واحدهای صنعتی برای کاهش آلایندگی نیاز به حمایت دارند

مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی اصفهان گفت: با جریمه کردن واحدهای تولیدی در شهرک های صنعتی، آلودگی محیط زیست برطرف نمی شود و باید به این واحدها کمک کرد تا بتوانند آلایندگی خود را به حداقل برسانند.

به گزارش ایمنا به نقل از شرکت شهرک های صنعتی استان اصفهان محمدجواد بگی با اعلام این خبر، اظهار کرد: اجرای سیستم های کاهش آلایندگی برای صنایع بسیار پر هزینه است و با توجه به چالش های موجود در بخش های تولیدی و صنعتی کشور، باید حمایت ویژه ای از صنایع جهت ارتقای سطح فعالیت های زیست محیطی خود شود.

وی با اشاره به رویکرد حفظ محیط زیست و کاهش آلایندگی ها در شرکت شهرک های صنعتی اصفهان، افزود: تاکنون ۱۷ تصفیه خانه فاضلاب با ظرفیت بیش از ۱۲ هزار متر مکعب در روز به منظور جلوگیری از ورود پساب های صنعتی به محیط زیست و همچنین تامین آب مورد نیاز فضای سبز شهرک ها و نواحی صنعتی این استان احداث شده است.

مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی استان اصفهان توسعه نیروگاه های تولید انرژی های نو مانند انرژی های خورشیدی و بادی را نیز از دیگر برنامه های این شرکت به منظور کاهش آلایندگی های صنعت عنوان کرد و گفت: به همین منظور مطالعات و امکان سنجی های اختصاص شهرک های صنعتی بدون تقاضای استان به شهرک های تولید انرژی های نو و تجدید پذیر در حال انجام است.

وی خاطرنشان کرد: در بخش مدیریت پسماندها نیز این شرکت با نگاه ویژه به حفظ محیط زیست و فراتر از وظایف قانونی و سازمانی خود، پیگیری دفع اصولی پسماندهای شهرک ها و نواحی صنعتی استان را در دستور کار قرار داده است که مطالعات مکان یابی سایت های پسماند انجام و به تایید اداره کل حفاظت محیط زیست استان رسیده است.

بگی گفت: بخش قابل توجهی از جامعه و حتی جمعی از سیاست گذاران و مسئولان کشور بر این عقیده اند که آلایندگی زیست محیطی جزء جدایی ناپذیر توسعه صنعتی است و توسعه صنعت و حفظ محیط زیست و برخورداری از هوای سالم را در کنار هم غیر ممکن می دانند.

وی افزود: به همین منظور تلاش شده است تا صنایع و شهرک های صنعتی در خارج شعاع ۵۰ کیلومتری شهرها مستقر شوند که این بعد مسافت سبب افزایش نیاز به تردد و افزایش آلایندگی هوا و محیط زیست خواهد شد.

مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی استان اصفهان اظهار کرد: طبق قوانین، صنایع و شهرک های صنعتی باید در حاشیه ۵۰ کیلومتری شهرها مستقر شوند که این بعد مسافت سبب افزایش نیاز به تردد و در نتیجه افزایش آلایندگی هوا و محیط زیست می شود. این تفکر نادرستی است که در دهه های گذشته در کشور شکل گرفته و باید اصلاح شود.

وی گفت: با تجارب موفقی که در کشورهای اروپایی و به ویژه آلمان شاهد بودیم ملاحظه شد که بسیاری از صنایع و حتی شهرک های صنعتی این کشور با رعایت مسائل زیست محیطی و نظارت مناسب دولت بر آن، در بافت شهری مستقرند و این شهرها از با کیفیت ترین و سالم ترین هوا برخوردارند.

بگی همچنین خروج صنایع از فضای شهری را سبب کاهش حساسیت سازمان های ناظر بر فعالیت های این صنایع دانست و افزود: از آنجا که بیشتر سازمان های نظارت کننده بر فعالیت صنایع مانند سازمان حفاظت محیط زیست در شهرها مستقر هستند، بعد مسافت سبب کاهش سطح نظارت بر صنایع شده است.

کد خبر 335755

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.