۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۰۷:۰۴
کارگران نگرانند

نجف آباد- موقع سربازی که می رسد، قرعه نیروی انتظامی تهران به نامش در می آید. دو سال از طلایی ترین مقطع زندگی را باید در شرایطی بگذراند که هیچ ارتباطی به آموخته های علمی و فنی اش ندارد. آموخته ای که در دوران جوانی به دست آورده سال های بعد به کمکش می آید.

به گزارش خبرنگار ایمنا از نجف آباد، "سال ۸۶ کارم را در سالن مونتاژ کارخانه آغاز کردم، اما این چیزی نبود که قانعم کند. اصرار داشتم راهی بخش طراحی و ساخت شوم، اما موافقت نکردند در نهایت بعد از حدود دو سال پیگیری مستمر توانستم وارد سالن تولید شوم. جایی که به نظرم شرایط بهتری برای پیشرفت در کنار دستگاه تراش فراهم بود.

با همکاری خوب سرکارگر وقت، بخشی از فرصت روزانه ام به بررسی و مطالعه دستگاه های موجود اختصاص پیدا کرد و در نخستین تجربه، دستگاه «رول کن محافظ» که به صورت دستی برای تولید یکی از قطعات رگولاتور استفاده می شد را به نمونه برقی ارتقاء دادم."

این ها بخشی از حرف های محمدرضا حیدری کارگر ۳۳ ساله و متولد و ساکن روستای نهضت آباد شهرستان نجف آباد است، دیپلم فنی و حرفه ای خود را در رشته ساخت و تولید از هنرستان دکتر شریعتی این شهر گرفته و سال ۸۴ با معدل ۱۶ از آموزشکده پسرانی دولتی گلپایگان در مقطع فوق دیپلم فارغ التحصیل شده. حیدری در شرکت تولیدی گازسوزان نجف آباد کار می کند و یکی از هشت کارگر نمونه استان است که هشتم اردیبهشت ماه امسال در حضور استاندار و دیگر مسئولان از او تعجلیل شد.

حیدری در روزگارانی که «کتیا» تازه مطرح شده بود و بهترین سی دی های آموزشی آن را می شد از میدان انقلاب تهران تهیه کرد به کمک همین لوح های فشرده و بدون شرکت در دوره ای خاص در فرصت مرخصی های دوران خدمت با نرم افزاری کاربردی آشنا می شود.

"به دنبال بازنشسته شدن یکی از نیروهای سالن تعمیرات، سال ۹۴ راهی این بخش شدم که شرایط کاری اش دستم را برای اجرای ایده بیش از پیش باز می گذاشت. سه دستگاه «پین چین» را با تغییر به مشابه چرخ خیاطی، به نمونه برقی تبدیل کردم که این اختراع استقبال بسیار خوب کارگران را به دنبال داشت.

ساخت یکی از قطعات به صورتی بود که بایستی کارگری با چکش، پرچ های چهارگانه را با ضرباتی محکم و مستمر در طول ساعت کاری محکم می کرد. یکی از آخرین کارگرانی که در این شرایط کار کرده بود، موقع بازنشستگی مشکلات شدید استخوانی داشت. به کمک اصول پنوماتیک، دستگاهی نیمه اتوماتیک جایگزین این کار سخت شد."

ساخت نخستین دستگاه تمام اتوماتیک

حیدری اواسط سال ۹۵ به عنوان سرپرست سالن تولید معرفی می شود و در نخستین تجربه در مسئولیت جدید، یکی از دستگاه های مربوط به مرحله سوراخ کاری و قلاویز زدن یکی از قطعات تولیدی را بهسازی می کند."نمونه جدید، ضایعات کمتر و سرعت بالاتری داشت و استفاده از آن نیز آسان تر بود.

تمامی نمونه هایی که تا این مقطع کار کرده بودم، نیمه اتوماتیک بودند، اما در طرح جدید باید دو دستگاه جداگانه و قدیمی را به یک نمونه تمام اتوماتیک با کارآیی بیشتر ارتقاء می دادم. مثل همیشه طراحی های لازم با نرم افزار کتیا انجام شده و به تدریج و با همکاری بخش های مختلف شرکت همچون بخش قالب سازی، قطعات مورد نیاز ساخته شد. بعد از دو ماه کار فشرده، دستگاه در اواخر دی ماه سال گذشته برای یک هفته آزمایشی کار کرد و خوشبختانه از نگرانی درآمدم با تایید کارشناسان مربوطه، دستگاه وارد خط تولید شد تا ضمن کاهش یکی از دو اپراتور، سرعت تولید قطعات نیز از ۱۶ ثانیه به حدود ۹ ثانیه برسد. دستگاهی زیبا و به روز که بیشتر بازدید کنندگان داخلی و حتی خارجی از خط تولید را به سمت خود جذب کرد."

انتخاب از بین سه هزار کارگر

او سال گذشته برای نخستین بار در طول ۱۱ سال فعالیت، در سایت جشنواره امتنان از کارگران استان ثبت نام و تصاویر و فیلم های مربوط به ساخت دستگاه تمام اتوماتیک را به جشنواره می فرسد. حیدری با بررسی های صورت گرفته توسط کارشناسان، به عنوان تنها نماینده شهرستان روز هشتم اردیبهشت ماه سال جاری در بیست و نهمین جشنواره امتنان کارگران استان به عنوان یکی از هشت کارگر نمونه اصفهان مورد تقدیر قرار می گیرد.

"مراسم به میزبانی اتاق بازرگانی استان و با حضور و سخنرانی استاندار برگزار شد و طی آن به هر کدام از نفرات یک لوح و هدیه دادند. البته هر کارخانه ای که کارگرش در بین برگزیدگان بود، هدیه جداگانه ای هم در نظر گرفته بود که در مورد بیشتر کارگران نمونه، مبلغ ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان را مجری اعلام کرد. البته شرکت گازسوزان برایم سنگ تمام گذاشت و نیم سکه داد. مسئولان قول دیگری هم برای نمونه های کارگری استان داشتند؛ پرداخت ۱۰ میلیون تومان وام با سود ۱۰ درصد که به دلایلی گرفتن آن آسان و به صرفه نخواهد بود. بیشتر همکارانم انتظار داشتند با کلید یک خودرو برگردم.

گفته اند کسانی که بین سه کارگر نمونه کشور انتخاب شوند، شاید خودرو هدیه بگیرند. البته شرط راهیابی به مرحله کشوری، ثبت اختراع است که شخصا به دلیل پیچیدگی زیاد روند اداری این کار و نداشتن فرصت، سراغش نرفته ام و این امکان وجود دارد که شرکت های رقیب، از دستگاه ساخته شده در مجموعه ما کپی برداری کنند."

کارگران نگرانند

حیدری نبود ثبات شغلی را اصلی ترین و مهمترین دغدغه کارگران کشور می داند"برخی دوستانم با ۱۵ سال سابقه کار و علی رغم رضایت کارفرما، به دلیل ادامه وضعیت رکود و مشکلات اقتصادی، بیکار شده اند. بیشتر کارگران به صورت یک یا چند ماهه قرارداد می بندند و در بهترین شرایط، سنوات خود را سالیانه دریافت می کنند که این موضوع با بروز مشکلات خاصی در مقطع بازنشستگی همراه خواهد شد.

نگرانی های فکری کارگران، بر روند تولید نیز تاثیر سوء دارد. دستگاه های دولتی متولی، حمایت عملی چندانی از نخبگان صنعتی ندارند و بسیاری از اقدامات در حد همان شعار باقی می ماند."

کد خبر 342788

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.