تجارب اصفهان در زمینه شهرهای یادگیرنده

مدیرکل ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری اصفهان تجارب این شهر در زمینه شهرهای یاد گیرنده را در قالب سه طرح «توان هفت»، «کلاس شهر» و «به وقت نوجوانی» تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، ایمان حجتی امروز (دوشنبه) در وبینار علمی تخصصی شهرهای یادگیرنده که به میزبانی مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران برگزار شد، با اشاره به تجارب اصفهان در این زمینه، اظهار کرد: اصفهان در سال ۹۴ اولین شهر ایران بود که به عضویت شبکه شهرهای خلاق یونسکو درآمد و در سال گذشته نیز به دیگر شبکه یونسکو یعنی شبکه جهانی شهرهای یاد گیرنده پیوست.

وی افزود: پروژه‌های زیادی در حوزه آموزش‌های شهروندی و توسعه آن در وسعت مناطق شهری طراحی و اجرا شده است که در این خصوص دو پروژه بزرگ که شهرداری در سال‌های گذشته پیگیری کرده و اکنون به نتیجه رسیده، ارائه می‌شود.

مدیرکل ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری اصفهان تصریح کرد: معرفی و اجرای طرح «توان هفت»، یکی از شاخص‌ترین پروژه‌هایی است که از سه سال قبل آغاز شده و اکنون از لحاظ اجرا به نقطه مناسبی رسیده است؛ در این طرح ۱۰ میلیون نفر ساعت آموزش پیش‌بینی شده و قرار است ۱۰۰ هزار شهروند اصفهانی آموزش‌های مربوط به کارآفرینی و توسعه کسب و کار را ببینند.

حجتی با بیان این که یکی از مشکلات جامعه امروز بیکاری است و این طرح با آموزش سعی در رفع آن دارد، ادامه داد: «توان هفت» به دنبال ایجاد انگیزه و فرصتی جدید برای نوجوانان و جوانان در زمینه کارآفرینی، خود اشتغالی و ایجاد کسب و کارها است همچنین در این خصوص رویدادهای توان‌افزایی مهارتی برای رده‌های مختلف سنی نیز اجرا می‌شود.

«توان هفت» اصفهان را محیطی مناسب برای سرمایه‌گذاری می‌کند

مدیرکل ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری اصفهان با اشاره به اهداف پروژه توان هفت گفت: این پروژه اصفهان را به محیطی مناسب برای سرمایه‌گذاری و شکل‌گیری فعالیت‌های اقتصادی تبدیل کرده و نیروهای انسانی مناسب را برای پیشبرد فعالیت‌های اقتصادی و کارآفرینانه تربیت خواهد کرد زیرا بنگاه‌های اقتصادی نیازمند افراد متخصصی هستند که مهارت‌هایی داشته باشند که از طریق آموزش‌های مکمل به دست می‌آید.

وی تسهیلگری در اکوسیستم کارآفرینی با ایجاد بسترهای مناسب در فضای شهری را از دیگر اهداف این پروژه دانست و افزود: این امر پیش از شیوع کرونا و از اجزای کوچک‌تر آغاز شد و تا پایان سال ۹۹، ۳۰۰ ساعت محتوای آموزشی تولید کرد همچنین برگزاری ۸۵ کارگاه تخصصی آموزشی، آموزش هشت هزار و ۵۰۰ شهروند بین دو تا ۴۴ ساعت، اجرای ۵۲ رویداد آموزشی به ثبت رسیده و ۱۲ استارتاپ نیز کار خود را با کمک توان هفت آغاز کرده‌اند.

حجتی با تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیت دستگاه‌های مختلف برای پیشبرد اهداف پروژه‌های مربوط به شهرهای یادگیرنده، خاطرنشان کرد: در زمینه مشارکت بخش‌های مختلف با استفاده از ظرفیت آموزش و پرورش دوره‌های کارآفرینی برای ۳۰۰ معلم برگزار شده است.

بهره‌گیری از فرصت‌های سرمایه‌گذاری در «توان هفت»

وی گفت: درگاه توان هفت بهمن‌ماه ۹۹ رونمایی شد و در دسترس شهروندان برای استفاده از پکیج‌ها و تک دوره‌های آموزشی و بهره‌گیری از فرصت‌های سرمایه‌گذاری قرار گرفت.

مدیرکل ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری اصفهان اجرای توان هفت را بسان روح تازه‌ای در اکوسیستم کارآفرینی شهر اصفهان دانست و تاکید کرد: به گسترش توان هفت بسیار امید داریم تا در زمینه اشتغال بتوانیم راهکارهای خوداشتغالی و راه‌اندازی کسب و کارهای متوسط و کوچک را به عنوان گزینه شغلی به جوانان اصفهانی معرفی کنیم و این افراد قبل از آن که وارد عرصه‌های کسب و کار شوند، بتوانند با مفاهیم و چالش‌های کسب و کار آشنا شوند.

