزارش‌های مربوط به سه ماه نخست سال، ۱۲۱ پروانه بهره‌برداری با اشتغال‌زایی بیش از یک‌هزار نفر در کشور صادر شده است.

معاون طرح و برنامه وزارت صمت بر ضرورت برنامه‌ریزی برای حفظ و ارتقای نرخ رشد تولید محصولات صنعتی و معدنی در کشور تاکید کرد و جذب سرمایه و ایجاد بازار جدید را لازمه تداوم تولید برشمرد.

زرندی تاکید کرد: نگاه وزارت صنعت یک نگاه حمایت از تولید است و به همین منظور رویکرد تولید صادرات‌محور و واردات مبتنی بر تولید مورد توجه قرار دارد.

کدام محصولات صنعتی و معدنی رشد داشتند؟

وی از استمرار رشد تولید در محصولات پتروشیمی، لوازم‌خانگی، فولاد خام، انواع سواری، سیمان، کاتد مس و دیگر محصولات منتخب صنعتی و معدنی در سه ماهه ابتدایی ۱۴۰۰ خبر داد.

معاون طرح و برنامه وزارت صمت اضافه کرد: میزان تولید محصولات پتروشیمی در سه ماه نخست امسال با رشد بیش از چهار درصد نسبت به مدت مشابه سال ۹۹، به حدود ۱۶ میلیون تن ارتقا یافته است، لوازم خانگی نیز با رشد حدود ۳۰ درصدی به بیش از یک میلیون دستگاه رسید، همچنین فولاد خام و کاتد مس نیز به ترتیب رشد ۷.۵ درصدی و ۹.۴ درصدی را تجربه کردند.

زرندی میزان تولید خودروی سواری را در سه ماه نخست امسال با رشد ۶.۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال ۹۹، بیش از ۲۱۳ هزار دستگاه اعلام کرد و گفت: تولید شمش آلومینیوم نیز در این سه ماه، با رشد حدود ۴۰ درصدی نزدیک به ۱۳۶ هزار تن بوده است.

وی خاطرنشان‌کرد: در این مدت تولید لاستیک خودرو با رشد ۱.۶ درصدی، انواع کاغذ با رشد ۱۴.۴ درصدی، کارتن با رشد ۲.۸ درصدی، نئوپان با رشد ۹.۹ درصدی، نخ سیستم پنبه‌ای و ترکیبی و الیاف مصنوعی با رشد ۱۰.۴ درصدی، ظروف شیشه‌ای با رشد ۷.۶ درصدی، کاشی و سرامیک (با رشد ۲۲.۷ درصدی) و شیشه جام با رشد ۳۱.۵ درصدی همراه بود.

کد خبر 507891

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.