تهیه طرح محلات، مناطق و نواحی شهر سنندج

معاون شهرسازی و معماری شهردار سنندج گفت: طرح تعیین مرز محلات، مناطق و نواحی شهر سنندج در راستای توزیع متوازن خدمات شهری و ایجاد زمینه برای مشارکت شهروندان تهیه شد.

به گزارش ایمنا، روناک بابایی از تهیه نقشه جدید محلات و انجام طرح تعیین مرز محلات، مناطق و نواحی شهر سنندج خبر داد و اظهار کرد: تعیین مرز محلات و مناطق شهری براساس دستورالعمل ابلاغی وزارت کشور امسال در دستور کار قرار گرفت.

وی افزود: با توجه به مغایرت‌هایی که طرح تفصیلی شهر سنندج با ویژگی‌های عرفی و اجتماعی محلات شهر سنندج دارد در چارچوب قوانین موجود و دستورالعمل فوق این معاونت نسبت اجرای این طرح اقدام کرد.

معاون شهرسازی و معماری شهردار سنندج ادامه داد: این مهم در راستای توزیع متوازن خدمات شهری، تحقق مدیریت یکپارچه شهری، توزیع عادلانه خدمات و ایجاد زمینه برای مشارکت شهروندان اجرایی شده است.

بابایی یادآور شد: براساس دستورالعمل ابتدا نقشه پایلوت BASE MAP که منبع آن طرح تفصیلی مصوب سال ۹۱ شهر سنندج بوده و در محیط GIS در محدوده قانونی شهر، نواحی و موقعیت شهر نسبت به حریم شهر سنندج تهیه شد.

وی عنوان کرد: براساس طرح تفصیلی شهر سنندج دارای ۷۷ محله بوده و در ساختار اجتماعی و فرعی شهر ۱۸۸ محله است که پس از شناسایی مرز محلات با حضور در محل و درمیان مردم نسبت به شناسایی مرز محلات و اسامی محلات اقدام شد.

معاون شهرسازی و معماری شهردار سنندج گفت: پس از تعیین مرز محلات و مرزبندی در محیط GIS محلات بر روی Base map اعمال شده تا تعیین مرزها در انطباق با طرح تفصیلی کنترل شود و بر همین اساس بعد از تهیه بلوک‌های آماری جمعیتی براساس سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۵ از مرکز آمار استانداری کردستان اخذ و براساس مرز محلات جمعیت ساکن در هر کدام از ۱۸۸ محله شهر تعیین شد.

بابایی اظهار کرد: براساس دستورالعمل ابلاغ شده تعیین مرز هر محله برپایه معابر پیرامونی و درون بافت محلات بوده که کلیه معابر مورد نیاز با ذکر نام در حدود محلات درج و اعلام شد.

وی افزود: در ادامه روند تعیین مرز محلات و مناطق و نواحی شهر سنندج طبق مرز محلات نقشه‌ای برای تمام محلات با معرفی کاربری‌های موجود و پیش‌بینی شده طرح تهیه شد.

معاون شهرسازی و معماری شهردار سنندج ادامه داد: براساس جمعیت ساکن، سرانه کلیه کاربری‌ها محاسبه و برای هر محله از شهر در سطح هر کدام از مناطق و نواحی شناسنامه حاوی کلیه اطلاعات شامل جمعیت، مساحت محله، کاربری‌ها، سرانه کاربری، حدود اربعه و معابر پیرامونی و آثار ارزشمند تاریخی موجود در محله تهیه شد.

بابایی یادآور شد: از برآیند شناسنامه هر کدام از محلات، برای هر منطقه شناسنامه‌ای حاوی تعداد محلات، وضعیت کاربری‌ها سطح منطقه و جمعیت ساکن در سطح منطقه و به تبع شناسنامه مناطق برای کل شهر سنندج شناسنامه تهیه شد که بر همین اساس می‌توان وضعیت شهر را از لحاظ پراکنش‌های جمعیت و سطوح کاربری‌ها تعیین و بررسی کرد.

وی اضافه کرد: آنچه بر اساس کار تعیین مرز محلات است تدوین مبانی نظری و استدلالات شهرداری در توجیه اجرای طرح محله بندی شهر است که بر این اساس نظام تقسیمات منطقه و محله‌بندی باید در راستای توزیع متعادل وزن‌های اقتصادی، جمعیتی و سطوح کاربری‌ها تعیین و بررسی شد.

معاون شهرسازی و معماری شهردار سنندج گفت: در همپوشانی تعیین مرز مناطق پژوهش‌هایی که براساس استعلامات لازم به عمل آمده از شهرداری مناطق بوده و مرز هر کدام از مناطق براساس توانایی اقتصادی و سطح خدمات تعیین شده است.

بابایی اظهار کرد: طرح تعیین مرز محلات، مناطق و نواحی شهر سنندج تدوین شده و به سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور جهت تایید ارسال شده است.

کد خبر 403553

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.