۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۷
قرص کرونا وارد بازار می‌شود

پیش بینی می‌شود که در همین سال ۲۰۲۱ قرص کرونا هم به بازار عرضه شود.داروی خوراکی تجربی کمپانی فایزر اولین دارویی است که به طور خاص برای جلوگیری از ویروس کرونا طراحی شده است و می‌تواند تا پایان سال جاری در دسترس باشد.

به گزارش ایمنا، قرص ضد ویروسی با مسدود کردن آنزیمی که ویروس کرونا برای کپی کردن خود نیاز دارد، از انتشار ویروس در داخل بدن جلوگیری می‌کند. این درمان متعلق به دسته‌ای از داروها است که به عنوان بازدارنده‌های پروتئاز شناخته می‌شوند.

این دارو با نام PF-07321332 شناخته می‌شود و به محض مشخص شدن ابتلا یک فرد به کرونا برای او تجویز می‌شود.طبق گزارش روزنامه تلگراف، آزمایشات در حال انجام به سه مرحله تقسیم می‌شود که در مجموع ۱۴۵ روز ادامه دارد؛ به این معنی که در اواسط ژوئیه به پایان می‌رسد. مرحله اول در ماه می به پایان می‌رسد و اگر آزمایشات بزرگ‌تر به خوبی پیش رود، دارو می‌تواند تا پاییز ۲۰۲۱ در بیمارستان‌ها و مطب پزشکان توزیع شود.

البته در روند تولید این قرص کرونایی یک مشکل به وجود آمده است. تولید داروها برای بیماری‌های تنفسی بسیار دشوار است، چرا که دوزها باید به اندازه کافی بالا باشد تا دارو به عمق ریه‌ها برسد. تحقیقات در رابطه با ساخت قرص کرونا پیش از این در سایه تولید واکسن کرونا قرار گرفته بود، چرا که ساخت این واکسن برای جهان کرونا زده در اولویت قرار داشت و تولید قرص از اهمیت آن برخوردار نبود.

از آوریل ۲۰۲۰ آزمایشات برای ساخت قرص کرونا در دستور کار قرار گرفت. بر اساس گزارش دیلی تلگراف، آزمایش‌های مربوط به قرص کووید در دو مکان در حال انجام است؛ یکی در نیوهون و دیگری در بروکسل پایتخت بلژیک. در مرحله دیگری از این آزمایش در کل ۶۰ شرکت کننده در سنین ۱۸ تا ۶۰ سال ثبت نام کرده‌اند که به برخی از شرکت کنندگان یکی از چهار دوز دارو و به دیگران دارونما داده می‌شود، اما حتی محققان نمی‌دانند داوطلبان چه قرصی مصرف می‌کنند.

تخمین زده می‌شود این مطالعه تا ۲۵ ماه می به پایان برسد. اگر نتایج نشان دهد که دارو بی خطر و موثر است، شرکت به مرحله دوم می‌رود و گروه بیشتری از شرکت کنندگان را استخدام می‌کند تا بلکه این قرص تا اواخر سال جاری در دسترس عموم قرار بگیرد. پنی وارد، استاد مدعو پزشکی دارویی در کالج کینگ لندن، به تلگراف گفت: اگر آنها به این مرحله از آزمایش برسند، خوشبین تر خواهیم بود.

این برنامه بر روی توسعه روش‌های درمانی علیه ویروس کرونا، انواع آن و ویروس‌های دیگر با احتمال ایجاد بیماری‌های همه گیر متمرکز شده است. سخنگوی فایزر از پاسخ دادن به سوالاتی در مورد اینکه آیا هیچ‌یک از سازمان‌های دولتی بودجه آزمایشات بالینی را تأمین می‌کنند و ایالات متحده سفارش این دارو را داده، خودداری کرده است.

منبع: بهار نیوز

کد خبر 490765

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.