۴ فروشگاه بزرگ نجف آباد تا دوم فروردین تعطیل است

دادستان نجف‌آباد گفت: تعطیلی چهار فروشگاه بزرگ نجف‌آباد که از سراسر استان به ویژه شهرهای غربی مشتریان زیادی داشت، ظرف چهار روز گذشته در راستای جلوگیری از شیوع کرونا شروع شده و تا پایان اولین روز فروردین نیز ادامه خواهد داشت.

به گزارش خبرنگار ایمنا از نجف‌آباد علی زارع در جمع خبرنگاران با بیان اینکه به عنوان مدعی العموم به منظور پیشگیری از شیوع بیماری کرونا و ایجاد شرایط مورد نیاز برای تأمین سلامتی شهروندان برای ساماندهی وضعیت ورود کردم، اظهار کرد: سلامت مردم خط قرمز ماست، بنده نه دستور قرنطینه شهر را داده‌ام و نه تعطیلی کل شهر را؛ حکم صادر شده در خصوص تعطیلی مراکز صنفی است که از نظر کارشناسان شبکه بهداشت و درمان، به دلیل ازدحام بالای جمعیت امکان رعایت اصول بهداشتی را ندارند.

وی با بیان اینکه وجود چهار فروشگاه بزرگ با اجناسی با قیمت مناسب را یکی از چالش‌های بزرگ در ایجاد تجمعات در نجف آباد در بحران شیوع کرونا دانست و افزود: ساکنان شهرهای غربی استان برای خرید به این فروشگاه‌ها سرازیر شده و این موضوع بدون شک خطر گسترش ویروس کرونا را بیش از پیش افزایش می‌دهد.

دادیتان نجف آباد افزایش ساعات کاری فروشگاه‌های بزرگ برای کاهش خطر ابتلاء به کرونا را نظریه‌ای بر خلاف عقل و منطق دانست و ادامه داد: مایحتاج عمومی و ضروری مردم همه جا پیدا می‌شود و بازار نجف‌آباد، مخصوص خودِ نجف‌آباد است به شرطی که سلامت مردم این شهر حفظ شود. اگر ساعت کاری فروشگاه‌های بزرگ افزایش پیدا کند، مطمئن باشید تا پاسی از نیمه‌شب شاهد حضور متراکم مشتریان خواهیم بود.

وی به پاسخ‌گویی‌اش به تمامی نقطه نظرات ارسالی شهروندان در فضای مجازی اشاره کرد و گفت: زبانم در توصیف بزرگواری مردم و رسانه‌ها در حمایت از این انجام وظیفه قاصر است و به نظرم این میزان استقبال مردمی که خود من را هم غافلگیر کرد، در دستگاه قضائی کم‌سابقه محسوب شود.

دادستان نجف‌آباد، صدور حکم تعطیلی برخی فروشگاه‌های بزرگ شهر را تنها اقدام قابل اجرای خود در مسیر جلوگیری از شیوع ویروس کرونا دانست و خاطر نشان کرد: اینکه دست روی دست بگذاریم تا ببینیم ستادهای استانی و ملی بحران کرونا برای ما چه تصمیمی می‌گیرند، اشتباه است. گاهی خودمان باید بر اساس شرایط خاص شهرستان، تصمیم‌های قاطعی بگیریم.

وی ضمن قدردانی از همکاری نیروهای فعال در مراکز درمانی و بیمارستان، بسیج، لشکر ۸ نجف‌اشرف، نیروی انتظامی و پلیس راهور و مجموعه‌های مردم‌نهاد دیگر اضافه کرد: برخی به غلط تصور می‌کنند که بنده در مقابل بازار و اصناف هستم ولی واقعیت این است که هم‌چون شش ماه گذشته که در خدمت مردم بوده‌ام، مهم‌ترین اولویت کاری‌ام حفظ سلامت مردم بوده و گواه آن صدور رأی تخریب بیش از یکصد و بیست حلقه چاه‌ذغالی و تعطیلی واحد کک‌سازی یکی از واحدهای تولیدی است که در نهایت منجر به بهبود کیفیت هوای شهر به ویژه ویلاشهر شده است.

