کرونا؛ ٢ استان تعطیل- ١١ استان قرمز

آخرین وضعیت شیوع بیماری کرونا در کشور و آتش‌سوزی و انفجار در کلینیک سینا تهران از مهمترین عناوین روزنامه‌های امروز _ پنجشنبه دوازدهم تیرماه_ است.

مطبوعات و رسانه‌های آزاد و شفاف در هر جامعه‌ای از ارکان توسعه و دموکراسی محسوب می‌شود، لذا خبرگزاری ایمنا، مرور بر بخشی از عناوین مطبوعات کشور را به صورت روزانه در دستور کار خود دارد.

روزنامه ابتکار، در صفحه نخست امروز خود با تیتر «اقتصاد روی خط وعده» به بررسی رابطه مستقیم میان اجرایی شدن وعده‌ها و جلب اعتماد عمومی پرداخت و نوشت: شوک اقتصادی شیوع ویروس کرونا در روزهای پایان سال قبل، تحریم و افزایش سرسام‌آور قیمت‌ها در بازارهای مختلف منجر به چالش‌های بسیاری برای اقشار مختلف جامعه به خصوص خانوارهای کم‌درآمد شده است. مجموع مشکلات گفته شده آسیب‌های اجتماعی بسیاری را بر خانواده‌ها تحمیل کرده، اقتصاد کشور را به خطر انداخته و ما در این میان روزبه‌روز شاهد کوچک‌تر شدن سفره‌های مردم هستیم. البته باید اشاره کرد که گاهی وعده‌ها، راهکارها و سیاست‌هایی برای حمایت از خانوارها در دستور کار قرار می‌گیرد. اما آیا این سیاست‌ها و وعده‌ها می‌تواند درمان درد تامین معیشت خانوارها باشد؟

هنگامی که اقتصاد کشور با بحران روبه‌رو می‌شود به سرعت تأثیر آن را بر سر سفره‌های مردم می‌بینیم. در این میان برخی مسئولان با دادن وعده‌هایی سعی در کم کردن فشار از روی دوش خانوارها دارند، شمار این وعده‌ها در تاریخ اقتصاد کشور بسیار بوده و صحبت امروز و دیروز نیست. اما به عنوان نمونه می‌توان به سیاست جدید دولت برای کمک به اقشار آسیب‌پذیر جامعه با توجه به افزایش قیمت کالاهای اساسی که اخیراً از سوی وزیر صنعت خبر داده شده است اشاره کرد.

روزنامه آرمان ملی، در صفحه نخست امروز خود با تیتر «کرونا؛ ٢ استان تعطیل- ١١ استان قرمز» به بررسی آخرین وضعیت شیوع بیماری کرونا در کشور پرداخت و نوشت: این روزها بسیاری از استان‌های کشور با افزایش حجم تعداد مبتلایان با کرونا مواجه شده‌اند و در بسیاری از شهرها ظرفیت بیمارستان‌هایشان پرشده است. بنا بر اعلام مسئولان وزارت بهداشت و درمان، به‌زودی در ۱۳ استان سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر، خوزستان، کرمانشاه، کردستان، آذربایجان غربی و شرقی، فارس، خراسان رضوی، تهران، البرز و کرمان، محدودیت‌های کرونایی بر اساس یک جدول زمانی اعمال خواهد شد. بر اساس گفته سیدکاظم فرهمند، سخنگوی ستاد پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا در خراسان رضوی: «مشهد از شنبه ۱۴ تیر به مدت یک هفته تعطیل می‌شود». این اتفاق به‌دلیل افزایش تعداد موارد بستری ابتلا به کرونا از ۱۰ تیرماه نسبت به یک ماه پیش از آن و دو برابر شدن تعداد مبتلایان رخ داده است.

