مسیر شفافیت اقتصادی از بازار بورس عبور می‌کند

مدیرعامل شرکت اطلاع‌ رسانی و خدمات بورس گفت: بخش های اقتصادی کشور بداند مسیر شفافیت از بورس است واگر قرار باشد بنگاهی به دست بخش خصوصی واگذار شود اینکار باید از طریق بورس صورت پذیرد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، یاسر فلاح، عصر امروز – سه‌شنبه دوم مهر ماه - در  آیین افتتاح و نشست هم‌اندیشی پنجمین نمایشگاه بورس، بانک و بیمه اصفهان اظهار کرد: برگزاری این دست نمایشگاه ها پیام‌آور رشد مالی و سرمایه گذاری در کشور است، نمایشگاه اصفهان مدتی وقفه داشت اما برگزاری مجدد نمایشگاه نشان‌دهنده این است که میل به سرمایه‌گذاری و نگاه ویژه برای تامین مالی از سوی دستگاه های مسئول و اورگان های اقتصادی افزایش یافته است.

وی افزود: نظام مالی کشور اتکای بیشتری به بازار سرمایه پیدا کرده و نقش این بازار در تامین مالی بنگاه‌ها هر روز بیشتر خواهد شد، برای بهبود اقتصادی باید از خیابان بورس عبور کنیم، بخش‌های مهم اقتصادی نیز باید تامین مالی خود را از طریق بازار سرمایه انجام دهند.

مدیرعامل شرکت اطلاع‌ رسانی و خدمات بورس گفت: افتخار می‌کنیم که بنگاه های بزرگ استان اصفهان سهام خود را در بورس عرضه کرده اند و همه صورت های مالی آنها شفاف است، این اتفاق باید در سایر بخش‌های دیگر اقتصادی نیز تسری یابد.

فلاح افزود: بخش های اقتصادی کشور بداند مسیر شفافیت از بورس است و اگر قرار باشد بنگاهی به دست بخش خصوصی واگذار شود اینکار باید از طریق بورس صورت پذیرد، در طی سال‌های گذشته ‌بعد از ابلاغ سیاست‌های کلی اصل ۴۴ از سوی مقام معظم رهبری، اینکار سرعت بیشتری گرفته‌ است.

وی اضافه کرد: بیش از ۶۳۰ شرکت اکنون در بورس و فرابورس هستند و بسیاری از شرکت‌ها و بنگاه‌های تولیدی نیز، تولیدات خود را از طریق بورس انرژی و بورس کالا به فروش می‌رسانند که در تحقق شفافیت در اقتصاد کشور نقش بسزایی دارد.

مدیرعامل شرکت اطلاع‌ رسانی و خدمات بورس گفت: تامین مالی شهرداری‌ها نیز از طریق انتشار اوراق از مسیر بازار سرمایه در حال انجام است، انواع دیگر اوراق تامین مالی از جمله اوراق منفعت، مرابحه، استثنا، انواع صکوک اسلامی نیز در بازار سرمایه منتشر می‌شود و عمق تامین مالی نیز از این طریق افزوده شده است.

فلاح افزود: معتقدیم نظام تامین مالی در بانک‌ها به دلیل مسائلی که در اقتصاد کشور وجود دارد، نمی‌تواند همچون سابق بار تامین مالی را به دوش بکشد، بیش از صد سال است که نظام اقتصادی کشور از طریق بانک‌ها تامین مالی شده است، اما اکنون باید این مسیر به سمت بازار سرمایه انتقال یابد.

وی با بیان اینکه مردم باید با فرایند بازار سرمایه آشنا شوند، اضافه کرد: عمر بازار سرمایه در کشور ۵۲ سال است و در این مدت اتفاقات بزرگی در آن افتاده است، بورس از سال ۶۸ به بعد در اقتصاد کشور ما معنادار شد.

مدیرعامل شرکت اطلاع‌ رسانی و خدمات بورس گفت: حضور بنگاه‌های اقتصادی در بورس باعث می‌شود که این بنگاه ها سهامدار خرد داشته باشند که اینکار شفافیت را به دنبال خواهد داشت اکنون شرکت های موجود در بورس هر سه ماه یکبار صورت های مالی خود را منتشر می‌کنند، همچنین وضعیت تولید و فروش این شرکت‌ها هر ماه منتشر می‌شود.

