کشاورزی قراردادی توسعه امنیت غذایی را در پی دارد

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان با بیان اینکه محقق شدن کشاورزی قراردادی توسعه امنیت غذایی را در پی دارد، گفت: کشاورزی قراردادی یا هدفمند نسبت به کشاورزی سنتی بسیار بهتر است و اصول توسعه پایدار باید در سیاست های کشاورزی به صورت ویژه در نظر گرفته شود.

به گزارش خبرنگار ایمنا، سید حسن قاضی عسگر امروز پنجشنبه _۲۱ آذرماه_ در همایش کشاورزی قراردادی که در محل سالن همایش های اتاق بازرگانی، صنایع‌، معادن و کشاورزی اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: حوزه کشاورزی از لحاظ امنیت غذایی، محیط زیست و اشتغال بسیار حائز اهمیت است و یکی از مسائلی که در ارتباط با کشاورزی باید رعایت شود، طرح اصلاح الگوی کشت و مصرف آب است.

وی افزود: اصفهان به عنوان یک استان مواجه با مشکلات کم آبی نیاز دارد تا الگوی استفاده خود از این انرژی را اصلاح کند. اجرایی نشدن مدیریت مصرف آب و اصلاح الگوی کشت کشاورزان نوعی بی توجهی به کشاورزی است. کشاورزی قراردادی یا هدفمند باید با هدف استفاده از قطره قطره های آب در استان توسعه پیدا کند و محصولاتی با ارزش افزوده بالاتری از طریق مصرف آب تولید شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان خاطر نشان کرد: در حال عبور از روش های آبیاری غرق آبی هستیم و به حوزه آبیاری های نوین وارد شده ایم، باید سرعت بیشتری در این انتقال داشته باشیم. کاشت هندوانه بدون در نظر گرفتن بازاریابی فروش آن یکی از مشکلات کشاورزی در سال گذشته بود و باید از کارشناسان اقتصاد کشاورزی در حوزه های مختلف این بخش استفاده شود.

قاضی عسگر اضافه کرد: استفاده از فناوری اطلاعات در بخش های مدیریت کاشت، تولید و صادرات نیز یکی دیگر از اهداف بخش کشاورزی استان است که شبکه پایلوت آن طراحی شده و امیدواریم تا پایان سال مورد بهره برداری قرار بگیرد. محقق شدن کشاورزی قراردادی توسعه امنیت غذایی را در بر خواهد داشت و کشاورزی قراردادی یا هدفمند نسبت به کشاورزی سنتی در این حوزه بسیار بهتر است و اصول توسعه پایدار باید در سیاست های کشاورزی به صورت ویژه در نظر گرفته شود.

وی ادامه داد: گلخانه ها هم همچون خودروها تولید کننده گاز دی اکسید کربن شده و بی توجهی به سیاست های توسعه پایدار در گسترش گلخانه ها عامل افزایش میزان آلودگی شهرها بوده است. کشورهای پیشرفته با استقرار گلخانه ها در کنار صنایعی که هدر رفت انرژی دارند، گرمایش مورد نیاز گلخانه ها را تامین می کنند و با این طرح از افزایش آلودگی جلوگیری کرده اند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان با بیان اینکه مدیریت ضایعات کشاورزی یکی دیگر از حوزه های مورد توجه استانداری اصفهان است، تصریح کرد: سرمایه گذارانی برای فعالیت در این حوزه آغاز بکار کرده اند و استانداری اصفهان با استقبال از اینگونه فعالیت ها مدیریت ضایعات کشاورزی در سطح استان را تسهیل می کند. سازمان نظام مهندسی کشاورزی نیز باید با تسهیل بهره برداری کشاورزان میزان دریافت های مالی خود از این قشر ضعیف در شرایط حساس اقتصادی کنونی را به حداقل برساند.

قاضی عسگر افزود: یکی از اهداف کشاورزی قراردادی تامین منابع مالی برای توسعه و رونق کشاورزی است و با حمایت از تشکل های کشاورزی از فعال سازی آنها در حوزه تسهیلات استقبال می کنیم. سرمایه گذاران زیادی در حوزه گلخانه به استانداری مراجعه می کنند و به دنبال ارائه تسهیلات به این سرمایه گذاران هستیم.

کد خبر 400828

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.