شرط ایران برای امکان دسترسی آژانس از زبان کمالوندی

سخنگوی سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه سوالات آژانس بین المللی باید مبتنی بر مبانی، مدارک و دلایل جدی باشد، گفت: سوالات مبتنی بر ادعاهای معطوف به جاسوسی و مواردی از این دست به هیچ وجه مقبول نبوده و فراهم آوردن امکان دسترسی برای آژانس مشروط به آن است که سوالات و ابهامات یک بار برای همیشه تمام شود.

به گزارش ایمنا، بهروز کمالوندی در گفت‌وگو با العالم اظهار کرد: حجم آب سنگین تولید شده در ایران بیش از سه تن است که بخشی از آن را به کشورهای دیگر از جمله چند کشور اروپایی صادر می‌کنیم.

وی به دلیل فشارهای آمریکا بر کشورهای هدف، ترجیح داد به نام این کشورها اشاره نکند.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران انفجار اخیر در تأسیسات نطنز را پروژه‌ای خرابکارانه توصیف کرد و گفت: بررسی‌های امنیتی خرابکارانه بودن این اقدام را تأیید می‌کند و آنچه مسلم است اینکه در نطنز انفجار رخداده است، اما در اینکه این انفجار چگونه صورت گرفته و با چه موادی انجام شده و جزئیات آن چیست؟ را مسئولین امنیتی در وقت مناسب اعلام خواهند کرد.

وی با اشاره به سفر فردا (دوشنبه) مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایران ابراز امیدواری کرد که این سفر به رفع نگرانی‌های دو طرف کمک کند.

کمالوندی در خصوص دو مکانی که آژانس خواستار دسترسی به آنهاست، گفت: یکی از این دو مکان در اطراف شهرضا در اصفهان و دیگری در نزدیکی تهران قرار دارد.

وی تاکید کرد: از ابتدا ایران با دسترسی به اماکن هسته‌ای خود مخالف نبوده است اما معتقد است سوالات آژانس بایستی مبتنی بر مبانی، مدارک و دلایل جدی باشد.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: سوالات مبتنی بر ادعاهای معطوف به جاسوسی و مواردی از این دست به هیچ وجه مقبول نبوده و نخواهد بود و فراهم آوردن امکان دسترسی برای آژانس مشروط به آن است که سوالات و ابهامات یک بار و برای همیشه تمام شود.

وی گفت: وقتی آژانس از کشوری سوال داشته باشد حق مسلم آن کشور است که از آژانس مبانی و مدارک مربوط به سوال یا سوالات را مطالبه کند.

کمالوندی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران آمار محرمانه‌ای که از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مخفی کرده باشد ندارد، هدف از اولین سفر رافائل گروسی به تهران را در چارچوب بحث و بررسی در خصوص امور پادمانی، پروتکلی و برجامی برشمرد.

منبع: ایسنا

کد خبر 440553

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.