طرح‌ هادی در روستاهای گلپایگان نیمه کاره رها شده است

نماینده گلپایگان در شورای اسلامی استان اصفهان گفت: طرح هادی در برخی از روستاهای شهرستان گلپایگان نیمه کاره رها شده است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، علی‌اکبر زندی، امروز (سه‌شنبه) در اجلاس شورای استان اصفهان در خصوص وضعیت استعلامات منابع طبیعی در شهرستان گلپایگان اظهار کرد: در استعلامات مجوز معادن از اداره منابع طبیعی بدون نظر شورای منطقه نسبت به تایید درخواست متقاضی اقدام می‌شود که تاکنون تبعات اجتماعی مختلفی به دلیل مشکلات زیست محیطی و تخریب مراتع داشته است.

وی با اعلام نارضایتی کشاورزان و روستاییان برخی مناطق گلپایگان همچون وانشان و سعیدآباد گفت: برخی کشاورزان و مالکین دارای سند ثبتی قبل از انقلاب هستند که مورد قبول منابع طبیعی نیست. این اسناد قدمتی بیش از ۵۰ سال دارند و این موضوع علاوه بر تشکیل پرونده قضایی برای کشاورزان باعث بروز مشکلات عدیده ای برای روستاییان شده است.

زندی با تاکید بر مشکلات کشاورزان در خصوص کمیسیون شعبه ۲۴ گفت: کهولت سن کشاورزان و بروکراسی اداری در این زمینه همخوانی ندارد و رسیدگی به امور را دچار مشکل کرده است.

نماینده گلپایگان در شورای اسلامی استان اصفهان با اشاره به لزوم بازدید مدیرکل منابع طبیعی استان از مراتع گلپایگان افزود: باید با حضور وی اختلافات کشاورزان و منابع طبیعی شهرستان برطرف شود.

وی در خصوص مشکلات بنیاد مسکن در این شهرستان گفت: طرح‌ هادی در بسیاری روستاهای شهرستان به صورت نیمه کاره رها شده و اعتبار لازم برای ادامه کار وجود ندارد به طوری که در برخی از روستاهای این شهرستان طرح هادی از هشت تا ۲۰ سال پیش به صورت نیمه کاره رها شده و یا برخی ساخت و سازها به دلیل نامرغوب بودن مصالح یا اجرای نامناسب نیازمند اجرای مجدد است.

زندی وضعیت اسناد خانه‌های روستایی و مسکن مهر شهرستان را در بلاتکلیفی دانست و اظهار کرد: لازم است در صدور این اسناد تسریع شود و مشکلات امتیاز آب مسکن مهر و روستایی به دلیل عدم استعلام قبلی و درخواست از اداره آبفای روستایی تاکنون علی‌رغم پیگیری بلاتکلیف مانده است.

نماینده گلپایگان در شورای اسلامی استان همچنین با اشاره به مشکلات جاده‌های اصلی که از داخل روستاهای شهرستان عبور می‌کند، گفت: تعریض ۱۰۰ متری این جاده‌ها باعث تخریب روستاها و بافت قدیمی می‌شود که بهتر است حریم اصلی جاده در طرح هادی بین ۲۵ تا ۳۵ متر لحاظ شود.

وی اختصاص و توزیع اعتبارات روستایی و سه درصد مناطق محروم را غیرعادلانه دانست و تصریح کرد: کاهش اعتبارات اختصاصی و بروکراسی اداری بسیار در واگذاری زمین به سرمایه گذاران منجر به سرمایه گریزی و دلسردی متقاضیان سرمایه گذاری منجر می شود.

‌سیستم اطفای حریق چادگان برای مهار آتش‌سوزی جنگل‌ها مناسب نیست

همچنین فریبرز شجاعی، نماینده چادگان در شورای اسلامی استان اصفهان در این جلسه با اشاره به مشکلات منابع طبیعی شهرستان چادگان اظهار کرد: تصرف اراضی، ورود دام مازاد بر ظرفیت به مراتع و بحران آب از مهم‌ترین معضلات شهرستان در حوزه منابع طبیعی است.

وی همچنین با بیان اینکه وسعت جنگل‌های چادگان زیاد است و سیستم اطفای حریق برای مهار آتش‌سوزی جنگل‌ها و مراتع در این شهرستان مناسب نیست، اضافه کرد: در این خصوص درخواست‌های زیادی را پیگیری کردهایم و این در حالی است که توجه کافی برای حل این معضل صورت نگرفته است.

نماینده چادگان در شورای اسلامی استان اصفهان با تاکید بر اینکه ورود دام به منایع طبیعی شهرستان تبعات بسیاری دارد، افزود: باید به این منطقه به عنوان یک منطقه ویژه گردشگری و البته شهرستانی محروم توجه شود و در خصوص موضوع آبخیزداری هم اعتبارات لازم برای شهرستان لحاظ شود.

وی در خصوص مشکلات چادگان در حوزه بنیاد مسکن نیز گفت: بنیاد مسکن در چادگان از سال ۸۷ شروع به کار کرد اما اعتبارات این شهرستان بسیار اندک است و با این حال که از تدوین طرح هادی ۱۰ سال می گذرد اما بازنگری در آن صورت نگرفته است.

شجاعی با اشاره به مشکلات مسکن در چادگان افزود: در این شهرستان ۴۰ روستای بالای ۲۰ خانوار وجود دارد که طرح هادی در آنها اجرا شده و ۲۳ روستای زیر ۲۰ خانوار هم وجود دارد که طرح ساخت و ساز دارند اما منابع طبیعی از ساخت و سازهای آنها جلوگیری کرده و یا نسبت به تخریب آنها اقدام می‌کند.

کد خبر 346912

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.