پاسخ شهردار به ابهامات واکسن خواری در شهرداری تهران

شهردار تهران در صحن شورای شهر به ابهامات واکسن خواری در شهرداری پاسخ داد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، پیروز حناچی در جلسه امروز (یکشنبه) شورای شهر تهران که نخستین جلسه بعد از ماجرای واکسن خواری در یکی از مناطق شهرداری تهران بود به صحن شورای شهر تهران آمد تا پیگیری‌ها در این رابطه را برای اعضای شورا تشریح کند.

وی با اشاره به اینکه روز چهارشنبه در یکی از سایت‌های منتقد شهرداری گزارشی منتشر شد که اطلاعاتی در مورد استفاده مدیران شهرداری از سهمیه واکسن پاکبانان داشتند، گفت: پس از بررسی این موضوع در مناطق مختلف مشخص شد که مقداری انحراف در برخی از مناطق بوده است. در همین زمینه یک رئیس ناحیه تا صبح همان روز عزل شد. سحرگاه همان روز پنجشنبه توئیتی منتشر کردم که پیگیر این موضوع هستیم و از رسانه‌ها برای حساسیت شان تشکر کردم. اعلام کردم که موضوع واکسیناسیون را فوراً بررسی می‌کنیم و در صورت مشاهده تخلف با افراد خاطی برخورد خواهد شد و حتی اگر لازم باشد این افراد برای بررسی‌های بیشتر به مراجع ذیصلاح معرفی می‌شوند.

شهردار تهران با اشاره به اینکه اسامی کسانی که واکسن دریافت کرده‌اند در سایت شفاف بارگذاری می‌شود، گفت: تحقیقاتی از سوی حراست کل و دفتر شهرداری صورت گرفته است. عمده بحث در منطقه ۶ بوده است که طی مکاتبه شهردار منطقه با بهداشت شمال غرب لیستی به ظرفیت ۳۲۵ نفر برای تزریق واکسن کووید ۱۹ اعلام شده بود که از این تعداد ۱۹۸ نفر اقدام به دریافت واکسن کرده‌اند که اسامی آنها را از طریق حراست وزارت بهداشت پیگیری می‌کنیم. از این ۱۹۸ نفر به تفکیک ۴۴ نفر پرسنل بازیافت، ۱۰۰ نفر پاکبان، ۱۲ نفر کارمند، ۱۳ نفر فاقد رابطه استخدامی با شهرداری تهران با هویت مشخص، ۲ نفر راننده جرثقیل، ۹ نفر راننده خودرو سرویس، یک نفر شهربان و ۱۷ کارگر فضای سبز بوده‌اند. رأس ساعت ۱۴ روز پنجشنبه ۹ اردیبهشت جلسه‌ای در شهرداری تشکیل دادیم و پیرو دستور داده شده موضوع واکسیناسیون با جزئیات مورد بررسی قرار گرفت.

حناچی تاکید کرد: تعداد محدودی واکسن برای تزریق به نیروهای خط مقدم مبارزه با کرونا اعم از پرسنل بهشت زهرا، پاکبانان و پرسنل پسماند که شامل نیروهای عملیاتی و مرتبط با مشاغل پر خطر خدمات شهری باشند از طریق وزارت بهداشت تخصیص داده شده است. از این تعداد تا کنون هیچ یک از مدیران شهری (تا رده ۴ مدیریتی) تزریقی انجام نداده‌اند.

شهردار تهران با بیان اینکه بررسی‌ها نشان داد که یک نفر از مسئولان نواحی اقدام به تزریق واکسن از سهمیه فوق کرده است که همان روز به همراه سه نفر از همکاران ذیربط در منطقه ۶ عزل شدند، گفت: در بررسی‌های بعدی معلوم شد که توزیع سهمیه در یکی از مناطق منطبق با پروتکل‌های مصوب نبوده است که معاون خدمات شهری منطقه عزل شد. دو رئیس ناحیه در مناطق ۹ و ۷ نیز به همین دلیل عزل شدند.

حناچی با پذیرش برخی انتقادها به عملکرد شهرداری در حوزه واکسیناسیون مشاغل در اولویت گفت: یک ایراد به کار شهرداری وارد بوده است که دستورالعمل دقیق برای واکسیناسیون نداده بود. کسانی که در آسایشگاه کارگران حضور دارند، راننده، پاکبان و برخی دیگر شامل واکسن می‌شوند که این افراد را به دقت مشخص نکرده بودیم. پروتکل خیلی باز گذاشته شده و اجازه تشخیص داده شده بود. بعضاً مشکلات دیگری هم وجود داشت که اگر کسی مدارک لازم (کارت شناسایی) نداشت همکاران وزارت بهداشت تزریق را انجام نمی‌دادند و بعضی از افراد خودشان استنکاف می‌کردند و امکان اینکه واکسن مجدداً بازگردانده شود هم وجود نداشت. باید حتماً تزریق می‌شد.