دانش‌آموزان هدف آموزش‌های «کلاس شهر»

وی با اشاره به طرح «کلاس شهر» به عنوان دومین پروژه بزرگ اصفهان برای تحقق شهر یادگیرنده، گفت: کلاس شهر پروژه‌ای است که آموزش شهروندی به دانش‌آموزان را دنبال می‌کند؛ شهرداری این کار را در سال‌های گذشته در ابعاد کوچک‌تر آغاز کرد، اما با بازخوردهای مثبتی که از آن گرفته شد اقدام به گسترش آن کرد.

حجتی با بیان این که کلاس شهر در ۱۵ سرفصل محتوای تکمیلی را در اختیار معلمان قرار می‌دهد، افزود: حمل و نقل عمومی، پسماند و بازیافت، پارک‌ها و فضای سبز شهری، آتش نشانی، حوادث و ایمنی، مصرف بهینه انرژی، حفاظت از محیط زیست، اخلاق شهروندی، مشارکت شهروندی و مسئولیت‌پذیری شهروندی، احساس تعلق شهروندی، مراقبت از اموال عمومی، قانون‌پذیری و رعایت قوانین، ارتباط با مؤثر با دیگران، احترام به دیگران و دوستی و دوست‌یابی عناوین این ۱۵ سرفصل است.

وی با بیان این که مفاهیم این طرح با تعریف کتاب کار دانش‌آموز، معلم و اولیای دانش‌آموز آموزش داده می‌شود، گفت: سازمان فرهنگی با توجه به وظیفه‌ای که در قبال آموزش‌های شهروندی دارد، به این نتیجه رسید که در قالب این ۱۵ سرفصل، آموزش را از دانش‌آموزان آغاز کرده و اول از همه به سراغ دانش آموزان کلاس اول و ششم برود.

رونمایی از ۱۴۰۰ دقیقه تولید ویژه برای کلاس شهر

مدیرکل ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری اصفهان گفت: کلاس شهر از سال ۹۸ در ۴۳ مدرسه به‌صورت پایلوت اجرا شد و قرار بود از مهر ۹۹ در اصفهان آغاز شود، اما به واسطه محدودیت‌های آموزشی ناشی از کرونا، با تأخیر آغاز شد و اکنون در نقطه‌ای هستیم که آمادگی چاپ ۲۰۰ هزار کتاب از مهرماه ۱۴۰۰ را در کنار کتب آموزشی داریم.

وی تصریح کرد: این کتب تاییدیه وزارت آموزش و پرورش را کسب کرده و وقتی معلم در دوره اول ابتدایی به مفاهیم کلاس شهر می‌رسد، آن را در قالب شعر و داستان به دانش آموزان منتقل می‌کند همچنین در استان اصفهان ۷۸ هزار دانش‌آموز کلاس ششم از کتاب‌های کلاس شهر برای آموختن مفاهیم ویژه شهروندی استفاده خواهند کرد.

حجتی خاطرنشان کرد: در ایام نوروز در قالب همین پروژه طرح بهار دلنشین با ۱۳ قسمت ۳۰ دقیقه‌ای در شبکه شاد بارگذاری شد و در مجموع ۵۵۰ هزار بازدید داشت همچنین به زودی در گستره ملی شبکه شاد از یک هزار و ۴۰۰ دقیقه تولید ویژه در ۱۵ سرفصل کلاس شهروندی رونمایی خواهد شد که دانش آموزان سراسر کشور می‌توانند به این محتوا دسترسی داشته باشند.

استعدادیابی برای نوجوانان در «به وقت نوجوانی»

وی به اهداف طرح «به وقت نوجوانی» اشاره کرد و گفت: این طرح ایجاد پاتوق‌های فرهنگی و اجتماعی و استعدادیابی و آموزش نوجوانان را در حوزه فن بیان و گویندگی، تئاتر، کتاب، بازی، فیلمسازی، نقاشی، شعر و ادبیات دنبال می‌کند.

مدیرکل ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری اصفهان افزود: در اصفهان ۱۰ کانون فعال در این زمینه برنامه‌های خود را برای رده سنی ۹ تا ۱۹ سال اجرا می‌کنند.

مدیرکل ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری اصفهان افزود: این موارد در سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری برنامه‌ریزی و اجرا شده و در کنار آن می‌توان به راه‌اندازی یک پویش ویژه ترافیک که ارائه آموزش‌ها را در این زمینه دنبال می‌کند اشاره کرد.

کد خبر 487963

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.