فلاح افزود: استان اصفهان از منظر میزان سرمایه گذاری سهامداران خرد جزو استان های برتر و سومین بورس منطقه‌ای بعد از تهران و کیش است، در مرداد ماه ۵۵۳ میلیارد تومان در بورس منطقه ای اصفهان داشتیم که سه درصد از حجم معاملات به معامله‌گران اصفهانی اختصاص یافت.

وی اضافه کرد: در اینکه اصفهان یک استان مستعد برای سرمایه گذاری است شکی نیست، اصفهان مقصد گردشگری و توریسم است، اما ساختار بازار سرمایه به گونه ای است که تصدی گری در حال واگذاری است. سازمان بورس و اوراق بهادار دفتر منطقه ای ندارد و نقش آن به عنوان سیاست گذار است که نقشه راه را تعیین می‌کند و نیازی نیست در هر استان دفتر داشته باشد. 

مدیرعامل شرکت اطلاع‌ رسانی و خدمات بورس با بیان اینکه بورس تهران، فرابورس ایران، بورس کالا و بورس انرژی زیر مجموعه های بازار سرمایه است، گفت: بورس تهران، ۲۲ شعبه در کشور دارد و شرایط ایجاد بورس منطقه ای وجود ندارد، زیرا از سال‌ ۱۳۸۸، با رشد تکنولوژی و اضافه شدن درگاه‌های آنلاین، نیازی برای داشتن دفاتر منطقه ای وجود نداشت, در کشورهای توسعه یافته این حوزه نیز به همین صورت عمل می‌شودو  کارگزاران توسعه دهنده بازار سرمایه هستند.

فلاح افزود: در کشور ما ۱۰۸ شرکت کارگزاری وجود دارد و یک هزار و ۷۰۰ ایستگاه مالیاتی داریم، که از نظر تعداد هم سطح کشورهای توسعه یافته است اما باید یادمان باشد هنوز مردم آشنایی چندانی با بازار سرمایه ندارند و این موضوع در کشور ما ابهاماتی دارد، زیرا آموزه های لازم بورس در کشور ما توسعه نیافته است.

وی اضافه کرد: به لحاظ توسعه شرکت های کارگزاری، شرکت های تامین سرمایه و شرکت های مشاور که بخش خصوصی است پیشرفت خوبی داشته‌ایم و تا کنون ۹ شرکت تامین سرمایه تاسیس شده است، این  شرکت ها در واقع بانک های سرمایه گذاری هستند و باید شعب این شرکت ها در استان اصفهان نیز تشکیل شود.

مدیرعامل شرکت اطلاع‌ رسانی و خدمات بورس با بیان اینکه باید روزی برسد که همه مردم با موضوع سرمایه‌گذاری در بورس اشنا شوند، گفت: مردم حتما از طریق اموزش وارد بورس شوند.

فلاح با اعلام اینکه در سه سال گذشته بورس بیش از ۳۰۵ درصد بازدهی داشته است، تصریح کرد: هیچ بازار دیگری توانایی کسب چنین سودی در بلند مدت را ندارد، با اموزش می‌توان در بورس خلق ثروت و ایجاد اشتغال کرد، به شرط آنکه آموزش ‌و تحلیل درست داشته باشیم. 

وی اضافه کرد: بورس در سال جاری ۷۵ درصد بازدهی داشته است، این در حالی است که به عنوان نمونه بازار ارز منفی ۱۲ درصد و بازار سکه و طلا منفی ۱۳ درصد، مسکن ۱۶ درصد، بانک و ابزارهای مالی با درآمد ثابت ۱۰ درصد بوده است، بنابراین بازدهی بورس از همه بازهای رقیب  بیشتر بوده است.

مدیرعامل شرکت اطلاع‌ رسانی و خدمات بورس خاطرنشان کرد: بازار سرمایه و بورس یک بازار مولد است و سرمایه ای که در آن به کار برده می‌شود درچرخه تولید هزینه می‌شود، روزانه ۱۱هزار نفر برای دریافت کد مالیاتی اقدام می‌کنند که نشان از اقبال مردم نسبت به بازار سرمایه دارد.

کد خبر 390840

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.