جوسازی استفاده‌کنندگان سیمان در مورد افزایش قیمت غیر واقعی است

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان گفت: جوسازی استفاده کنندگان از سیمان در مورد افزایش قیمت با واقعیت تطبیق ندارد و برابر آمارهای ۹ ماهه امسال تولید و توزیع سیمان افزایش ۲۰ درصدی نسبت به مدت مشابه پارسال دارد.

به گزارش ایمنا، عبدالرضا شیخان اظهار کرد: میزان تولید سیمان در دوره ۹ ماهه امسال به ۵۰ میلیون تن رسید که ۴۹ میلیون و ۱۰۸ هزار تن توزیع شده و در مقایسه با ۴۰ میلیون و ۸۹۹ هزار تن توزیع ۹ ماهه پارسال، رشد ۲۰ درصدی دارد.

امکان انبار سازی سیمان وجود ندارد

وی افزود: کارخانه‌های سیمان امکان انبار سازی آن را ندارند و مقرون به صرفه نیست، زیرا اغلب این کارخانه باید تولیدات خود را به بازار عرضه کنند تا بتوانند نسبت به پرداخت بدهی‌های خود اقدام نمایند.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان ادامه داد: هیاهوی پیرامون عرضه نشدن سیمان و طرح افزایش قیمت، مربوط به انبوه سازان و تولید کنندگان بتن است که با واقعیت همخوانی ندارد و تکذیب می‌شود.

شیخان افزود: نیمه دوم سال همزمان با سرد شدن هوا، گاز کارخانه‌های سیمان قطع شد و با وجود اینکه کارخانه‌ها مخازن ذخیره سازی مازوت دارند، از ابتدای امسال این مهم انجام نشد.

تفاوت نرخ مازوت و اجرا نشدن مصوبه دولت

وی گفت: نرخ مازوت یارانه‌ای به ازای هر لیتر ۳۰۰ تومان تعیین شده بود، در حالی که گاز متر مکعب ۱۱۸ تومان در اختیار کارخانه‌ها بود و به این ترتیب بار مالی را به کارخانه‌ها تحمیل می‌کند، ضمن اینکه شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی از تولیدکنندگان سیمان خواسته تا بابت تفاوت قیمت مازوت یارانه‌ای و قیمت فوب خلیج فارس ضمانت نامه بانکی ارائه دهند که این امر برای تولید کنندگان مقدور نیست، در حالی که ماشین آلات کارخانه‌ها در گرو بانک هاست.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان یادآور شد: هیأت وزیران در ۱۴ دیماه امسال مصوب ساخت که قیمت مازوت تحویلی به کارخانه‌های سیمان بر مبنای نرخ گاز از اول مهرماه ۹۹ اجرا شود، این مصوبه از سوی معاون اول رئیس جمهوری در تاریخ ۲۷ دیماه ابلاغ شده، اما همچنان در اجرای این امر سنگ اندازی می‌شود.

فروش نداشتن سیمان پیام ورشکستگی

شیخان گفت: طرح انبار سازی سیمان توسط کارخانه‌ها که از سوی انبوه سازان مسکن مطرح شده، خلاف است، زیرا چنانچه کارخانه‌ها قادر بفروش نباشند، محکوم به ورشکستگی می‌شوند، ضمن اینکه قطعی برق اجازه هیچ گونه فعالیتی نمی‌دهد و بر روند تولید تأثیر ۱۰۰ درصدی دارد.

وی اضافه کرد: طرح موضوع کمبود تصنعی سیمان در بازار از سوی تولیدکنندگان غیر واقعی است و مشکلات سوخت و برق عوامل اثرگذار بر روند تولید بوده است.

صادرات سیمان حدود هفت میلیون تن

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان تصریح کرد: سال گذشته مجموع صادرات سیمان حدود هفت میلیون تن بود و بالغ بر ۵۴ میلیون تن در بازار مصرف توزیع شده است، در عین حال پارسال به ظرفیت ۸۸ میلیون تنی دست یافتیم.

به گزارش ایمنا، تولید کنندگان سیمان برابر جداول آماری وزارت صنعت در ۹ ماهه امسال ۵۳ میلیون و ۶۰۶ هزار تن عملکرد داشتند که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش بازدهی به میزان ۱۴.۸ درصد ثبت کردند.

میزان تولید ۹ ماهه پارسال رقم ۴۶ میلیون و ۶۹۱ هزار تن را نشان می‌دهد و با توجه به وضعیت تعطیلی کارخانه‌های سیمان از جمله در تهران و دیگر کلان شهرها که تابع وضعیت جوی است، انتظار نمی‌رود تا پایان امسال به ارقام مورد انتظار در سال جهش تولید دستیابیم.

به گزارش ایمنا، آمارهای منتشر شده حاکی است: اکنون بیش از ۷۰ کارخانه سیمان کشور ظرفیت حدود ۹۰ میلیون تن دارند و انتظار می‌رود در افق ۱۴۰۴ توان این بخش به ۱۲۰ میلیون تن برسد.

منبع: ایرنا

کد خبر 472318

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.