۵۵ درصد مردم ایران تاثیر انتخابات آمریکا در کشور را بالا می‌دانند

مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران به منظور سنجش وضعیت افکار عمومی ایران درباره انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا، یک نظرسنجی در دهه سوم شهریورماه ۱۳۹۹ با جامعه آماری کل زنان و مردان بالای ۱۸ سال کشور و تعداد نمونه ۱۶۱۸ نفر به شیوه تلفنی به انجام رسانده است.

به گزارش ایمنا به نقل از مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا)، در این نظرسنجی از پاسخگویان سوال شد «تا چه میزان اخبار مربوط به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را دنبال می‌کنند؟»

از مجموع افراد تشکیل دهنده نمونه این نظرسنجی ۷۶.۴ درصد گفته‌اند اخبار مربوط به این انتخابات را در حد «خیلی کم و کم» پیگیری می‌کنند؛ ۹.۳ درصد گفته‌اند در حد متوسط پیگیر این اخبار هستند و تنها ۱۰.۹ درصد از پاسخگویان در حد «زیاد و خیلی زیاد» آن را دنبال می‌کنند.

میزان پیگیری اخبار مربوط به انتخابات آمریکا در میان کسانی که دارای تحصیلات دانشگاهی هستند بیش از افراد فاقد تحصیلات دانشگاهی است. همچنین جوانان (افراد ۱۸ تا ۲۹ سال) کمتر از سایر گروه‌های سنی اخبار را پیگیری می‌کنند. گفتنی است مردان بیش از زنان پیگیر اخبار مربوط به انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا هستند.

در ادامه از پاسخگویان پرسیده شده است «آیا می‌دانید کاندیداهای اصلی انتخابات آمریکا چه کسانی هستند؟».

۳۱.۴ درصد از شهروندان گفته اند اطلاع دارند که کاندیداهای اصلی انتخابات آمریکا، ترامپ یا بایدن هستند. به عبارت دیگر حداقل به اسم یکی از دو کاندیدا و یا هر دو اشاره کرده اند. اما ۶۸.۶ درصد مردم ایران اطلاع نداشتند که این دو نفر کاندیداهای اصلی انتخابات آمریکا هستند. لازم به ذکر است ۱۸.۶ درصد پاسخگویان به اسم هر دو کاندیدا به درستی اشاره کرده اند. عدم اطلاع از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در گروه سنی زیر ۳۰ سال بیش از مسن‌ترها مشاهده می‌شود. همچنین میزان اطلاع افراد دارای تحصیلات دانشگاهی از کاندیداهای اصلی انتخابات آمریکا، به طرز قابل توجهی بیش از افراد فاقد تحصیلات دانشگاهی است.

از کسانی که از کاندیداتوری دست کم یکی از کاندیداهای اصلی انتخابات آینده ریاست جمهوری آمریکا مطلع بوده‌اند، پرسیده شده است دوست دارند کدامیک از کاندیداها در انتخابات رأی بیاورد؟ ۴۹.۳ درصد پاسخگویان اعلام کرده‌اند که برایشان فرقی نمی‌کند چه کسی در این انتخابات پیروز شود؛ ۲۷.۴ درصد متمایل به انتخاب بایدن و ۱۴.۵ درصد متمایل به انتخاب ترامپ بوده‌اند. ۸.۸ درصد پاسخگویان نیز گفته‌اند دوست ندارند هیچکدام از کاندیداهای اصلی انتخاب شوند. بین گروه‌های مختلف سنی و تحصیلی در پاسخ به این پرسش تفاوت معناداری وجود ندارد.

از پاسخگویانی که در جریان انتخابات آمریکا و نامزدهای آن قرار داشته‌اند، پرسیده شده «به نظر شما کدامیک از این افراد برنده انتخابات خواهد شد؟» ۵۶.۶ درصد آن‌ها گمان می‌کنند ترامپ در انتخابات پیروز خواهد شد و ۲۰.۶ درصد نیز احتمال می‌دهد بایدن برنده انتخابات باشد. ۲۲.۸ درصد پاسخگویان نیز گفته‌اند نمی‌دانند چه کسی در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا انتخاب خواهد شد. در میان گروه‌های سنی، افراد زیر ۵۰ سال بیش از مسن‌ترها گمان می‌کنند ترامپ برنده انتخابات خواهد شد. در مقابل گروه سنی بالاتر از ۵۰ سال بیش از جوان‌ترها در پاسخ به این سوال اظهار بی‌اطلاعی کرده‌اند.

از مطلعین درباره انتخابات آمریکا پرسیده شده «به نظر شما انتخابات آمریکا تا چه حد می‌تواند بر کشور ما تأثیرگذار باشد؟» ۲۶.۴ درصد پاسخگویان گفته‌اند نتیجه این انتخابات تأثیر کم یا خیلی کمی بر کشور ما خواهد داشت؛ ۶.۶ درصد نیز این تأثیر را حد متوسط ارزیابی کرده‌اند؛ در مقابل ۵۵.۳ درصد پاسخگویان گفته‌اند از نظر آن‌ها انتخابات آمریکا تأثیر زیاد یا خیلی زیادی بر کشور ایران برجا خواهد گذاشت. ۵۸.۴ درصد افراد دارای تحصیلات دانشگاهی گفته‌اند انتخابات آمریکا در حد زیاد یا خیلی زیاد بر وضعیت ایران اثرگذار خواهد بود؛ این میزان در میان افراد فاقد تحصیلات دانشگاهی ۵۰.۸ درصد است.

از مطلعین درباره انتخابات آمریکا پرسیده شده «به نظر شما پیروزی کدام یک از این افراد برای کشور ما بهتر خواهد بود؟» ۴۶.۱ درصد پاسخگویان گفته‌اند از نظر آن‌ها انتخاب هر کدام از کاندیداها تأثیری در وضع ایران نخواهد داشت؛ ۳۶.۷ درصد انتخاب بایدن را برای ایران بهتر دانسته‌اند و ۸.۶ درصد معتقد بوده‌اند انتخاب ترامپ نتایج بهتری برای ایران خواهد داشت. ۸.۶ درصد نیز در پاسخ به این سوال اظهار بی‌اطلاعی کرده‌اند. اعتقاد به مثبت بودن پیامدهای انتخاب بایدن برای ایران در گروه سنی ۱۵ تا ۲۹ سال ۴۳ درصد، در گروه سنی ۳۰ تا ۴۹ سال ۳۳.۷ درصد و در گروه سنی ۵۰ سال به بالا ۵۱.۵ درصد بوده است.

کد خبر 448195

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.