هذیان‌گویی؛ علامت اولیه بیماری کرونا در سالمندان

نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد که هذیان‌گویی یا احساس گیجی می‌تواند یکی از علائم اولیه بیماری کرونا در بین افراد مسن باشد.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، هذیان‌گویی، احساس گیجی، سردرگمی، بی توجهی و دیگر تغییرات شناختی می‌تواند جزو علائم رایج بروز عفونت در بین افراد مسن باشد، زیرا سیستم ایمنی بدن سالمندان واکنش متفاوتی نسبت به باکتری‌ها و ویروس‌ها از خود نشان می‌دهد. تاکنون هذیان‌گویی به عنوان یکی از علائم نادر بیماری کرونا بشمار می‌رفت، اما برخی افراد مسن و کسانی که به نوع شدید بیماری کرونا مبتلا شدند و برای نفس کشیدن به دستگاه ونتیلاتور نیاز داشتند نیز دچار این علائم شناختی شدند.

به طور کلی افراد مبتلا به اختلالات هذیانی به هر بیماری که مبتلا شوند، باید بیشتر از دیگران در بیمارستان بستری باشند و احتمال مرگ نیز در این افراد بیشتر از سایرین است. گروهی از محققان به منظور بررسی این موضوع، اطلاعات پزشکی ۸۱۷ فرد مبتلا به بیماری کرونا را که در بیمارستان بستری بودند بررسی کردند. میانگین سنی این افراد ۷۷ سال بود. بیش از ۲۸ درصد شرکت کنندگان در این مطالعه به اختلالات هذیان‌گویی مبتلا شدند، بنابراین هذیان‌گویی پس از تب، تنگی نفس، اکسیژن پایین خون، سرفه و ضعف، ششمین علامت رایج بیماری کرونا در نظر گرفته شد.

علاوه بر این بیش از ۳۷ درصد بیماران کرونایی فقط به اختلال هذیان‌گویی مبتلا بودند و هیچ علامت دیگری نداشتند، ۱۶ درصد افراد نیز به هذیان‌گویی به عنوان اولین علامت بیماری کرونا مبتلا شدند. نتایج بررسی‌های جدید نشان می‌دهد که مبتلایان به هذیان‌گویی معمولاً بیشتر از ۷۵ سال سن داشتند، در خانه سالمندان زندگی می‌کردند و به بیماری پارکینسون مبتلا بودند و در گذشته از داروهای روان‌درمانی استفاده کرده یا مشکلات بینایی و شنوایی داشتند.

طی انجام این تحقیق بیش از یک چهارم بیماران کرونایی بالای ۶۵ سال که به اورژانس مراجعه کردند به اختلال هذیان‌گویی مبتلا شدند. نتایج مطالعاتی از این قبیل باعث می‌شود افراد نسبت به بروز علائمی مانند هذیان‌گویی و احساس گیجی بیشتر توجه کنند و برای درمان آن‌ها اقدام کنند. با اضافه شدن هذیان‌گویی به لیست علائم رایج بیماری کرونا، پزشکان باید بیش از پیش به علائم شناختی در بین افراد مسن توجه کنند تا بتوانند بیماری آن‌ها را به موقع تشخیص دهند و آن را کنترل کنند.

نتایج این مطالعه در مجله JAMA Network Open منتشر شده است.

کد خبر 457272

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.