مجلس مصوبه‌ای در مورد حذف غربالگری زنان باردار نداشته است

سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت که مجلس شورای اسلامی مصوبه ای در مورد حذف غربالگری زنان باردار نداشته است.

به گزارش ایمنا، محمد حسین فرهنگی در نشست خبری ظهر امروز شنبه خود با تسلیت ایام فاطمیه اظهار کرد: موضوع غربالگری بانوان باردار نه در کمیسیون‌های مجلس مطرح است و نه به طور جدی مطرح می‌شود بلکه نظری در یکی از فراکسیون‌ها مطرح شده و در این زمینه تصمیم‌گیری نشده است.

سخنگوی هیئت رئیسه مجلس افزود: این موضوع در یکی از فراکسیون‌ها مطرح بوده و در کمیسیون ویژه خانواده مطرح شده اما تصویب نشده است.

فرهنگی یادآور شد: گاهی موضوعی به عنوان پیشنهاد در یک فراکسیون غیرسیاسی مطرح می‌شود یا به عنوان دیدگاه شخصی یک نماینده است ولی به عنوان نظر مجلس شورای اسلامی منعکس می‌شود درخواست ما از رسانه‌ها این است که نظرات نمایندگان را به عنوان نظر خودشان و نه نظر مجلس منعکس کنند چرا که نظر مجلس شورای اسلامی در مصوبات مجلس و نظر کمیسیون‌ها در مصوبات کمیسیون‌ها منعکس می‌شود. ضمن اینکه مصوبه مجلس هم باید به تأیید شورای نگهبان و بعضاً تأیید مجمع تشخیص مصلحت نظام و اجرای نهایی نیازمند است. اما نهایتاً مصوبه مجلس را می‌توان به عنوان نظر مجلس تلقی کرد.

وی در پاسخ به خبرنگاری که معتقد بود این ایراد به نمایندگانی بر می‌گردد که موضوعی را پیش از نهایی شدن مطرح می‌کنند و نباید موضوع را به گردن رسانه‌ها انداخت، گفت: این ایراد وارد نیست؛ من نخواستم این را به گردن کسی بیندازم بلکه بحث این است که وقتی نظر نماینده منعکس می‌شود نباید به عنوان نظر مجلس شورای اسلامی تلقی شود، نمایندگان را هم طبق قانون اساسی نمی‌توان محدود کرد. اصل ۸۴ قانون اساسی می‌گوید که نمایندگان در اظهارنظر در همه زمینه‌ها اختیار دارند. ما باید به این موضوع توجه کنیم که نظر نماینده لزوماً مصوبه مجلس نیست گرچه ممکن است به مصوبه منتهی شود یا نشود.

سخنگوی هیئت رئیسه مجلس خاطرنشان کرد: اظهارنظر یک نماینده یا تصویب یک فوریت یا دو فوریت و حتی مصوبه کمیسیون، مصوبه مجلس شورای اسلامی نیست گاهی مجلس به دوفوریت موضوعی با دو سوم آرا رأی داده ولی در بحث‌های کارشناسی به این نتیجه رسیده که این موضوع به صلاح کشور نیست و به کلیات رأی نداده است یا ممکن است طرحی با امضای تعدادی نماینده اعلام وصول شود و نهایتاً در کمیسیون تغییرات اساسی کند که متفاوت از طرح اولیه باشد.

فرهنگی با اشاره به نهایی شدن طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری در مجلس در هفته گذشته اظهار کرد: در برخی رسانه‌ها مطالب خلاف واقع دراین‌باره منتشر شده است آنچه در مجلس شورای اسلامی تصویب شد باعث ایجاد محدودیت برای داوطلبان واجد شرایط نمی‌شود بلکه ما چهار سال سابقه کار در سطح ملی و مدرک کارشناسی ارشد و همچنین ضابطه مند کردن ثبت نام و تکمیل پرسشنامه را در نظر گرفتیم. اصلاح این قانون مطالبه ملی بود و مجلس شورای اسلامی این قدم را برداشت اما مشخص نیست تحلیل‌های ناصحیح در برخی رسانه‌ها به چه معنا و با کدام منظور سیاسی و غیرسیاسی است.

