زمان دقیق بازگشایی زاینده‌رود تا پایان هفته مشخص می‌شود

دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی استان اصفهان گفت: تا پایان هفته جاری زمان دقیق بازگشایی زاینده رود اعلام خواهد شد.

اسفندیار امینی در گفت و گو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: حجم آبی به میزان ۲۵۰ میلیون متر مکعب برای مصرف کشاورزان غرب و شرق در نظر گرفته شده است که با وجود برداشت‌های بالادستی و نبود نظارت کافی بر این اقدام و وجود موانع بسیار در بستر رودخانه، کشاورزان نگران آن بوده‌اند که در صورت رهاسازی آب، بخش عمده‌ای از آن در طول مسیر هدر برود؛ زیرا موانعی سنگی در برخی از قسمت‌های بالا دستی زاینده رود به وجود آمده و برای جاری شدن آب باید اقداماتی انجام می‌گرفت.

وی افزود: بر این اساس بود که در طی نشست‌هایی که این اصناف داشته‌اند قرار بر ایجاد تمهیداتی مبنی بر جلوگیری از این مشکلات بوده که اکنون با فراهم سازی شرایط مناسب قرار بر تعیین زمان دقیق بازگشایی زاینده رود است.

دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی استان اصفهان یادآور شد: البته آبی هم که قرار است برای رفع تکلیف در راستای کشت کشاورزان شرق و غرب رهاسازی شود به هیچ وجه کفاف کشت را نمی‌دهد. شاید برای آبیاری درختان، کشت‌های ریشه‌ای و مصرف کشاورزانی که دارای استخر و یا چاه هستند تا حدودی فایده بخش باشد.

امینی تاکید کرد: اگر نظارت و کنترلی بر همین میزان آب اندک سد زاینده رود بود امکان انجام حداقل کشتی وجود داشت. تا پایان هفته جاری زمان دقیق بازگشایی زاینده رود اعلام خواهد شد.

وی در رابطه با میزان روزهای جاری بودن زاینده‌رود خاطرنشان کرد: برای پاسخ به این سوال لازم است آب به مدت یک هفته تا ۱۰ روز رها باشد تا رفتار طبیعی رودخانه مشاهده شود و سپس می‌توان راجع به این موضوع تصمیم‌گیری نمود.

کد خبر 501668

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • پورعلی IR ۱۳:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۱
    6 3
    تمام درختامون داره خشک میشه با این که استخر ذخیره داریم اب چاه کفاف نمیده .کاش حداقل چند نوبت اب بهمون بدند تا یال پشت سر بزاریم
    • مهران IR ۲۲:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۴
      2 1
      ورزنه شرق اصفهان ۲۰ساله درخت هاش خشک شده
  • مهران پوستی IR ۲۰:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۱
    2 1
    مگر زاینده رود کانال آبرسانی کشاورزی و محل سعی و خطای ایشان است؟! متأسفانه دقیقاً مشابه همین بی تدبیری در روش رهاسازی آب برای کشتِ نه چندان ضروری تابستانه بود که نتیجه اش را 9 ماه است با خشکاندن زاینده رود شاهدیم. مطابق آیین نامه اجرایی «پیشگیری از تخریب و آلودگی تالابها»، نیاز آبیِ محیط زیست، اولویت دوم و قانونی پس از شرب است.در این آیین نامه هم به ازای ممانعت از رسیدن هر متر مکعب آب از زاینده رود پایدار به تالاب گاوخونی،مبلغ 140 هزار تومان جریمه تعیین شده است.این مبلغ مربوط به سال تصویب (1397) است و برای امسال با توجه به تورم بیشتر هم شده است. این موضوع به اضافه یادآوری پدیده مخرب و «غیر قابل بازگشت» فرونشست در اصفهان به دلیل همین بی تدبیریها،به تمام مسؤولین ذیربط و مشخصاً دادستان محترم اصفهان و با پشتوانه هزاران امضای اینترنتی منعکس شده است. همچنین درخواست شده که در برنامه ریزی جهت هر گونه رهاسازی آتیِ آب زاینده رود، اولویت قانونی و دومِ نیاز محیط زیست پس از شرب،جداً مورد توجه قرار گیرد. منتظر اقدامات قانونی در این زمینه، خصوصاً از سوی دادستان محترم به عنوان مدعی العموم هستیم.
  • IR ۱۶:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۴/۰۵
    0 1
    این آبی که تو این برهه ی زمانی میخواهند برای کشاورز بدبخت رها سازی کنند در این زمانی هیچ دردی و رو برای کشاورزان شرق اصفهان درمان نمیکند و این اندک پولی که میدانم برای خیلی ها هم ته جیبشان نمانده از بین میبرد و فقط و فقط به کام کشاورزان سد رودشتین به بالا ست و از سد به پایین به هیچ کارشان نمی آید و این کشاورزان آب کشت گندم را میخواهند و بعد از آن جاری شدن دائمی آب رو.