انصاری: برای ساخت اماکن فرهنگی و هنری بودجه نداریم

مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد استان اصفهان گفت: شرایط روز کشور از نظر اقتصادی ایجاب نمی کند که دولت اماکن فرهنگی بسازد. ما بیش از هرکسی به دنبال به نتیجه رسیدن تالار بزرگ شهر در بزرگراه شهید کشوری هستیم.

به گزارش خبرنگار ایمنا، حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی انصاری صبح امروز _چهارشنبه ۸ آبان ماه_ در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به اینکه در آبان ماه سه رویداد فرهنگی برنامه ریزی شده است، اظهار کرد: در این ماه اختتامیه جشنواره مطبوعات، نمایشگاه بزرگ کتاب اصفهان و جشنواره تئاتر استان برگزار خواهد شد. همچنین هفته ملی کتابخوانی نیز در این ماه خواهد بود.

مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد استان اصفهان با بیان اینکه رسانه ها نقش بسزایی در توسعه فرهنگی دارند، ادامه داد: رسانه ها نیز مانند دیگر بخش های فرهنگی کشور نیاز به توسعه، ارتقا، آموزش و بازبینی دارند. اگر رسانه توسعه پیدا کند مردم زندگی خوبی خواهند داشت و اگر رسانه به رسالت خود عمل نکند پسرفت حاصل خواهد شد.

وی جشنواره مطبوعات را یکی از عوامل توسعه رسانه دانست و گفت: در سال جاری این فرصت حاصل شد تا جشنواره ای را برای رسانه ها برگزار کنیم. اهداف این جشنواره توسعه کیفی مطبوعات، تقدیر و تشکر از تلاشگران حوزه رسانه، ایجاد انگیزه، ایجاد بستری برای ابراز توانمندی ها و قابلیت های افراد توانمند در مطبوعات و هدف آخر ایجاد تعامل و همدلی بین اهالی رسانه است.

انصاری با بیان اینکه اگر مسئولان رسانه را بشناسند کشور به سمت و سوی پیشرفت خواهد رفت، تاکید کرد: با تمام سختی ها در استان سعی داریم تا این رویکرد را حفظ و به آن جامع عمل بپوشانیم. جشنواره مطبوعات استان اصفهان در سال جاری کاملا به بخش خصوصی واگذار شده و خانه مطبوعات وظیفه برگزاری جشنواره را دارد. داوری جشنواره نیز برخلاف سال های گذشته بر عهده داوران اصفهانی است.

مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد استان افزود: شعار جشنواره مطبوعات در سال جاری "رسانه در گام دوم انقلاب" بوده و نزدیک به ۸۰۰ اثر در چهار بخش به دبیرخانه جشنواره رسیده و نفرات برتر نیز انتخاب و یکشنبه هفته آینده با حضور معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد برگزار خواهد شد.

برگزاری نمایشگاه کتاب در ۱۸ آبان

وی در ادامه با اشاره به نمایشگاه بزرگ کتاب استان اصفهان نیز خاطرنشان کرد: یکی از شاخص های توسعه یافتگی میزان اهمیت کتاب در یک جامعه بوده، اما سرانه مطالعه در کشور بسیار پایین است و این عدد به هیچ عنوان در شان کشور ایران نیست. استان اصفهان نیز وضعیت خوبی در سرانه مطالعه ندارد، اما باز هم مطالبه گری خوبی در استان وجود دارد.

انصاری افزود: نمایشگاه کتاب در سال گذشته تبدیل به میدان بزرگی برای حضور کتاب دوستان و خرید کتاب تبدیل شد. علی رغم افزایش قیمت کتاب و مشکلات اقتصادی، نمایشگاه کتاب فروش خوبی را ثبت کرد. این نمایشگاه از ۱۸ تا ۲۳ آبان ماه در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی اصفهان (پل شهرستان) دائر خواهد بود.

مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد ادامه داد: در این نمایشگاه نگاه ویژه ای به ناشران استان اصفهان داشتیم و ۵۰ ناشر از استان در این نمایشگاه حضور دارند، ضمن اینکه ۶۰۰ ناشر کشوری نیز در نمایشگاه خواهند بود. بیش از ۱۰۰ هزار عنوان کتاب نیز در اختیار علاقه مندان قرار خواهد گرفت.