روزنامه اعتماد، در صفحه نخست امروز خود با تیتر «پلاسکوی دوم» به بررسی آتش‌سوزی و انفجار در کلینیک سینا تهران پرداخت و نوشت: حتی «گزارش ملی پلاسکو» هم نتوانست سپر بلا شود. فرشته مرگ بار دیگر از غفلت ما بهره برد تا نگذارد «احسان» و «رها» که فقط ۱۶ روز از شروع زندگی مشترک‌شان می‌گذشت طعم ماه‌عسل را بچشند. فرشته مرگ کار خودش را به دقت انجام می‌دهد ولی ما هیچ‌کدام کارمان را به درستی انجام نمی‌دهیم. برای همین است که ۲ هزار و ۳۵۵ روز بعد از آنکه آن ۲ زن کارگر تولیدی پوشاک در خیابان جمهوری جان باختند هنوز هم نمی‌توانیم شهروندان‌مان را در برابر ناایمن‌بودن محافظت کنیم. برای همین است که هزار و ۲۵۹ روز بعد از آنکه ساختمان پلاسکو فروریخت و ۱۶ آتش‌نشان و ۵ شهروند در آن قربانی شدند هنوز نمی‌توانیم برای اخطارهای ناایمن‌بودن ساختمان‌ها آن‌هم مراکز خدماتی ضمانت اجرا در نظر بگیریم. جالب است مسؤولی که دو حادثه خیابان جمهوری و پلاسکو در زمان مدیریت او روی داد و خیلی خوب از خلأ قانونی در اجرای ایمنی خبر دارد و روزی پلمب‌نکردن پلاسکو را ناشی از فشار اقتصادی توصیف می‌کرد امروز که بر صندلی ریاست قوه قانونگذاری کشور تکیه زده است بیش از آنکه علاقه‌مند به سخن گفتن درباره این تجربه خود باشد دوست دارد درباره «برجام» و «فضای مجازی» نطق کند. شاید نتوان در کار فرشته مرگ خللی وارد کرد ولی می‌توان کیفیت ایمنی در شهر را بالا برد تا آنچه در غروب دهمین روز تابستان در منطقه‌ای از بالا شهر پایتخت آن‌هم در یک مرکز درمانی روی داد به حداقل برسد. به ویژه آنکه سال‌ها طول می‌کشد تا کادر متخصص و باتجربه کشور چه آتش‌نشان چه پزشک یا تکنسین تربیت شده و جایگزین شود.

روزنامه دنیای اقتصاد، در صفحه نخست امروز خود با تیتر «نقدینگی ۹۹ در سه سناریو» نوشت: آمارهای بانک مرکزی نشان می‌دهد تا پایان بهار سال‌جاری رقم نقدینگی به ۲,۶۵۱ هزار میلیارد تومان رسیده است. مطابق این بررسی‌ها، در سال‌جاری روزانه ۲ هزار میلیارد تومان به رقم نقدینگی اضافه شده است. رشد بهاری نقدینگی از سوی بانک مرکزی ۳/ ۷ درصد گزارش شده که این رقم ۱/ ۲ واحد درصد بیشتر از مدت مشابه سال قبل است. در کنار این آمار رقم پایه پولی تا پایان بهار، به میزان ۳۸۳ هزار میلیارد تومان ثبت شده و رشد ۸/ ۸ درصدی را در سه ماه نخست ثبت کرده است. «دنیای‌اقتصاد» بر اساس آمارهای ارائه‌شده، یک تصویر از متغیرهای پولی تا پایان سال ۱۳۹۹ ترسیم کرده است. این سناریوها بر اساس رفتار متغیرهای پولی «در سه ماه نخست سال‌جاری»، «۱۲ ماه سال قبل» و «سال‌های دهه نود» تنظیم شده است. این پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد تا پایان سال‌جاری رقم نقدینگی می‌تواند در بازه ۳۱۲۷ تا ۳,۲۷۵ هزار میلیارد تومان تغییر کند. همچنین مطابق این پیش‌بینی، رقم پایه پولی نیز در دامنه ۴۱۴ تا ۴۹۳ هزار میلیارد تومان قرار خواهد گرفت. بانک مرکزی در گزارش خود تاکید کرده که رفتار متغیرهای پولی در بهار تحت‌تأثیر دو عامل حمایت‌های صورت‌گرفته در زمان کرونا و افزایش تنخواه‌گردان دولت بوده است. اما بهره‌گیری از ظرفیت‌های جدید در سیاست پولی نظیر حراج اوراق دولتی و عملیات بازار باز می‌تواند روند این متغیرها را تغییر دهد.

روزنامه کیهان، در صفحه نخست امروز خود با تیتر «من حتماً ماسک می‌زنم» به بررسی توصیه‌های مقام معظم رهبری پرداخت و نوشت: رهبر انقلاب اسلامی در ارتباط تصویری روز هفتم تیرماه ۹۹ با مسئولان قضائی نسبت به استفاده نشدن ماسک توسط برخی مسئولین که در اجتماعات حاضر می‌شوند، گلایه کردند و گفتند: اگر دو سه نفر دور من باشند، بنده هم حتماً ماسک می‌زنم، کما اینکه آدم می‌بیند این ماسک زده نمی‌شود؛ خب وقتی که شما که مسئول دولتی هستید، در یک اجتماع مردمی ماسک نمی‌زنید، این جوانی هم که در خیابان دارد راه می‌رود و حوصله ماسک ندارد، تشویق می‌شود که نزند.

پایگاه اطلاع‌رسانی KHAMENEI.IR در پی این تذکر و توصیه رهبر انقلاب در خصوص استفاده از ماسک، تصویری از جلسه کاری اخیر ایشان را که نشان‌دهنده اهتمام حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به استفاده از ماسک و رعایت قواعد بهداشتی توصیه‌شده است، منتشر می‌کند.

کد خبر 431654

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.