ویژه برنامه‌های المپیک ویژه ایران برای افراد سندرم داون و اختلالات ذهنی

رئیس المپیک ویژه ایران از برگزاری جشنواره‌های فرهنگی این مجموعه در ایام کرونا اشاره کرد و گفت: جشنواره‌های عکاسی، موسیقی، نقاشی و کاردستی برای افراد سندرم داون، اختلالات ذهنی و یادگیری برگزار می‌شود.

به گزارش ایمنا، اصغر دادخواه با اشاره به فعالیت المپیک ویژه ایران اظهار کرد: المپیک ویژه فعالیت‌های چندوجهی برای افراد سندرم داون، اختلالات ذهنی، هوشی و یادگیری انجام می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه بر اساس آمار ۵ درصد از جمعیت هر جامعه را تقریباً این افراد تشکیل می‌دهند، گفت: در کشور ما نیز حدود ۴ میلیون نفر از افراد جامعه را این گروه تشکیل می‌دهند.

رئیس المپیک ویژه ایران ادامه داد: با توجه به اینکه بسیاری از خانواده‌ها تمایلی به شناسایی فرزندانشان در ارتباط  با اختلالات ذهن و هوش ندارند طبیعتاً از دریافت خدمات دولتی محرومند و یا اینکه دولت توانایی ارائه خدمات به این گروه از جامعه را ندارد.

دادخواه با اشاره به تشکیل NGo( المیپیک ویژه)  توسط جمعی از اساتید و خانواده‌هایشان در آمریکا گفت:  ۵۳ سال پیش المپیک ویژه در آمریکا شکل گرفت در ۲۸۵ کشور المپیک ویژه دارند. در ایران نیز ۲۲ سال پیش توسط تعدادی از اساتید و خانواده‌های این بچه‌ها المپیک ویژه ایران شکل گرفت.

وی تصریح کرد: موسسه حامی المپیک ویژه ایران فعالیت‌های گسترده‌ای را در بخش‌های فرهنگی و ورزشی انجام می‌دهد و حدود یک هزار دواطلب متخصص که مدرکشان بالای فوق لیسناس هستند در ۲۲ استان فعالیت دارند که جمعیت بالغ بر ۳۵ هزار نفر از این خدمات استفاده می‌کنند.

رئیس المپیک ویژه ایران ماموریت، پیمان و شعار المپیک را فراهم آوردن فرصتی برای انجام تمرینات و مسابقات ورزشی در طی سال در رشته‌های مختلف ورزشی المپیکی برای کودکان و بزرگسالان با اختلالات ذهنی، دادن فرصت مداوم به این افراد برای ارتقاء سلامت جسمی و به نمایش گذاشتن جرات و شجاع آنها عنوان کرد.

دادخواه افزود: در طی ۲۲ سال گذشته از فعالیت المپیک ویژه ایران ۲۵  همایش‌ بازی‌های المپیک ویژه ایران در استان‌های مختلف برگزار شده است.در این همایش‌ها در هر رشته ورزشی بیش از ۸ نفر شرکت نمی‌کنند و ۸ سکوی قهرمانی برای این افراد در نظر گرفته می‌شود و در واقع تمام این بچه‌ها قهرمان هستند.

رئیس المپیک ویژه ایران با اشاره به اعزام ورزشکاران به بازی‌های جهانی خاطرنشان کرد: هر ۴ سال یکبار بازی‌های تابستانی و زمستانی و هر دو سال بازی‌های منطقه‌ای ( منطقه شمال آفریقا و خاورمیانه) برگزار می‌شود که در نخستین دوره ۱۰ نفر از ورزشکاران به بازی‌ها اعزام شدند که در ادامه ۱۵۰ ورزشکار در سال ۲۰۱۵ به همراه خانواده‌هایشان به مسابقات در آمریکا و در سال ۲۰۱۹ ، ۶۵  نفر به مسابقات ابوظبی اعزام شدند.

دادخواه تصریح کرد: یکی از برنامه‌های المپیک ویژه ایران اینست که هزینه‌ها را به حداقل برسانیم  و هزینه این NGO  توسط اعضا و بخشی توسط خیرین تأمین می‌شود.

وی به اشاره به اعزام ۵ ورزشکار به بازی‌های زمستانی در سال آینده در کازان روسیه و همچنین بازی‌های تابستانی آلمان در طی دو سال و نیم آینده خاطرنشان کرد: در ایام کرونا نیز بیشتر فعالیت‌ها به صورت مجازی و از طریق شبکه‌های اجتماعی شده است و برای ورزشکاران، خانواده‌ها، مربیان، مسئولان و دوطلبان گروه‌های تشکیل شده است که در کنار آن جشنواره‌های فرهنگی و ورزشی برگزار می‌شود.

رئیس المپیک ویژه ایران ادامه داد: برگزاری جشنواره عکس با ارسال بیش از ۲۵۰ اثر، برگزاری جشنواره موسیقی با حضور ۱۵۰ شرکت کننده و جشنواره نقاشی از جمله برنامه‌های است که در ایام کرونا برای این گروه از جامعه برگزار شده است و قرار است جشنواره کاردستی نیز برگزار شود.

دادخواه گفت: همچنین در این ایام جشنواره کوچک ورزشی در منازل برگزار می‌شود و خانواده‌ها از فرزندان خود کلیپ‌های کوتاه تهیه و ارسال می‌کنند و مهمترین فعالیت در این ایام هم اندیشی خانواده‌ها است که هر هفته برگزار می‌شود.

وی همچنین به تفاهنامه امضا شده با سازمان بهزیستی اشاره کرد و افزود: اخیراً این اتفاق افتاده است ولی هنوز به مرحله اجرا نرسیده است ضمن اینکه برنامه‌های المپیک ویژه بدون وابستگی به دولت انجام می‌شود.

منبع: تسنیم

کد خبر 476015

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.