دانشجویان کارشناسی ارشد مناطق سفید به دانشگاه می‌روند

معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: دانشجویان کارشناسی ارشد مناطق سفید از ۱۷ خرداد ماه می‌توانند برای انجام پروژه‌های عملی از جمله استفاده از آزمایشگاه در دانشگاه‌ها حضور یابند.

به گزارش ایمنا، علی خاکی صدیق اظهار کرد: ستاد ملی مقابله با کرونا به تازگی شرایط حضور دانشجویان در دانشگاه‌ها را فراهم کرده است و دانشگاه‌هایی که این شرایط را دارند، می‌توانند پذیرای دانشجویان باشند.

وی افزود: در زمان اعلام شده، اولویت با دانشجویان کارشناسی ارشد برای اتمام پژوهش‌ها و پروژه‌های عملی است؛ هم اکنون درصد قابل توجهی از دانشگاه‌ها با آموزش‌های غیرحضوری درس‌ها را جلو می‌برند و در حال پایان مباحث درسی هستند.

معاون آموزشی وزیر علوم با بیان اینکه اکنون با مشکل اتمام دروس مواجه نیستیم، گفت: این گروه از دانشجویان باید در مناطق سفید باشند و حضورشان مستلزم انتقال دانشجو از محل دیگری نباشد.

به گفته خاکی صدیق، استمرار آموزش الکترونیکی توصیه اول به دانشگاه‌ها است اما بخش عمده‌ای از کار دانشجویان کارشناسی ارشد پژوهش، نیاز به حضور در آزمایشگاه و کارگاه‌های عملی دارد که با توجه به رعایت پروتکل‌های بهداشتی وزارت بهداشت، این امر امکان‌پذیر خواهد بود.

ممنوعیت حضور دانشجویان در مناطق قرمز

این مقام مسؤول وزارت علوم در پاسخ به پرسش درباره دانشجویانی که در مناطق قرمز حضور دارند، تاکید کرد: دانشجویانی که در شهرهای وضعیت قرمز حضور دارند، نمی‌توانند در دانشگاه حضور یابند و بخشی از آموزش که به صورت راه دور است، برای آن‌ها ادامه می‌یابد و بخش‌های عملی و کارگاهی باید بماند تا ستاد کرونا برای آن تصمیم گیری کند.

خاکی صدیق درباره دانشجویانی که تحصیلشان در این ترم ادامه می‌یابد، گفت: هر دانشجویی که نتواند دروس را به پایان برساند، باید ترم را برای آن‌ها افزایش داد و طول‌ترم بدون احتساب در سنوات انجام می‌شود تا لطمه‌ای به دانشجو وارد نشود.

وی اظهار کرد: وزارت علوم در روزهای تعطیلات عید تلاش کرد هیچ جلسه‌ای را تعطیل نکند و پیگیر بحث آموزش مجازی باشد؛ بنابراین شلوغ‌ترین عیدی بود که آموزش عالی تجربه کرد، چرا که طبق بررسی‌ها نمی‌توانستیم ترم را حذف کنیم زیرا دانشجویان متضرر می‌شدند.

معاون آموزشی وزارت علوم افزود: در ۱۷ فروردین مصوبه‌ای از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام شد که بر اساس آن امکان ویرایش مقررات آموزشی برای دانشجویان دکتری فراهم می‌شد؛ به همین منظور یک سند ۲۰ بندی تهیه و در اختیار دانشگاه‌ها قرار گرفت. بر این اساس، به دانشگاه‌ها این اجازه داده شد که متناسب با شرایط خود تصمیم بگیرند و سندی که در اختیارشان قرار دادیم کاملاً اختیاری بود.

برگزاری امتحانات حضوری به شرط امکان رعایت پروتکل‌های بهداشتی

وی درباره برگزاری امتحانات پایان‌ترم گفت: برای برگزاری امتحانات یک بخشنامه از ستاد ملی مقابله با کرونا ارسال شد؛ مبنی بر اینکه اگر امکان حضور دانشجویان با رعایت تمام پروتکل‌های بهداشتی و مجوز این ستاد فراهم بود، آزمون‌ها حضوری برگزار شود.

به گفته عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی خواجه نصیر، با این حال، اولویت اول ما سلامتی دانشجویان، کارشناسان و استادان است؛ البته اگر به هر دلیلی دانشگاه نتواند آزمون حضوری برگزار کند، باید بنا به شرایط تصمیم بگیرد.

خاکی صدیق درباره دانشجویانی که به هر دلیلی دسترسی به امکانات الکترونیکی ندارند، تاکید کرد: آن دسته از دانشجویانی که به هر دلیل نتوانستند از آموزش الکترونیکی استفاده کنند یا در جایی حضور دارند که نمی‌توانند به اینترنت یا موبایل دسترسی داشته باشند، طبق سند ۲۰ بندی امکان حذف‌ترم بدون احتساب در سنوات یا حذف درس برای آن‌ها درنظرگرفته شود.

