سهم ۶۰ درصدی عراق از صادرات بنزین ایران

سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی گفت: در حال حاضر ۶۰ درصد از بنزین صادراتی ایران راهی بازار عراق می‌شود.

به گزارش ایمنا، سید حمید حسینی با بیان اینکه به دلیل تحریم‌ها نمی‌توان میزان بنزین صادراتی را اعلام کرد، اظهار کرد: با این حال ۶۰ درصد از بنزین صادراتی ایران جذب بازار عراق شده است.

وی افزود: در حال حاضر روند صادرات فرآورده‌های نفتی مطلوب است و تمام محموله‌های عرضه شده نیز خریداری می‌شود.

سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی با بیان اینکه فرآورده‌های نفتی در بورس عرضه می‌شوند، تاکید کرد: این فرآورده‌ها بعد از خرید توسط بخش خصوصی به کشورهای هدف صادر می‌شود.

حسینی ادامه داد: برای انتقال پول صادرات فرآورده‌های نفتی و از جمله بنزین مشکلی وجود ندارد و پول یا از طریق صرافی‌ها و یا به صورت ارز از سوی خریدار پرداخت می‌شود.

دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق افزود: در خصوص دریافت پول گاز و برق صادراتی ایران به عراق نیز با پیگیری‌های وزیر نیرو و رئیس کل بانک مرکزی ایران گشایش‌هایی اتفاق افتاده که امیدواریم هر چه زودتر به نتیجه برسد.

حسینی با بیان اینکه برای دریافت این پول، تغییراتی در بانک مرکزی و بانک عراق به وجود آمده است، گفت: این خوشبینی هست که مساله حل شود و طبق آن روند، پول را دریافت کنیم.

طلب ۵ میلیارد دلاری ایران از عراق

به گفته سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی، صادرات برق و گاز هر روز بین دو کشور در جریان است با این حال آمارهای بانک مرکزی نشان می‌دهد که طلب ایران از عراق در حوزه صادرات گاز و برق ۵ میلیارد دلار است.

حسینی ادامه داد: عراقی‌ها قبول کردند که این پول را بپردازند زیرا بخشی از این پول در حسابی در بانک مرکزی عراق است.

وی تاکید کرد: در این روند قرار است شرکت‌های ایرانی، از شرکت‌های بین‌المللی خرید کرده و فاکتور خرید را بانک مرکزی عراق از همان حساب پرداخت کند.

سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی افزود: از آنجا که در شرایط فعلی تأمین کالاهای اساسی و دارو در اولویت کاری دولت است، به نظر می‌رسد بیشترین خرید از محل پول صادرات برق و گاز به عراق صرف واردات این محصولات به کشور شود.

ایران در بهار امسال روزانه تا ۳۲ میلیون متر مکعب گاز به عراق صادر می‌کرده که این عدد در تابستان بیشتر نیز بوده است.

از سوی دیگر، صادرات فرآورده‌های نفتی ایران به عراق نیز در جریان است و حتی با وجود کرونا با قدرت ادامه دارد. این مهم با افزایش گازرسانی در سراسر کشور طی هفت سال گذشته و صرفه‌جویی در مصرف سوخت مایع محقق شده است.

منبع: ایرنا

کد خبر 451624

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.