۱۰ هزار میلیارد تومان به تقویت اشتغال و تولید اختصاص می‌یابد

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: در تبصره ۱۴ قانون بودجه امسال ظرفیتی برای تقویت اشتغال و تولید به ارزش ۱۰ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان وجود دارد که می‌توانیم در جهت تحقق جهشی که در سال جهش تولید مورد انتظار است از آن استفاده کنیم.

به گزارش ایمنا، محمدباقر نوبخت امروز در مراسم افتتاح هزار استاندارد جدید آموزش مهارت، تاکید کرد: با توجه به شرایط تحریم، بخش فنی و حرفه ای در جایگاه ممتازی برای توسعه کشور قرار دارد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به هدف گذاری رشد سالانه هشت درصد در سند چشم انداز سال ۱۴۰۴ گفت: برای اینکه در سال ۱۴۰۴ در جایگاه نخست اقتصادی و علم وفناوری منطقه مستقر بشویم نمی‌توانیم با رشد کمتر از هشت درصد چنین رقابتی را آغاز کنیم. به همین دلیل بحث این بود که در شرایط تحریم ما باید رویه‌مان را برای رشد اقتصادی تعییر دهیم.

وی با بیان اینکه در برنامه ششم برای تأمین رشد اقتصادی دو محل تعریف شده است، اضافه کرد: یک روش، جذب سرمایه گذاری جدید است که قرار بود ۵.۵ واحد از هشت درصد مورد نظر را تأمین کند، همچنین قرار بود ۲.۵ درصد از محل افزایش بهره‌وری در نظر گرفته شده بود. به عبارتی ۵.۵ درصد از رشد هشت درصدی را باید از محل سرمایه‌گذاری جدید ۶۶۰ هزار میلیارد تومانی تأمین می‌کردیم که با توجه به شرایط تحریم، امکان پذیر نیست و ما باید به سمت افزایش بهره‌وری حرکت کنیم.

نوبخت ادامه داد: افزایش بهره وری نیز به دو عامل دانش بنیانی و مهارت محوری وابسته است. سازمان فنی و حرفه ای و مجموعه بخش فنی و حرفه ای کشور برای دستیابی به این سطح پیش بینی شده از توسعه، جایگاهی کاملاً متمایز با گذشته پیدا کرده اند چراکه سازمان برنامه و بودجه به عنوان متولی توسعه کشور که باید توسعه را راهبری و رصد کند، برنامه خودش را براساس وضعیت موجود تغییر داد.

معاون رئیس جمهوری با تاکید بر اولویت پارک‌های علم، مهارت افزایی و آموزش‌های فنی و حرفه ای در برنامه توسعه کشور خاطر نشان کرد: سازمان برنامه و بودجه برای پشتیبانی سازمان فنی و حرفه ای کشور که در حال حاضر نقش منحصر به فردی را برای توسعه کشور دارد، اعلام می‌کند پشتیبانی‌های لازم صورت خواهد گرفت.

وی با تشریح تلاش برای تعریف برنامه‌های ویژه و مناسب برای بودجه سال آینده، افزود: در قانون بودجه امسال نیز ظرفیتی برای تقویت اشتغال و تولید در تبصره ۱۴ داریم که بالغ بر ۱۰ هزار و۱۰۰ میلیارد تومان است که می‌توانیم در جهت جهشی که در سال جهش تولید مود انتظار است از آن استفاده کنیم.

بر اساس گزارش سازمان برنامه و بودجه، نوبخت با اشاره به ابلاغ بخشنامه‌ای به استانداران مبنی مولد سازی دارایی‌ها، گفت: دستگاه‌ها از این طریق می‌توانند از طریق فروش و واگذاری اموال مازاد خود برای رشد کشور و بهبود معیشت کارکنان استفاده کنند.

کد خبر 436607

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.