بیش از ۹۰ درصد بودجه توسط وزارت اقتصاد تامین می‌شود

وزیر امور اقتصادی و دارایی در جلسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران با اشاره به اینکه تأمین بیش از ۹۰ درصد بودجه بر عهده وزارت اقتصاد است، گفت به مالیات به عنوان ابزار ترویج سرمایه گذاری، تولید و تعادل بخشی به بازارها نگاه می‌کنیم.

به گزارش ایمنا به نقل از شبکه اخبار اقتصادی و دارایی ایران (شادا)، وزیر اقتصاد با اشاره به عملکرد وزارت اقتصاد و سازمان امور مالیاتی در زمان بروز همه‌گیری کرونا و امهال مالیات مودیان برای چند ماه، اقدامات به عمل آمده را گواهی بر حمایت این وزارتخانه از فعالان اقتصادی دانست.

دژپسند با اشاره به مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا در خصوص ممنوعیت ورود سازمان امور مالیاتی به پرونده‌های سال‌های پیش از ۱۳۹۸ تمامی شرکت‌هایی که در سال جاری در بورس پذیرش می‌شوند، اظهار کرد: بعضی خرده می‌گیرند که این به فراریان مالیاتی کمک می‌کند، در حالی که اجرای این مصوبه تنها مربوط به کسانی است که حساب و کتاب آنها برای سازمان امور مالیاتی روشن است.

وی افزود: امسال برای تحقق رشد مقبول اقتصادی، نیاز به هزار هزار میلیارد تومان تأمین مالی داریم. بخش خصوصی با توانمندی خود باید حداقل ۵۰ درصد این مبلغ را تأمین کند.

ورود شرکت‌های سهامی خاص در پنجره واحد فیزیکی شروع کسب‌وکار

وزیر امور اقتصادی و دارایی در بخش دیگری از سخنان خود در جلسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران، از ورود شرکت‌های سهامی خاص در پنجره واحد فیزیکی شروع کسب و کار تا حداکثر دو هفته آینده خبر داد.

دژپسند همچنین اعلام کرد، چهار استان دیگر نیز تا پایان تیر ماه وارد پنجره واحد فیزیکی شروع کسب و کار خواهند شد. تکمیل و رونمایی پنجره واحد الکترونیکی شروع کسب و کار تا دهه فجر امسال انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه ما در وزارت اقتصاد برای ۱۲ روز هدف گذاری کرده‌ایم گفت: در صورت رفع این مشکلات؛ زمان صدور مجوز از ۵۳ به ۱۵ روز کاهش می‌یابد.

وزیر اقتصاد و امور دارایی تصریح کرد: در برخی موارد؛ یک مجوز توسط هیأت مقررات زدایی حذف می‌شود ولی شاهد هستیم بطریق دیگری مجدداً توسط یک دستگاه اجرایی باز می‌گردد.

دژپسند در ادامه با اشاره به برخی اظهار نظرها در مورد احتمال بروز مشکلاتی در بازار سرمایه در آینده، اظهار کرد: احتمال بروز مشکل نه تنها در بورس که در هر زمینه‌ای وجود دارد و این طبیعی است اما برای هر چه پایین‌تر آوردن چنین احتمالی، باید به مقاوم سازی بازار سرمایه بپردازیم که افزایش عرضه‌های اولیه و ارائه ابزارهای مختلف بورسی از جمله مواردی است که در این خصوص کارکرد دارند.

وی گفت: امروز دیگر بانک‌ها نمی‌توانند به تنهایی برای تأمین سرمایه بخش خصوصی کمک کنند. رویه تأمین مالی برای سرمایه در گردش بنگاه‌های اقتصادی بزرگ توسط بانک‌ها باید تغییر کند و معتقدیم امروز وقتی چنین بنگاهی برای دریافت تسهیلات به نظام بانکی مراجعه می‌کند در حقیقت در حق بنگاه‌های متوسط و کوچک، ظلم صورت می‌گیرد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی یکی از راه‌های تأمین مالی بنگاه‌های بزرگ را عرضه سهام آنها در بورس خواند و گفت: من این نکته را در جلسه روز یکشنبه هیأت دولت مطرح کردم که خود عرضه اولیه سهام شرکت‌ها، منبع خیلی خوبی برای تأمین منابع است، علاوه بر اینکه ابزارهای زیاد دیگری نیز در بازار سرمایه وجود دارد که به کمک آنها بتوان تأمین مالی بنگاه‌های بزرگ مقیاس را انجام داد.

دژپسند خاطرنشان کرد: قرار نیست بازار سرمایه جایگزین بازار پول شود زیرا این دو مکمل همدیگر هستند و باید با یکدیگر تعامل داشته باشند.

وی گفت: عزم بانک‌ها برای عرضه اموال مازاد خود جدی است اما تا امروز که حدود ۱۰ ماه از راه اندازی سامانه عرضه و فروش اموال مازاد بانک‌ها می‌گذرد، تنها حدود ۱۰ درصد تقاضا توسط بخش خصوصی در این سامانه ثبت شده است. انتظار ما این است که بخش خصوصی با مشارکت بیشتر در این طرح، ضمن احیا و به سود دهی رساندن واحدهایی که ممکن است کارایی لازم را نداشته باشند، در تقویت منابع مالی بانک‌ها جهت ارائه تسهیلات نیز مشارکت کنند.

کد خبر 429713

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.