افزایش نرخ مرگ و میر کودکانی که مادر خود را از دست داده‌اند

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت گفت: سلامت زنان در همه خانواده ها به عنوان فرزند، خواهر، همسر، مادر یا مادربزرگ اهمیت خاصی دارد و چند دلیل مهم این اولویت را حمایت می کند.

به گزارش ایمنا به نقل از وبدا، سیدحامد برکاتی همزمان با هفته سلامت بانوان ایران اظهار کرد: زنان آسیب پذیرترند و در نتیجه بیشتر از مردان در جستجوی خدمات سلامت هستند و پاسخگویی به این نیاز  وظیفه اصلی نظام سلامت است.

وی افزود: زنان، محور و مدیر سلامت خانواده و یار و همکار ارائه دهندگان خدمات در سیستم سلامت هستند و بخش مهمی از فعالیت های مربوط به خودمراقبتی و مراقبت در منزل به عهده آنان است. آنها به طور معمول مدیریت و برنامه ریزی سلامت خانواده از واکسیناسیون کودکان گرفته تا تغذیه نوجوانان و کاستن از استرس های بزرگترها و ارائه خدمات به سالمندان را به عهده دارند. بخش سلامت تغذیه از مزرعه تا سفره نیز معمولا عرصه تصمیم گیری بانوان است.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت ادامه داد: از طرف دیگر آثار نامطلوب بیماری و مرگ و میر مادر بر سلامت اعضای خانواده غیر قابل چشم پوشی است. زنان به عنوان مادر در خانواده محور سلامت خانواده بوده و مرگ ومیر، ناتوانی و رفتارهای  آنها، همه ابعاد سلامت خانواده را تحت تاثیر قرار می دهد. از جمله این موارد می توان به خطرات تهدیدکننده سلامتی مادران  بر سلامت سایر گروه های سنی در خانواده مانند (انتقال مادر به جنین، اثر سوء تغذیه  و دیابت و فشارخون مادر بر جنین، اثر استعمال دخانیات بر سلامت جنین و سایر افراد خانواده) اشاره کرد. همچنین بررسی ها نشان داده است که نرخ  مرگ و میر کودکانی که مادر خود را از دست داده اند، افزایش قابل توجهی داشته است. 

وی ادامه داد: افزایش موارد کار و کاهش تحصیل در فرزندان مادر از دست داده نیز از دیگر آثار نامطلوب نبود مادران در خانواده است. مرگ مادر نه فقط به دلایل مرتبط با حاملگی و زایمان بلکه به دلایل دیگر نیز به همان اندازه برای خانواده فاجعه آمیز و در تمامی ابعاد، دردناک و جبران ناپذیر است.

برکاتی افزود: با توجه به یادگیری رفتار در خانواده و نقش مادران در شبکه یادگیری اجتماعی، آثار رفتارهای زنان و مادران بر جنبه های مختلف سلامت و بیماری و تاثیر آن در فرهنگ رفتاری همه اعضای خانواده بر هیچکس پوشیده نیست.

وی تصریح کرد: از سوی دیگر، اکثریت ارائه دهندگان خدمات سیستم خدمات بهداشتی درمانی در سراسر کشور را زنان تشکیل می دهند و این موضوع نقش مستقیم زنان در ارتقای سلامت جامعه را نیز آشکار می کند و بالاخره اینکه زنان نیمی از جمعیت کشور را به خود اختصاص می دهند.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت درخصوص اهمیت فعالیت جسمانی زنان و شعار سال ۹۷ هفته ملی سلامت بانوان، گفت: دستیابی به هدف پیش بینی شده در برنامه ششم توسعه برای کاهش زندگی بدون تحرک به میزان ۱۰ درصد و تاثیر فعالیت فیزیکی بر کلیه ابعاد سلامت آنان از بیماری های قلبی عروقی و سرطان ها به عنوان اولی ترین علل مورتالیتی تا مشکلات روانی اجتماعی، اسکلتی عضلانی، ناباروری و غیره به عنوان مهمترین علل موربیدیتی زنان راهی جز انجام مداخلات اساسی درخصوص افزایش فعالیت فیزیکی پیش پای ما نمی گذارد که در چارچوب راهبردهایی مورد پیگیری قرار می گیرد.

وی این راهبردها را چنین برشمرد: اجرای دقیق مشاوره برای بهبود فعالیت فیزیکی در بسته خدمات گروه های سنی مختلف برای گیرندگان خدمات بهداشتی در واحدهای تابعه، هماهنگی برون بخشی برای فراهم نمودن شرایط حامی فعالیت فیزیکی در محیط کار و زندگی و تحصیل،  ترویج فعالیت فیزیکی؛ آموزش عمومی گروهه ای مختلف جامعه در برنامه های آموزشی از طریق رسانه های ملی و محلی در پویش های ملی و استانی برای ترویج فعالیت فیزیکی در اقشار مختلف جامعه که انتخاب محور فعالیت فیزیکی در هفته ملی سلامت بانوان سال جاری به همین دلیل است.

کد خبر 356541

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.