وی یادآور شد: تلاش کردیم از طریق رسانه‌ها و تلویزیون به مردم اطلاع رسانی کنیم. حتی در کلاب هاوس هم اتاقی تشکیل داده و در این مورد صحبت شد و همکاران توضیحات لازم را ارائه کردند. شهرداری بر اساس وعده‌ای که داده بود شفافیت دارد. لیست کسانی که واکسن زده‌اند نیز به مرور در حال بارگذاری است. بنا بر توصیه‌های وزارت بهداشت و WHO نام افراد نوشته نشده است، اما کد ملی و مسئولیت ذکر شده است.

شهردار تهران با بیان این که خاطیان عزل شده نیز به اداره تخلفات ارجاع می‌شوند تا در مورد آنها تصمیم گیری شود گفت: مقرر شد فهرست کسانی که خارج از نوبت واکسن زدند نیز منتشر شود. اینفوگرافی هم تهیه شده که در کانال با اعضای شورا به اشتراک گذاشته می‌شود. گزارشی هم از آخرین وضعیت حراست کل به اعضای شورا در مورد واکسیناسیون شهرداری تهران ارائه می‌شود که واکسیناسیون از تاریخ ۳ اسفند ۹۹ با مشارکت کارکنان بهشت زهرا به تعداد ۵۴۳ نفر آغاز شده است و در ادامه سازمان پسماند و مناطق ۲۲ گانه با معرفی پاکبان‌های زحمتکش و بالای ۵۰ سال مطابق دستورالعمل وزارت بهداشت واکسن دریافت کرده‌اند. از تعداد ۷ هزار و ۷۵۵ نفر معرفی شده تعداد ۲ هزار و ۷۲۵ نفر تا کنون اقدام به تزریق یک دوز واکسن آسترازنکا یا سینوفارم کرده‌اند.

حناچی با بیان اینکه در معرفی افراد توسط مناطق با تخلف صورت گرفته بنا به استعلام موثق به جز در منطقه ۶، تعداد ۲۰ نفر مغایر با دستورالعمل در دفاتر حراست احصا شده‌اند گفت: این خطا کمتر از یک درصد است. از تعداد ۲۰ نفر ۱۳ نفر مربوط به منطقه ۷ بوده است و در منطقه ۶ هم عوامل کارگری پسماند و فضای سبز و سرویس ۷۳ نفر هستند که تعداد ۲۵ از پرسنل و مابقی فاقد رابطه استخدامی منطقه وجود داشته است. نبودن نظارت مناسب در مرحله تزریق واکسن در مراکز بهداشت این حواشی را به وجود آورده بود که در منطقه ۶ معاون خدمات شهری به این دلیل عزل شد. در مابقی مناطق تلاش شده وحدت رویه طی شود. امیدواریم با ابلاغ پروتکل تنظیمی این رویه اصلاح شود.

در ادامه سه عضو شورای شهر تهران انتقادهایی را به شهرداری در خصوص پیش بینی نکردن روش‌های پیشگیرانه از تخلف و برخی مشاغل در اولویت دیگر در شهرداری مطرح کردند و شهردار تهران در پاسخ به برخی سوالات اعضای شورای شهر گفت: تلفات زیادی در بخش تاکسیرانی در مواجهه با کرونا وجود داشت که متأسفانه در دستورالعمل لحاظ نشده بود. تا کنون بیش از ۲۴۰ نفر از تاکسیرانان فوت شده‌اند. این گروه نقش زیادی در انتشار نیز دارند و واکسیناسیون تاکسیران‌ها اکنون در حال پیگیری است.

حناچی در پاسخ به سوالی درباره اینکه برخی مناطق هنوز واکسن دریافت نکرده‌اند گفت: تهران بین سه دانشگاه شهید بهشتی، ایران و علوم پزشکی تهران توزیع شده است. شیوه توزیع واکسن این دانشگاه‌ها متفاوت بوده است. دانشگاه علوم پزشکی تهران مناطق ۲، ۶ و ۹ را پوشش داده و رابطه شهرداری‌های مناطق با این دانشگاه‌ها رابطه نزدیک و کاری است.

وی ادامه داد: نظارت فنی واکسیناسیون به شرکت شهر سالم سپرده شده است. دیروز نیز در ستاد ملی کرونا به دلیل برخورد با خاطیان و پیگیری جدی انحراف و نیز همکاری در زمینه طرح ترافیک در دو هفته تعطیلی تهران از شهرداری تهران قدردانی شد.

کد خبر 490789

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.