به گفته این مقام مسؤول وزارت علوم، دانشگاه‌ها در این مدت سعی بر حفظ ترم تحصیلی داشتند و شرایط را برای دانشجویان و استادان فراهم کردند. با این حال یک ارزیابی علمی و دقیق‌تر از کلاس‌های الکترونیکی در تابستان صورت می‌گیرد.

معاون آموزشی وزیر علوم درباره وضعیت دانشجویان شهریه پرداز خاطرنشان کرد: هیأت امنای دانشگاه‌ها با نهایت انعطاف به دنبال کاهش دغدغه‌های دانشجویان در این زمینه هستند تا مشکل مضاعفی برای آنان ایجاد نشود.

زمان بازگشایی دانشگاه‌ها در ترم آینده

معاون آموزشی وزیر علوم درباره سرنوشت دانشجویانی که در این ترم دانش آموخته می‌شوند، خاطرنشان کرد: این موارد در سند ۲۰ بندی به اطلاع دانشجویان رسیده است؛ بر این اساس، امکان برگزاری ترم تابستان یا ارائه چهار درس در قالب معرفی به استاد برای آن‌ها در نظر گرفته شده است.

وی درباره دانشجویان مناطق محروم گفت: حذف‌ترم، معرفی به استاد و دریافت پستی بسته‌های آموزشی هم برای این دانشجویان انجام می‌شود.

خاکی صدیق درباره زمان شروع ترم تحصیلی آینده تاکید کرد: پیش بینی زمان شروع ترم تحصیلی آینده دقیق نیست و حتی سایر کشورهای پیشرفته هم هنوز به صورت قطعی مطلبی را اعلام نکرده‌اند. بعضی دانشگاه‌ها مبنای آموزش را مجازی گذاشته‌اند و بعضی دیگر نیز بر اساس شرایط تصمیم می‌گیرند.

به گفته این مسؤول وزارت علوم، در صورتی که ترم آینده هم امکان شرایط حضور دانشجویان در دانشگاه فراهم نبود، بنای آموزش‌های مجازی ادامه دارد.

وی اظهار کرد: برای ترم مهر ماه آمادگی برگزاری آموزش‌های الکترونیکی وجود دارد تا توقفی در روندترم ایجاد نشود؛ تحلیل متخصصان آموزش الکترونیکی حاکی از آن است که آموزش پساکرونا و قبل از کرونا با هم متفاوت خواهد بود و حتماً شاهد ارتقای کیفی آموزشی خواهیم بود.

خاکی صدیق درباره تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا در این باره گفت: ستاد ملی مقابله با کرونا بر بازگشایی دانشگاه‌ها در زمان مقرر است، اما برای دانشجویانی که جدیدالورود هستند، وضعیت شروع آموزش بستگی به تاریخ اعلام نتایج آزمون‌ها و امکانات دانشگاه‌ها برای پذیرش آن‌ها دارد.

وی افزود: با توجه به شرایط ایجاد شده، دانش آموختگی تعدادی از دانشجویان یک‌ترم به عقب می‌افتد و بسیاری از این افراد دانشجویان خوابگاهی هستند؛ بنابراین این مشکل برای بسیاری از دانشگاه‌ها که درصد دانشجویان غیربومی آن‌ها زیاد است و از خوابگاه‌ها استفاده می‌کنند، جدی است و ممکن است نتوانند دانشجویان جدیدالورود را اسکان دهند.

به گفته خاکی صدیق، امکان بازگشایی دانشگاه‌ها از ترم بهمن ماه برای دانشجویانی که مشکل اسکان دارند، یک گزینه است.

وی درباره میزان پوشش دانشجویان در آموزش‌های الکترونیکی، افزود: دانشگاه‌های دولتی ۸۳ درصد، پیام نور ۹۳ درصد، دانشگاه فنی و حرفه‌ای ۶۶ درصد، دانشگاه علمی کاربردی ۵۰ درصد و دانشگاه فرهنگیان ۱۰۰ درصد دانشجویان خود را تحت پوشش آموزش‌های الکترونیکی قرار دادند.

خاکی صدیق خاطرنشان کرد: در دانشگاه‌های غیردولتی و غیرانتفاعی ۷۴ درصد دانشجویان پوشش داده شدند؛ به طور کلی از حدود سه میلیون دانشجوی کشور، نزدیک به ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار دانشجو از آموزش‌های الکترونیکی استفاده کردند.

منبع: ایرنا

کد خبر 424645

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.