کاهش ارزش پول ملی بر جذابیت صادرات ایران افزوده است

سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران‌ کاهش ارزش پول ملی، گرچه محدودیت هایی را موجب شده اما در عین حال، بر جذابیت صادرات ایران افزوده و این خود نقطه ضعف سیاست ها و برنامه‌های آمریکا است. گرچه ممنوعیت صادرات کالاهایی که ارز دولتی به آنها تعلق می‌گیرد کاملاً منطقی است.

به گزارش ایمنا به نقل از شبکه تولید و تجارت ایران، محمدرضا مودودی، اظهار کرد: افزایش صادرات در اوضاع کنونی را تنها راه نجات کشور از تحریم ها برشمرد و درک درست از شرایط موجود را اولین گام در خصوص مقابله با شرایط محدود بین المللی امروز و تحریم ها توصیف کرد.

سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران‌ جنگ نوین آمریکا در عرصه اقتصادی را جنگ مالی و دیجیتالی عنوان کرد و افزود: آمریکا در کنترل مسیر کشتی ها به وسیله جی پی اس، در مورد تبادلات مالی از طریق سوئیفت و از دلار به عنوان پایه پولی تجارت دنیا، بحران‌هایی را ایجاد کرده که همگی تجارت ایران را هدف قرار داده است.

وی اضافه کرد: آمریکا می‌خواهد از یک سو مصارف ارزی ایران را با هدف تشویق واردات کالاهای لوکس و غیر ضروری افزایش دهد و از سوی دیگر با ایجاد محدودیت در صادرات، کاهش درآمد ارزی ایران را رقم بزند.

مودودی افزود: کاهش ارزش پول ملی، گرچه محدودیت هایی را موجب شده اما در عین حال، بر جذابیت صادرات ایران افزوده و این خود نقطه ضعف سیاست ها و برنامه‌های آمریکا است. گرچه ممنوعیت صادرات کالاهایی که ارز دولتی به آنها تعلق می‌گیرد کاملاً منطقی است.

به گفته سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران صادرات باید مراقب بود که ضوابط غیرضروری باعث تضعیف صادرات غیر نفتی کشور نشود، زیرا صادرات در اوضاع کنونی تنها راه نجات کشور از تحریم‌ها است، باید به بخش خصوصی اعتماد کرد تا محصول صادراتی اش را معرفی کرده و سهم خود را در بازارهای منطقه و به‌ویژه در کشورهایی که مشکلات حمل و نقل کمتری وجود دارد، مدیریت کند.

مودودی نکته حائز اهمیت در شرایط موجود را سرمایه‌گذاری روی برند ایران دانست و گفت: در نظر گرفتن کیفیت کالای صادراتی، خط بطلانی بر تلاش‌های آمریکا در راستای تخریب چهره ایران در عرصه بین المللی است ما باید حس اعتماد و حمایت افکار عمومی جهان از ایران و کالای ایرانی را تقویت کنیم.

وی تصریح کرد: این موضوع در قالب توسعه برند ملی توسط سازمان توسعه تجارت ایران دنبال می‌شود. بنابراین، با ساماندهی فرآیند صادرات و مدیریت صحیح با کمک بخش خصوصی برنامه‌های ترویجی را به گونه ای هدفمند دنبال کنیم که با کمترین میزان هزینه، بیشترین بهره را از حوزه‌های مختلف صادرات و بازارهای پیرامونی ببریم.

وی مشارکت قدرتمند بخش خصوصی در برنامه‌ریزی‌ها، تصمیم‌گیری‌ها، سیاستگذاری‌ها و اجرای آن را از مهم ترین ابزارها در برابر تحریم عنوان و تأکید کرد: نقش ویژه ظرفیت بخش خصوصی در استفاده از فرصت‌ها و یافتن راه‌هایی برای فلج کردن تحریم نیاز امروز اقتصاد کشور است.

کد خبر 359534

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.