وی با اشاره به تصویب کلیات طرح اصلاح قانون انتخابات شوراها نیز گفت: این طرح به کمیسیون شوراها ارجاع شده تا مجدداً در این کمیسیون مورد بررسی قرار گیرد.

سخنگوی هیئت رئیسه مجلس با اشاره به پیگیری بررسی بودجه در کمیسیون تلفیق خاطرنشان کرد: نهایتاً آنچه تصمیم‌گیری خواهد شد جمع بندی کمیسیون تلفیق است و از رسانه‌ها و صاحبنظران هم می‌خواهیم قبل از مشخص شدن نظر نهایی دولت و کمیسیون تلفیق موضوع را در حد اظهارنظر کارشناسی بگذارند تا ببینیم بعد از جمع بندی مجلس شورای اسلامی چه اتفاقی می‌افتد.

فرهنگی با اشاره به تعطیلی رسمی فردا، یکشنبه اظهار کرد: ما جلسه علنی روز یکشنبه را به روز دوشنبه موکول کردیم تا سه روز پشت سر هم جلسه داشته باشیم و مسائل در دست اقدام مجلس شورای اسلامی پیش از آغاز بررسی بودجه جمع بندی شود.

وی ادامه داد: یکی از موضوعات مهمی که از ادوار گذشته پیگیری می‌شد و چند بار بین مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان رفت و برگشت داشت موضوع جرم انگاری اهانت به اقوام، ادیان و مذاهب اسلامی بود در گذشته چند وقت یک‌بار موضوعی مطرح می‌شد و بخشی را ملتهب می‌کرد در حالی که این موضوع جرم انگاری نشد مگر این ضد امنیت ملی تلقی می‌شد ما برای اولین بار این موضوع را جرم انگاری کردیم و این مصوبه با رفع ایراد شورای نگهبان مجدداً به این شورا ارجاع شد که امیدواریم با نهایی شدن این قانون یکی از نیازهای بخش کیفری قانون مجازات تکمیل شود و بتواند جلوی التهابات را بگیرد البته طبق این مصوبه بحث‌های علمی تحقیقاتی و آموزشی شامل اهانت نمی‌شود.همچنین در مورد برخی فرقی غیرقانونی که با استفاده از روش‌های تبلیغاتی خاص موفق می‌شدند القائاتی ایجاد کنند این خلأ رفع شد و در همین مصوبه جرم انگاری شد.

سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی درباره طرح شوراهای حل اختلاف گفت: اختلاف دیدگاه‌هایی بین قوه قضائیه و مجلس شورای اسلامی نیز وجود دارد که باید منتظر بمانیم کمیسیون قضائی درباره جزئیات تصمیم بگیرد.

فرهنگی با اشاره به جزئیات طرح ساماندهی فولاد در مجلس و ارجاع آن به کمیسیون تخصصی گفت: حرف و حدیث‌هایی در برخی رسانه‌ها مطرح شده که بعضاً خلاف واقع و بعضاً به خاطر منافع بوده است. هدف کمیسیون صنایع نظم دهی به این موضوع بود صنعت فولاد تأثیر زیادی بر انواع تولیدات داخلی از جمله خودروسازی، لوازم خانگی و صنعت ساختمان دارد و هر ناهنجاری در این زمینه آثار نامطلوب دارد. بحث‌هایی جدی در این مصوبه پیش بینی شده و ما امیدواریم به ناهنجاری‌ها پایان داده شود قطعاً سیاست گذاری دراین‌باره به نفع عموم مردم باشد.

وی همچنین از حضور پنج نفر از وزرا در کمیسیون‌های تخصصی در هفته جاری برای پاسخگویی به سوالات نمایندگان خبر داد.

سخنگوی هیئت رئیسه مجلس در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره نشست رئیس مجلس شورای اسلامی با خبرنگاران گفت: احتمالاً آقای قالیباف در آینده نشست‌هایی از این دست داشته باشند اما من از آن بی اطلاع هستم.

منبع: ایسنا

کد خبر 468895

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.