انصاری درباره تخفیف های نمایشگاه کتاب، تصریح کرد: تاکنون یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان بن کتاب در اختیار استان قرار گرفته است. مجموع تخفیف در نمایشگاه ۳۰ درصد است که ۲۰ درصد آن در بن ها و ۱۰ درصد از سوی ناشران اعمال می شود.

تمهیدات ویژه برای کتاب فروشان در نمایشگاه

وی با بیان اینکه مهم ترین مخاطب نمایشگاه جوانان و نوجوانان هستند، توضیح داد: با مدارس، دانشگاه ها و مراکز بهزیستی نیز تعاملات لازم انجام شده تا نمایشگاه به بهترین شکل برگزار شود.

انصاری با اشاره به نقش کتاب فروشان در نمایشگاه کتاب، گفت: فروشگاه ها همواره نمایشگاه را عاملی در کسادی بازار می دانستند. در نمایشگاه امسال کتابفروشان به سه شکل حضور خواهند داشت اول اینکه غرفه بگیرند و با نام فروشگاه خود حاضر خواهند بود، دوم اینکه کتاب فروشان در نمایشگاه بن های تخفیف ارائه کنند و در آخر می توانند با کسب نمایندگی از ناشران به عنوان نماینده یک نشر حاضر باشند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان با گلایه از حمایت های استانی، تاکید کرد: برخلاف دیگر استان های کشور در برگزاری رویدادهایی مثل نمایشگاه کتاب از حمایت استانی خوبی برخوردار نیستیم. با تمام مسائل سعی داریم تا نمایشگاه کتاب امسال را بهتر از سال های گذشته برگزار کنیم. البته مشکلات حوزه نشر بسیار زیاد است و تاثیر بسزایی در فروش و نشر کتاب گذاشته است. 

وی سپس با اشاره به هفته کتاب که ۲۱  تا ۳۰ آبان ماه خواهد بود، اظهار کرد: امیدواریم در این هفته مسئولان، رسانه ها و مردم، نگاه ویژه ای به کتاب داشته باشند.

وی درباه تبلیغات و اطلاع رسانی جشنواره کتاب اظهار کرد: از اطلاع رسانی نمایشگاه کتاب در سال گذشته ناراضی بودم، اما تبلیغات دست ما نیست و دستگاه های دیگر باید همکاری کنند. شهرداری وعده هایی نسبت به تابلوهای تبلیغاتی شهر داده و صداوسیما نیز قول هایی داده که امیدواریم تحقق یابد. 

مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد استان درباره نمایشگاه کتاب سال گذشته تاکید کرد: نمایشگاه کتاب اصفهان با کمترین هزینه اداره می شود و کمبود بودجه را همکاران ما با تلاش بیشتر جبران می کنند. یک بخشی از بودجه از طرف وزارت خانه تامین می شود و می گویند بقیه را از داخل استان تامین کنید. با توجه به وضعیت اقتصادی دستگاه های استان سال گذشته هیچ کمکی به این نمایشگاه نشد.

جشنواره تئاتر استان با ۱۰ اثر برگزار خواهد شد

انصاری در ادامه با اشاره به جشنواره تئاتر که از ۲۰ تا ۲۴ آبان ماه برگزار می‌شود، اظهار کرد: در تئاتر ارکان های مختلف هنر گردهم جمع می آیند تا یک اثر هنری روی صحنه رود. نمایش در فرهنگ کشور ما برای ارائه درست، صحیح و زیبا یک اندیشه و پیام فرهنگی است.

مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد استان اصفهان افزود: ۳۰ اثر برای حضور در جشنواره تئاتر استان اعلام آمادگی کردند. در این جشنواره نیز داوری ها بر عهده داوران اصفهانی است که ۱۰ اثر به بخش اصلی جشنواره و پنج اثر در بخش جنبی انتخاب شده است.

تئاتر اصفهان فاصله زیادی تا دوران اوج دارد

انصاری درباره اوضاع تئاتر اصفهان گفت: تئاتر سابقه طولانی در اصفهان دارد اما در بخش زیرساخت ها و سالن های حرفه ای تئاتر، در استان ضعف وجود دارد. زمینی که در اتوبان شهید کشوری است و قرار بود تئاتر شهر شود به دلیل مسائل اقتصادی و ضعف تعاملات دستگاه های درون استان رها شده است.

مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد استان اصفهان ادامه داد: در گذشته اداره ارشاد با اعتبارات دولتی دو گروه تئاتر را راه اندازی و اداره می کرد. اکنون اما سیاست گذاری تغییر کرده و معتقدیم همه گروه ها باید حمایت شود. تئاتر اصفهان امروز فاصله زیادی تا دوران اوج این هنر در شهر دارد. وضع تئاتر عالی نیست، ولی بخشی از قضاوت هایی دقیق و منصفانه نبوده است.

