نمک‌پاشی در بسیاری از خیابان‌های تبریز اثری ندارد

رئیس کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تبریز گفت: نقطه انجماد نمک منفی  ۹ درجه است در حالی که گاهی برودت هوا در تبریز به منفی ۱۳ درجه هم می‌رسد و دیگر اثرگذار نخواهد بود.

به گزارش ایمنا، عبدالله تقی‌پور در گفتگو با برنامه رادیویی «شهریمیز» اظهار کرد: روش سنتی و منسوخ نمک پاشی در دنیا وجود ندارد و اگر هم باشد نمک با شن است. اگر نمک تبدیل به محلول شود، این محلول سطح بیشتری را شامل شده و هزینه ها کاهش می‌یابد.

وی با بیان اینکه نمک بر روی بتن و آسفالت آثار خورندگی دارد، افزود: شهرداری باید شیوه نگهداری معابر در زمستان را تغییر دهد. نقطه انجماد نمک (کلرید سدیم) منفی  ۹ درجه است در حالی که گاهی برودت هوا در تبریز به منفی ۱۳ درجه هم می‌رسد و دیگر اثرگذار نخواهد بود.

عضو شورای شهر تبریز به لزوم گام برداشتن شهرداری در توسعه حمل و نقل عمومی اشاره و تصریح کرد: محدوده‌های ترافیکی یکی از راهکارهای اجرایی برای کاهش آلودگی هوا در زمستان است ولی مشارکت مردم حرف اول را می زند. قرار نیست در فصل زمستان انتظار خود را آنقدر بالا ببریم که به شهرداری بگوییم حتی در کوچه‌های چهار متری و شش متری نیز نمک پاشی انجام شود.

وی با اشاره به سرانه سه موضوع پسماند، فضای سبز و مطالعه در جامعه ایرانی و ارتباط این سه مورد با یکدیگر تصریح کرد: در موضوع پسماند و تولید پسماند دارای آمار بالایی هستیم و سرانه تولید زباله روزانه ۶۵۰ گرم برای هر نفر است. سرانه فضای سبز نیز یعنی سطوحی که درختانی اکسیژن مورد نیاز انسان را تامین کند در مقایسه با استاندارد جهانی، بسیار اندک است. در این بین در مقایسه با استانداردهای جهانی، سرانه مطالعه در ایران هم اندک است.

تقی‌پور افزود: وقتی به هرم مدیریتی پسماند در دنیا نگاه می‌کنیم، موضوع نخست کاهش میزان تولید زباله است. استانداردها و سرانه‌های اروپایی ۲۵۰ گرم است در حالی که در ایران ۶۵۰  گرم است. این موضوع هزینه بالایی را برای مدیریت شهری تحمیل می‌کند. در این حوزه مدیریت شهری به تنهایی نمی‌تواند موفق باشد مگر با مشارکت شهروندان.

رئیس کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تبریز خاطرنشان کرد: سرانه مطالعه وقتی در کشور ما اندک است نشان دهنده این موضوع است که اطلاعات عمومی و شناخت از اتفاقات و سیر صعودی و توسعه بین شهروندان ما اندک است. شهروند فهیم و وظیفه شناس به وظیفه خود عمل کرده و می‌داند در مقابل شهر، مسئولیت شهروندی و شهرنشینی، تکالیف و وظایفی دارد.

وی با اشاره به اینکه متاسفانه در پی سوء تدبیری که در دهه‌های ۶۰ و ۷۰ صورت گرفته باغات تبریز به مجتمع های مسکونی تبدیل شده است، ادامه داد: شهرداری طی سال های گذشته برای تبدیل فضاهایی به انبوهکاری و جنگلکاری تلاش کرده است و سطوح زیر کشت فضای سبز همچون ائل باغی، آرپا دره سی، عباس میرزا، ترانشه‌های اتوبان پاسداران و کسایی طی سال‌های گذشته به خوبی افزایش یافته است.

کد خبر 399327

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.