خدمات مشاوره تبدیل به کالایی لوکس شده است/تعیین تعرفه همچنان در انتظار تصویب دولت

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور با بیان اینکه استفاده از خدمات روانشناسی و مشاوره به کالایی لوکس تبدیل شده است، گفت: سازمان نظام روانشناسی همچنان پیگیر اجرایی شدن بیمه‌های پایه و تکمیلی در ارائه خدمات روانشناسی و مشاوره است.

به گزارش ایمنا، دکتر محمد حاتمی در نشست خبری سلامت روان و چالش‌های پیش رو، اظهار کرد: با توجه به نیاز مردم به خدمات روانشناس و مشاوره در بحران پاندمی کوید ۱۹ این نیاز وجود دارد که حداقل تا زمان اتمام این شرایط بیمه‌های پایه و تکمیلی در خدمات روانشناسی لحاظ شود.

به گفته حاتمی نرخ ارائه خدمات روانشناسی و مشاوره کارشناسی ارشد برای هر ۴۵ دقیقه ۱۰۸ هزار تومان و نرخ این خدمات در مقطع دکتری ۱۵۶ تومان است که گاهاً دیده شده است به دلیل نبود تعرفه دقیق تا ۲ میلیون تومان هزینه از مراجعان گرفته شده است و این در حالی است که این سازمان حدود ۹ ماه است تعرفه‌های خدمات روانشناسی و مشاوره را به دولت ارائه داده است اما همچنان تصویب نشده است.

وی با بیان اینکه سامانه ۴۰۳۰ نمی‌تواند به تنهایی پاسخگوی اهداف سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور در جهت پیشگیری و کاهش عوارض اختلالات روان باشد، ادامه داد: در وضعیت کنونی و شرایط ویژه‌ای که پاندمی کرونا ایجاد کرده است نیازمند ایجاد کمیته ویژه مقابله با عوارض روانی کرونا در ستاد ملی کرونا هستیم. سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور این درخواست را به دولت ارائه داده است اما با وجود موافقت رئیس جمهوری همچنان این کمیته شکل نگرفته است.

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور به طرح غربالگری سلامت روان اشاره کرد و گفت: در شرایط کنونی نیازمندیم که طرح غربالگری سلامت روان در دستور کار قرار گیرد و تمامی کارمندان و خانواده‌ها و تمام دانش آموزان شناسنامه سلامت روان داشته باشند که وضعیت روان افراد بررسی و در شناسنامه آن‌ها درج شود و در صورت نیاز تحت خدمات روانشناسی و مشاوره قرار گیرند. سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور این پیشنهاد را به وزارت آموزش و پرورش، ستاد ملی مقابله با کرونا و نهادهای دیگر ارائه داده است، همچنین در صورت نیاز این سازمان می‌تواند مجری یا ناظر این طرح باشد.

حاتمی در بخش دیگر سخنان خود به روانشناس نماها و تأثیر آن‌ها بر سلامت روان مردم اشاره کرد و افزود: در دوران شیوع بیماری کرونا افرادی با بیان شیوا و بدون داشتن تخصص روانشناسی در فضای مجازی تحت عنوان روانشناس شروع به فعالیت کرده‌اند و راهنمایی‌هایی که انجام می‌دهند بر پایه اصول علمی نیست، سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور تلاش‌های زیادی را در این راستا انجام داده است اما به دلیل تعدد اینگونه صفحات مجازی موفق به جلوگیری از تمامی آن‌ها نشدیم.

وی نیاز به خدمات روانشناسی و مشاوره در بین مردم را یکی از دلایل ایجاد چنین صفحات و فعالیت غیر تخصصی افراد در زمینه روانشناسی و مشاوره دانست و افزود: متأسفانه بدون هماهنگی با سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور گاهاً به چنین روانشناس‌نماهایی از سوی سایر ارگان‌ها و نهادها مجوز داده می‌شود و کنترلی بر فعالیت آن‌ها وجود ندارد. نهادها و ارگان‌های دخیل باید با یک هماهنگی بر فعالیت چنین افرادی در فضای مجازی کنترل داشته باشند و آموزش‌هایی را در این زمینه به مردم بدهند.

حاتمی با بیان اینکه سلامت روان مردم جامعه در سطح پایینی قرار دارد، اظهار کرد: بسیاری از مردم نشانه‌های اختلالات روانشناختی را نمی‌شناسند و در این زمینه به طور مشخص از صداوسیما تقاضا داریم آموزش سواد سلامت روان را در رأس برنامه‌های آموزشی خود قرار دهد، چراکه مراجعه به موقع افراد برای درمان پیش از بروز اختلالات روانی بسیار مهم است. همچنین در شرایط فعلی سلامت روان افراد جامعه در خطر است و باید برایش تمهیداتی بیاندیشیم که نخستین گام آن پیشگیری است.

به گفته وی، بین جسم و روان تعاملی دو سویه وجود دارد و این دو از یکدیگر تفکیک شدنی نیستند چراکه اگر بخواهیم در راستای سلامت جسم برنامه‌ریزی انجام دهیم ابتدا باید به سلامت روان توجه داشته باشیم. همچنین برای برقراری سلامت روان در جامعه نیازمند سیاست گذاری در این زمینه و توجه دوسویه به سلامت جسم و روان هستیم.

به گفته حاتمی طبق آمار ارائه شده توسط وزارت بهداشت ۲۳.۶ درصد از افراد جامعه دارای نشانه‌های روانشناختی هستند و این آمار بالایی است که به علت تحت فشار قرار گرفتن افراد چنین نشانه‌هایی بروز پیدا می‌کند.

بنا بر گزارش ایسنا، رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور ادامه داد: سلامت روان چند بعدی است به گونه‌ای که مسائل اجتماعی و شخصی نظیر آنچه که در جامعه اتفاق می‌افتد، آنچه که در نظم آموزشی رخ می‌دهد، مسائل اقتصادی موجود در جامعه و… همگی فشارهایی را بر سلامت روان مردم وارد می‌کند، همچنین در شرایط کنونی به دلیل محدودیت‌های حاصل از کرونا، خستگی روانی و مورد ابهام بودن ویروس و… سلامت روان افراد به مخاطره افتاده است.

کد خبر 452815

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.