هر کس مردم را مایوس کند، خیانت کرده و باید عذرخواهی کند

معاون اول رییس جمهور گفت: در اتفاقات اخیر تنها جاهایی که حرکت منفی نکردند جاهایی بودند که از همه مستضعف تر و قومیت هایی بودند که برخی فکر می کردند این ها مساله دارند. 

به گزارش ایمنا، اسحاق جهانگیری شامگاه شنبه-۷ بهمن- در جلسه شورای اداری استان فارس در شیراز اظهار کرد: باید از منابع خارجی در جهت سرمایه گذاری و پیشبرد پروژه ها استفاده کرد.

معاون اول رییس جمهور  گفت: ما دو توافق بین المللی بعد از انقلاب پذیرفتیم که یکی از این توافق ها قطعنامه ۵۹۸ بود که حتی یک نفر علیه آن حرف نزد و چپ و راست گفتند از دستاوردهای آن استفاده کنیم. برجام نیز یک توافق بین المللی است و برخی به جای اینکه از نقاط مثبت و فرصت های آن برای توسعه استفاده کنند شروع به دعوا با یکدیگر می کنند.

وی با بیان اینکه از برجام می شود برای توسعه کشور استفاده کرد، افزود: تاکنون نیز بهره زیادی از برجام برده شده، البته بدعهدی های آمریکا نیز در آن آشکار شده است.

معاون اول رییس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به چالش های پیش روی کشور و انتظارات مردم گفت: راه حل اصلی مسایل اقتصادی، اجتماعی، منطقه ای و بین المللی کشور سیاسی است و نباید دنبال راهکار پیچیده اقتصادی و اجتماعی باشیم.

وی افزود: راه حل اصلی سیاسی است و منظور از راه سیاسی این است که با یکدیگر دعوا نکنیم و باهم رفاقت کنیم و باهم برادر باشیم و یک جهت را پیش بگیریم، اصلاح طلب، اصولگرا و اعتدالگرا و دیگران فکر کنند یک مسیر داریم و آن ارتقای جایگاه مردم ایران است.

جهانگیری ادامه داد: کدام یک از رهبران کشورهای منطقه مثل رهبری است که ما داریم؟ ایشان دارای یک تجربه طولانی در مبارزه، در انقلاب اسلامی، در دوران ریاست جمهوری، در اداره کشور در جنگ و بعد از جنگ هستند.

وی با بیان اینکه منطقه ما یک منطقه پرآشوب و پیچیده است، ادامه داد: درست است که در این منطقه پیچیده، ایران یک کشور امن و باثبات است، اما باید به خوبی کشورهای منطقه را رصد کنیم که چه اتفاقاتی در اطراف آن می افتد.

معاون اول رییس جمهور گفت: یک فضای بین المللی درست شده و یک فردی در آمریکا سرکار آمده که به قول خود آمریکایی ها تعادل ندارد و باید به بیمارستان و پزشک مراجعه کند. هدفگذاری که دیگران و لابی صهیونیست ها برای این فرد انجام داده اند این است که ببینند چگونه می تواند به ایران آسیب بزند.

 توان ایران بیشتر از حجم مشکلات است

وی ادامه داد: به عنوان مدیران کشور، مجموعه اتفاقات داخلی، منطقه ای و بین المللی ما را به این نتیجه می رساند که می توانیم از این چالش ها عبور کنیم. من با اطمینان براساس تجربه سی و چندساله کاری می گویم ایران توانش فوق عبور از این مشکلات است و فرصت های زیادی دارد، ایران سرشار از موقعیت های خدادادی و ظرفیت های ترانزیت و نیروی انسانی و دانشگاهی است.

وی افزود: ممکن است هر کدام در مسئولیت ها ضعفی در کارمان باشد و نتوانیم کشور را به خوبی از مشکلات عبور دهیم، اما این کشور فرصت ها و پتانسیلی دارد که مردم باید این فرصت ها را بشناسند و بدانند  برای عبور از این چالش ها صدها فرصت داریم که هر کدام به تنهایی می تواند کشور را از چالش ها عبور دهد.

معاون اول رییس جمهور ادامه داد: در این منطقه بحرانی، ایران تنها کشوری است که قادر است بخشی از راه حل های مسایل حل منطقه باشد یعنی بدون کشورمان نمی توان مسایل منطقه را حل کرد، آمریکایی هایی با این همه دشمنی که می کنند می دانند نهایتا با ایران است که باید در خصوص مسایل منطقه حرف بزنند و راه حل پیدا کنند، اما ما می گوییم دلیلی ندارد آنها بخواهند درخصوص منطقه با ما حرف بزنند.

جهانگیری گفت: هر کس یاس و نا امیدی را در کشور پمپاژ و مردم را نسبت به آینده کشور مایوس کند به کشور خیانت کرده و باید عذرخواهی کند.

