طرز تهیه خورشت یلدا یا ناردون + خورشت انار مسما و خورشت اناربیج برای شام شب یلدا

دستور پخت خورشت اناربیج و خورشت انار مسما یا خورشت شب یلدا به روشی ساده و آسان به صورت مرحله به مرحله و مواد لازم آموزش داده شده است.

به گزارش ایمنا همراه با شروع هر فصل و رسیدن میوه و سبزیجات فصلی خوردن غذاهایی که با این مواد تهیه می‌شود بسیار رواج پیدا می‌کند. برای مثال انار یکی از میوه‌های پاییزی است که به دلیل طعم خوبش در آشپزی کاربرد فراوان دارد و از آب آن گرفته تا رب انار در بسیاری از غذاها می‌توان استفاده کرد.

مواد لازم برای تهیه خورشت یلدا (خورشت انار مسما)

  • پیاز درشت ۱ عدد
  • نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین و روغن به مقدار لازم
  • دانه انار تازه ۲ پیمانه
  • رب گوجه فرنگی (اختیاری) ۱ قاشق غذاخوری
  • مرغ ۱ عدد
  • زعفران دم شده

طرز تهیه خورشت یلدا (خورشت انار مسما)

مرحله اول:

مرغ را تکه تکه کنید و آن را کمی سرخ کنید.

مرحله دوم:

پیاز را رنده کنید و در روغنی که مرغ را سرخ کرده‌اید تفت دهید تا طلایی شود. رب گوجه، دانه انار، ادویه را به پیاز اضافه کنید.

مرحله سوم:

مرغ‌ها را به مواد تفت داده شده اضافه کنید. یک پیمانه آب روی مرغ‌ها بریزید تا به جوش آید و پس از جوشیدن آب، در ظرف را بگذارید و شعله را کم کنید تا مرغ بپزد (۴۵ دقیقه تا یک ساعت زمان مناسبی برای پخت مرغ و جا افتادن خورشت انار مسمای گیلانی است.)

مرحله چهارم:

در اواخر زمان پخت رب انار و زعفران را اضافه کنید. دقت کنید این خورشت غلیظ است پس باید آب آن تقریباً کشیده شود.

مرحله پنجم

درون قابلمه‌ای تا نصف آب بریزید و می‌گذارید تا بجوشد، سپس برنجی که از شب قبل خیس کرده‌اید را شسته و داخل آب در حال جوش بریزید تا نرم شود. برنج را آبکش کرده و داخل قابلمه مقداری روغن ریخته و روی آن نان یا سیب زمینی گذاشته و برنج اضافه کنید تا دم بکشد.

مرحله ششم

خورشت و برنج را برای سرو آماده کنید.

نکات کلیدی تهیه خورشت انار مسما

  • اگر بخواهید انار مسمای شما مجلسی تر به نظر بیاید مرغ را به صورت درسته سرخ کنید و در خورشت به کار ببرید. برای تهیه این مدل بهتر است مرغ را از چند ساعت قبل با مقداری آب انار و نمک و فلفل مزه دار کنید.
  • اگر به جای آب از آب انار یا حتی آب پرتقال در انار مسما استفاده کنید طعم لذیذ تری خواهد داشت.
  • گلپر ادویه‌ای است که بعضی افراد با انار مصرف می‌کنند پس اگر طعم آن را دوست دارید به مقدار ۲/۱ قاشق چای‌خوری همراه رب انار به غذا اضافه کنید.
  • برای شیرین یا ترش‌تر کردن انار مسما می‌توانید مقداری شکر یا آب‌غوره به خورشت اضافه کنید.
  • به دلیل به کار بردن انار، این غذا ممکن است زود بسوزد پس حواستان باشد.
  • خورشت اناردانه مسما باید غلیظ و کم آب باشد.

مواد لازم برای تهیه خورشت اناربیج

  • ۲۵۰ گرم گردو
  • ۳۰۰ گرم گوشت چرخ کرده
  • ۱ لیوان آب انار ترش
  • ۱ عدد پیاز
  • ۱ قاشق مرباخوری پودر گلپر
  • ۲۵۰ گرم سبزی خورد شده (تره ۱۰۰ گرم، جعفری ۸۰ گرم، خالواش ۵۰ گرم و چند شاخه نعناع)
  • رب انار به مقدار لازم
  • نمک، زردچوبه و فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه خورشت اناربیج

مرحله اول:

آب انار ترش یا آب‌غوره را داخل قابلمه بریزید تا بجوشد، دقت کنید اگر می‌خواهید آب‌غوره کمتر از یک لیوان یا یک فنجان باشد بهتر است نصف لیوان آب‌غوره و نصف لیوان آب اضافه کنید ولی اگر آب انار ترش دارید که چه بهتر و نیاز به آب اضافی نیست. سپس مقداری نمک و زردچوبه اضافه کرده و مخلوط می‌کنیم و اجازه می‌دهیم تا بجوشد.

مرحله دوم:

گردوها را که به صورت ریز آسیاب کردید به آب انار اضافه کنید، سپس مقداری آب (مثلاً یک لیوان) نیز اضافه کنید. زیر شعله را کم کرده و می‌گذارید به مدت ۲ ساعت گردو و آب انار بپزد و در مدت این دو ساعت پخت آب غذا کم نشود تا گردوها به روغن بیفتد.

مرحله سوم:

سبزی‌ها را که شامل تره، جعفری، خالواش یا نعناع و پونه است به صورت ریز خرد کرده و داخل ماهیتابه ای با مقداری روغن تفت دهید. مقدار کمی از سبزی را کنار بگذارید تا در بقیه مراحل استفاده کنید. سبزی را زیاد سرخ نکنید چون تلخ می‌شود و طعم اصلی‌اش را از دست می‌دهد. سپس سبزی‌ها را به خورشت اضافه کنید و اجازه دهید تا به مدت ۱ ساعت بپزد.

مرحله چهارم:

پیازها را رنده کنید و حتماً آب پیاز را بگیرید. پیازهای رنده شده را با گوشت چرخ کرده و مقدار کمی از سبزی که نگه داشته بودید و نمک و فلفل مخلوط کنید و به صورت دایره‌های ریز در آورید (به صورت گوشت‌های قلقلی می‌شود) سپس این گوشت‌ها را در ماهیتابه حاوی روغن سرخ کنید.

مرحله پنجم

رب انار و گلپر را به خورشت افزوده و کمی مخلوط کنید تا رب داخل خورشت حل شود و خورشت بپزد. گوشت‌های قلقلی را که سرخ کرده بودید به خورشت اضافه کنید و اجازه دهید تا خورشت به مدت ۱ ساعت بپزد و جا بیفتد و لعاب‌دار شود.

مرحله ششم

درون قابلمه‌ای تا نصف آب بریزید و می‌گذارید تا بجوشد، سپس برنجی که از شب قبل خیس کرده‌اید را شسته و داخل آب در حال جوش بریزید تا نرم شود. برنج را آبکش کرده و داخل قابلمه مقداری روغن ریخته و روی آن نان یا سیب زمینی گذاشته و برنج اضافه کنید تا دم بکشد.

مرحله هفتم

خورشت و برنج را جداگانه سرو کنید، می‌توانید برای تزئین روی برنج مقداری زعفران بریزید.

کد خبر 462943

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.