دولت دیگر اماکن هنری و فرهنگی نمی سازد

وی افزود: تاکنون فعالیت های زیادی برای تئاتر انجام داده ایم و اینکه بسیاری از تئاتری های استان از من گلایه دارند، شاید کم کاری از خودشان بوده است. اگر مشکل سالن وجود دارد، دلیل بر کم کاری نیست. ساخت اماکن فرهنگی و هنری در گذشته های دور اینگونه جا افتاده که بر عهده دولت است، اما اکنون به این نتیجه رسیدیم که این سیاست غلطی بوده ضمن اینکه بودجه لازم نیز برای ساخت اماکن فرهنگی و هنری وجود ندارد.

انصاری با بیان اینکه تبصره ۱۹ قانون بودجه دولت را موظف به واگذاری پروژه های نیمه کاره به بخش خصوصی می کند، تاکید کرد: اداره کل فرهنگ و ارشاد به عنوان متولی باید پیگیر این باشد که سرمایه گذاران به حوزه ساخت و ساز اماکن فرهنگی وارد شود و یا اینکه شهرداری بسازد. شرایط روز کشور از نظر اقتصادی ایجاب نمی کند که دولت اماکن فرهنگی بسازد. ما بیش از هرکسی به دنبال به نتیجه رسیدن تالار بزرگ شهر در بزرگراه شهید کشوری هستیم.

مجموعه استاد فرشچیان به بهترین شکل اداره می شود

وی پیرامون مجموعه استاد فرشچیان تصریح کرد: یکی از شاخص های سنجش فعالیت دستگاه های دولتی میزان واگذاری ها به بخش خصوصی است. اما در مجموعه فرشچیان هر موردی که امتحان شده چه ارشاد اداره کرده چه کاملا به بخش خصوصی واگذار شده همواره دچار اشکال بوده است. درحال حاضر بهترین مدیریت بر مجموعه فرشچیان حاکم است چراکه تیم مدیریتی آن جا به دنبال درآمد نیست و اداره کل فرهنگ و ارشاد نیز به دنبال درآمد از مجموعه فرشچیان نبوده. همه سعی و تلاش اداره فرهنگ و ارشاد، استفاده از این مجموعه در راستا اهداف فرهنگی است.

دانشگاه فرهنگ و هنر را ما تعطیل نکردیم

مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اصفهان درباره دانشگاه فرهنگ و هنر اظهار کرد: این دانشگاه را اداره کل ارشاد تعطیل نکرده است. ما تا ثانیه آخر به دنبال حفظ این دانشگاه بودیم، اما در هیات دولت قانونی تصویب شد که مراکز علمی کاربردی دستگاه های دولتی به بخش خصوصی واگذار یا منحل شود. از هر راهی که وجود داشت رفتیم.تا این دانشگاه واگذار شود، اما رویکرد وزارت علوم انحلال این دانشگاه ها بود نه واگذاری و در نهایت این دانشگاه منحل شد.

انصاری در پاسخ به گلایه خبرنگاران از عدم پاسخگویی مدیر کل و اداره کل ارشاد استان اصفهان گفت: حوزه فرهنگ اصفهان بسیار گسترده و با مشکلات زیادی است. معتقدم که گاهی اوقات بیش از حد صحبت می شود و نیاز نیست که صحبت های تکراری انجام پذیرد. سعی می کنم که ارتباط خود با رسانه ها را بیشتر کنم. 

حضور اثری از گلپایگان در جشنواره تئاتر استان

همچنین حمید شهرانی، دبیر اجرایی جشنواره تئاتر استان نیز در این نشست اظهار کرد: سی و یکمین جشنواره تئاتر استان با توجه به سیاست های فرهنگی و هنری اداره کل برگزار خواهد شد. در سال جاری آثاری که درخواست حضور در جشنواره را داشته باشند باید حتما پیش از جشنواره با اجرای عمومی درآمده باشند. تعدادی از گروه ها علی رغم ثبت اثر در پرتال علاقه ای به شرکت در جشنواره ندارند. در سال جاری بخش جنبی را تقویت کردیم و حتی یک اثر از شهرستان گلپایگان نیز در جشنواره حاضر خواهد بود.

کد خبر 394916

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.