وی با تاکید بر اینکه همه مکلف هستیم یک آینده امیدوار کننده ای برای مردم درست کنیم، افزود: چرا در جامعه اینقدر غم و غصه باید باشد؟ ما مکلف هستیم در آستانه دهه فجر به جامعه نشاط تزریق کنیم و به مردم امید دهیم. کار ملت در دست مدیران است، چرا مردم استان سرحال و به آینده امیدوار نباشند؟ همه مسئولیت داریم از فرصت جشن انقلاب استفاده و یک دلی را تبلیغ کنیم.

 هیچ فردی نمی تواند دیگری را حذف کند

معاون اول رییس جمهور گفت: خیلی اوقات مسیر را فراموش می کنیم، هیچ کس نمی تواند کسی دیگر را حذف کند، کسی که با نظام است هیچ جریانی قادر نیست جریان دیگری را حذف کند، باید به جای حذف کردن با یکدیگر کار کنیم. باید با هم گفت و گو کنیم، هم گفت و گوی سیاسی بین جریان های سیاسی و هم گفت و گوی ملی بین همه اقوام داشته باشیم.

وی یادآور شد: در اتفاقات اخیر تنها جاهایی که حرکت منفی نکردند جاهایی بودند که از همه مستضعف تر و قومیت هایی بودند که برخی فکر می کردند این ها مساله دارند.  به جای واگرایی می توانیم به همگرایی نزدیک شویم و یک همگرایی در کشور حاکم کنیم، همه نخبگان و دانشگاهیان کشور و شخصیت های سیاسی این موضوع را جدی بگیرند.

با پول نفت شغل زیادی ایجاد نشده است

معاون اول رییس جمهور اصلی ترین مساله کشور را اقتصاد دانست و گفت: در ارتباط با اشتغال مسیر درستی انتخاب کرده ایم، این کشور در یک دوره طولانی با پول های نفت شغل زیادی از آن بیرون نیامده است. هیچ کس هم توضیح نمی خواهد، هیچ کس هم مواخذه نمی شود حتی طلبکار هم می شود، من در حال حاضر در خصوص طلبکار شدن ها جواب نمی دهم تا دیگران که شیر میدان بودند بیایند و جواب دهند.

وی ادامه داد: دو سه سال است به ایجاد ۶۵۰ هزار شغل رسیده ایم و امسال در ۶ ماه نخست ۷۹۵ هزار شغل ایجاد شده است، اگر اقتصاد کشور در وضعیت کنونی ۷۰۰ هزار شغل ایجاد کند می توان گفت به خوبی در این مسیر حرکت شده است اما سه میلیون بیکار داریم و تا نقطه مطلوب فاصله زیادی داریم.

معاون اول رییس جمهور  با تاکید بر  اشتغال روستایی اظهار کرد: در این زمینه تسهیلات لازم درنظر گرفته شده است، باید مراقبت کنیم عده ای از این تسهیلات استفاده دیگری نکنند. ۵۰ هزار میلیارد تومان برای طرح های صنایع کوچک و متوسط اختصاص داده ایم که عملکرد این بخش، پارسال بهتر بوده اما امسال عملکردها در حد سال قبل نبوده است.

وی ادامه داد: شیراز پایگاه شرکت های دانش بنیان کشور است و از قبل از انقلاب در بحث فناوری اطلاعات و مخابرات پایگاه اصلی بوده و نمی توان گفت در حوزه شرکت های دانش بنیان و IT عقب افتاده باشد.

معاون اول رییس جمهور گفت: ایران نقطه مهمی برای سرمایه گذاری است، حرف هایی که زده می شود مدتی کار ما را کند می کند، اما نمی تواند مانع ما شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به بحران های پیش روی استان فارس اشاره کرد و گفت: برای حل بحران های خشکسالی در استان انتظار داریم مسئولان استان در خصوص این موضوع پیشنهاد و راهکار روشن داشته باشند. احیای آبخیزداری و آبخوان داری، کشت گلخانه ای و آبیاری تحت فشار یکی از راهکارهای ما بوده اما باز راهکار وجود دارد که باید دنبال شود.

وی ادامه داد: ما برای منطقه مرکزی ایران راهی جز تکیه به خلیج فارس و دریای عمان نداریم و باید برای انتقال آب به این دو منبع فکر کنیم.

معاون اول رییس جمهوری همچنین به موضوع حمل و نقل ریلی اشاره کرد و گفت: در این دولت روی این موضوع تمرکز شده است.  بحثی که در بودجه سال ۱۳۹۷ آن را دنبال می کنیم مشارکت بخش عمومی و خصوصی در این پروژه ها است.

وی ادامه داد: در سال آینده تمرکز روی بحث حاشیه نشینی و بافت های فرسوده استان های مهمی مثل فارس و تهران و اصفهان خواهیم داشت و منابع در این زمینه در نظر گرفته شده است.

منبع: ایرنا

کد خبر 335856

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.