زارع با تاکید بر اینکه بسته شدن چهار فروشگاه بزرگ شهر که با اقبال عمومی در سطح استان مواجه هستند، خواسته بسیاری از مردم و کارشناسان شبکه بهداشت بوده است، ادامه داد: پس از بسته شدن این چهار فروشگاه با کاهش قابل توجه جمعیت در مرکز شهر رو به رو بودیم، اما در ادامه موضوع ساماندهی کاهش جمعیت در هسته مرکزی بازار نجف‌آباد در دستور کار قرار گرفت که با توجه به سابقه طولانی انصاف کسبه و شهرت آن در سطح استان، روزانه جمعیت زیادی را به سمت خود جذب می‌کند و همین موضوع تهدیدی بالقوه برای سلامت شهروندان نجف‌آبادی و حتی شهرهای هم‌جوار در شرایط کنونی محسوب می‌شود.

وی تعطیلی مراکز صنفی شلوغ شهر را جز پیشنهادات خود در اولین جلسه ستاد مدیریت بحران کرونا در شهرستان خواند و ادامه داد: در یکی از جلسات شورای تأمین شهرستان، یک شرط برای فعالیت این مراکز پیشنهاد کردم که طبق آن اگر بتوانند حداقل فاصله ایمن مشتریان در زمان خرید، تعداد مشتریان حاضر در فروشگاه و ایمن‌سازی شرایط بهداشتی تمامی مشتریان را مدیریت کنند، فعالیت واحد صنفی بلامانع خواهد بود ولی واقعیت این است که نمی‌توانیم خودمان را گول بزنیم و تحقق کامل این شرایط بسیار بعید و حتی غیرممکن است.

دادستان نجف آباد در خصوص درخواست برای سفر نکردن مردم شهرها و استان‌های دیگر به نجف آباد نیز گفت: هر بحرانی پیش از وقوع همیشه هشدار می‌دهد و اگر به این هشدارها توجه نداشته باشیم، حل بحران بسیار سخت و پرهزینه خواهد بود. نباید خودمان را تافته جدا بافته بدانیم و در شرایط که بسیاری کشورهای جهان مراکز دانشگاهی و عمومی خود را محدود کرده یا در ایران شاهد تعطیلی بسیاری از نمازهای جمعه و جماعات هستیم، حاضر به محدود کردن فعالیت بازار نباشیم.

وی افزود: اگر چند روز یا چند هفته دیگر اوضاع نجف‌آباد بحرانی شد و تعداد مبتلایان یا فوت‌شدگان کرونا افزایش چشمگیری یافت، چه کسی جوابگو خواهد بود؟ کدام مدیر شهرستان یا استان، چنین فاجعه‌ای را گردن خواهد گرفت؟ کدام مدیر می‌تواند پاسخی برای هدر رفتن بیت‌المال و جان انسان‌ها داشته باشد؟

زارع ادامه داد: برخی صنوف مانند طلافروشان و توزیع کنندگان گوشت، به صورت داوطلبانه مراکز عرضه خود در هسته مرکزی بازار را تعطیل کردند که از تمامی آن‌ها تشکر می‌کنم ولی برخی صنوف نیز وجود دارند که از نظر بنده ادامه فعالیت‌شان در این شرایط چندان ضروری به نظر نمی‌رسد.

وی کنترل تراکم جمعیت در دیگر مراکز مانند بانک‌ها یا دفاتر اسناد رسمی را خارج از حیطه وظایف دادستان دانست و گفت: طبق بررسی‌های اولیه که البته هنوز نهایی و قطعی نشده، از نظر دادستانی نجف‌آباد فعالیت فروشگاه‌های کیف و کفش، پوشاک، پارچه، فرش ماشینی و موکت، فرش دستباف و صنایع دستی، لوازم بهداشتی و آرایشی، آرایشگران مردانه و زنانه، طلا و جواهر و لوازم خانگی در شرایط فعلی بهتر است تعطیل شود.

دادستان نجف آباد خاطر نشان کرد: در خصوص فعالیت فروشگاه‌های بزرگ و ارزان‌سراها پیشنهاد کرده‌ام از توان نیروهای داوطلب و بسیجی برای رعایت اصول بهداشتی و کنترل تراکم جمعیت مشتریان استفاده شود تا فروشگاه‌ها نیز امکان ادامه فعالیت ایمن را داشته باشند.

زارع اضافه کرد: اگر شهروندان مصادیق تخلفات بهداشتی در فروشگاه‌های مختلف را به شبکه بهداشت و درمان گزارش کرده و شبکه درخواست پلمب آن مجموعه را به ما ارائه کند، این کار با همکاری نیروی انتظامی اجرایی خواهد شد.

وی اظهار امیدواری کرد تا در آینده شرایط خطرناک و کنترل نشده‌ای در نجف‌آباد پیش نیاید که برخی مسئولان به خاطر عدم همراهی و همکاری با تصمیم محدودسازی فعالیت بازار، پشیمان شوند.

کد خبر 415297

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.