ادامه واکسیناسیون سنین بالای۷۰ سال/نگرانی برای ۵ استان با کرونای هندی

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به ادامه روند واکسیناسیون سنین ۷۰ سال به بالا در هفته جاری، تاکید کرد که افراد بدون نوبت‌دهی به مراکز واکسیناسیون مراجعه نکنند.

به گزارش ایمنا، علیرضا رئیسی در ادامه توضیح مصوبات امروز جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا، درباره واکسیناسیون نیز گفت: در رابطه با واکسیناسیون نیز تاکنون بالغ بر ۳ میلیون و ۸۵۰ هزار دُز واکسن در کشور تزریق کردیم و گروه‌های کادر بهداشت و درمان، سنین بالای ۸۰ سال، بالای ۷۵ سال و بالای ۷۰ سال یا واکسیناسیون را تمام کردیم یا همچنان در حال انجام است. در این هفته هم برنامه آن است افرادی که نوبت‌دهی شدند و هنوز واکسن تزریق نکردند تا اواخر همین هفته به اتمام برسانیم و برای هفته بعد با تأمین واکسن و لکه‌گیری افراد باقی مانده ۷۰ سال به بالا، از هفته بعد به افراد بالای ۶۵ سال واکسن تزریق کنیم.

ظرفیت تزریق روزانه ۳۰۰ هزار دُز واکسن در کشور

وی افزود: ۸۷۸ مرکز و پایگاه تجمیعی واکسیناسیون داریم و ۱۹ پایگاه خودرویی راه‌اندازی شده است و تمام مراکز استان‌ها در پی این هستند که مراکز خودرویی را راه‌اندازی کنند. ۲۹۰۰ تیم واکسیناتور مجهز شدند. ظرفیت تزریق واکسن روزانه ما الان تا ۳۰۰ هزار واکسن در روز است؛ گرچه فعلاً این ظرفیت پر نشده است و رکورد تزریق واکسن ما ۲۰۰ هزار واکسن در روز بوده است که به شرط تأمین این عدد می‌تواند افزایش یابد.

اتمام واکسیناسیون سالمندان تا پایان خرداد

رئیسی گفت: بسیار امیدواریم تا پایان خرداد واکسیناسیون افراد سالمند را انجام دهیم و از تیرماه افراد دارای بیماری‌های خاص مانند افراد دیالیزی، هموفیلی، افراد پیوند عضو شده و… را واکسینه کنیم که اطمینان حاصل کنیم زیرا افراد در معرض خطر هستند.

رئیسی گفت: امروز جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با ریاست رئیس جمهور و حضور همه اعضا برگزار شد و مروری داشتیم بر وضعیت بیماری در سطح دنیا. متأسفانه تعداد مرگ و میرهای ناشی از کرونا در هندوستان با سرعت بالایی دارد افزایش می‌یابد و میزان موارد ابتلاء در این کشور نیز همچنان بالاست. کشور انگلستان موج ویروس جهش یافته انگلیسی را پشت سر گذاشته و مجدداً در اکثر شهرهای این کشور بحث ویروس جهش یافته هندی وجود دارد و این ویروس دارد جایگزین می‌شود. اما این جایگزین شدن ویروس جهش یافته هندی نکته مهمی است و سوش غالب، دیگر ویروس انگلیسی نیست و ویروس هندی جایگزین سوش انگلیسی شده است. اما با توجه به اینکه در انگلستان حجم واکسیناسیون بالا رفته و علیرغم درگیری با ویروس هندی، اما میزان مرگ و میر ناشی از بیماری بالا نرفته است و این نشان دهنده تأثیر واکسیناسیون است که نکته امیدبخشی است.

روند نزولی کرونا در کشور / نگرانی برای ۵ استان با کرونای هندی

وی درباره وضعیت بیماری در ایران نیز گفت: در کشور خودمان و در اکثر استان‌ها خوشبختانه همچنان روند نزولی بیماری را طی می‌کنند و میزان مرگ و میر ناشی از بیماری دارد کاهش می‌یابد. اما نکته مهم آن است که در برخی استان‌ها به بویژه جنوب و جنوب شرق کشور مواردی از افزایش بیماری در برخی شهرها را داریم مشاهده می‌کنیم که نشان می‌دهد باید در آن مناطق منتظر باشیم و سریع‌تر عمل کنیم و حواس‌مان باشد اگر کوچک‌ترین غفلتی صورت گیرد سوش جدید هندی می‌تواند اکثر شهرها را درگیر کند و این موضوع هشدار است.

وی ادامه داد: در استان‌های بوشهر، سیستان و بلوچستان، کرمان، کرمانشاه و هرمزگان موارد ابتلاء در برخی شهرها دارد افزایش می‌یابد. این موضوع زنگ خطر و هشداری است که باید دقت شود.

۱۳ شهر قرمز کرونایی در کشور

به گفته رئیسی، دیر و کنگان در بوشهر، چابهار در سیستان و بلوچستان، جیرفت، سیرجان و شهر بابک در کرمان، سرپل ذهاب در کرمانشاه، بندرعباس، جاسک، بندخمیر، رودان، قشم و میناب در هرمزگان جزو ۱۳ شهری هستند که وضعیت از نارنجی فراتر رفته و قرمز شده‌اند و باید مواظبت شود.

از تجمعات پرهیز شود

وی گفت: اما روند کلی کشور خوشبختانه نزولی است و باید دقت کرد از تجمعات پرهیز شود؛ بویژه در فصل گرما که در و پنجره‌ها بسته است و گردش داخلی در فضای بسته می‌تواند باعث بروز بیماری شود.

رئیسی تاکید کرد: در جلسه امروز ستاد بحث مهم آموزش نیز مطرح شد. همانطور که می‌دانید طی این مدت آموزش کشور به خاطر کرونا دچار صدماتی شد و اولین جایی که تعطیل شد مراکز آموزشی بود و به شکل مجازی فعال شدند. اما در بحث مجازی هم مشکلاتی داشتیم و هیچ آموزشی نمی‌تواند به اندازه آموزش حضوری مؤثر باشد؛ بویژه برای پایه‌های اول و دوم و سوم ابتدایی آموزش حضوری بسیار مؤثر است.

واکسیناسیون معلمان، اساتید و جمعی از دانشجویان؛ مردادماه

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: بر همین اساس امروز مقرر شد بررسی‌های لازم انجام شود تا در مرداد ماه واکسیناسیون معلمان، اساتید دانشگاه و حتی دانشجویانی که در ارتباط مستقیم هستند در اولویت قرار گیرد و بتوانیم برنامه‌ ریزی کنیم تا هرچه سریع‌تر با رعایت پروتکل‌ها و تضمین سلامت دانشجویان و دانش آموزان به سمت بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها برویم که این امر هم نیازمند همکاری آموزش و پرورش و خانواده‌ها است.

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش مجدداً گفت: استان‌های جنوبی و شرقی کشور باید رعایت زیادی در بحث پروتکل‌ها داشته باشند تا روند صعودی بیماری به حالت نزولی بازگردد.

بدون نوبت‌دهی به مراکز واکسیناسیون مراجعه نکنید

رئیسی افزود: تاکید می‌کنم عزیزان ۷۰ سال به بالا که برای واکسیناسیون ثبت نام نکردند در سایت salamat.gov.ir ثبت نام کنند و منتظر ارسال پیامک و نوبت‌دهی باشند و بر این اساس در مراکز حضور یابند و بدون نوبت دهی به مراکز مراجعه نکنند که باعث تجمع نشوند.

منبع: ایسنا

کد خبر 496963

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.