۲۱ آذر ۱۳۹۶ - ۱۱:۵۷
سود مالی، محرکی برای جرم

 درآمد ناشی از جرایم سازماندهی شده از طریق مواد مخدر ۳.۷میلیارد پوند، کلاهبرداری های سازمان دهی شده ۸.۹ میلیارد و قاچاق انسان ۲۴۰میلیون پوند در سال تخمین زده می­ شود. شواهد نشان می­ دهد که فراگیرترین جرایم دارای محرک مالی هستند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا به نقل از پایگاه خبری پلیس، با این حال ما با در نظر گرفتن سود به عنوان یک محرک قصد داریم تاثیری که پول بر رفتار جرایم سازماندهی شده می ­گذارد را توصیف کنیم.

تحقیقات انجام شده در انگلستان در زمینه محرک مالی نشان می دهد؛ درآمدِ ناشی از جرایم سازماندهی شده از طریق مواد مخدر، ۳.۷میلیارد پوند، کلاهبرداری های سازمان دهی شده ۸.۹ میلیارد و قاچاق انسان ۲۴۰میلیون پوند در سال تخمین زده می­ شود، که هریک نیز آسیب قابل توجهی به جامعه وارد می­ کنند.

بر این اساس، محرک اصلیِ جرایم سازمان دهی شده سود است. گزارش مسیرِ منتهی به جرایم سازماندهی شده که سازمان اطلاعاتِ جرایم ملی انگلیس منتشر کرد، نشان داد مهمترین محرک مجرمان، سود و منفعت مالی است.

در اکتبرِ سال ۲۰۱۵ دولت انگلیس ارزیابی خود را درمورد خطرِ پولشویی در سطح ملی منتشر کرد. این مقاله نشان داد که در روند پولشویی این جرایم از مکانیسم های متعددی استفاده می­ شود. مجرمانی که روند مالیِ جرایم خود را توضیح داده اند معمولا برای مخفی کردن منبع اصلی پول و پولشویی از تجارت های پرسود استفاده می­ کردند. این مجرمان برای انتقال پول به خارج از کشور از خدمات مالی و شبکه های جمع آوری پول استفاده می­ کردند. جرایمی همچون کلاهبرداری های کلان و خرابکاری های خارج از کشور و دیگر سرمایه گذاری ها و پولشویی ها از طریق متخصصانی در زمینه قانونی، حسابداری و بخش ها مالی به صورت عمدی یا غیر عمدی انجام می ­شود.

با این حال دانسته های ما در زمینه کلاهبرداری و جرایم سایبری نشان می ­دهد که سود یک محرک اصلی در جرایم محسوب می­ شود به ویژه در حالی که اطلاعات نشان می­ دهد مجرمان سایبری خدمات خود را به گروه های جرایم سازماندهی شده به فروش می­ رسانند.

راهبرد مدرن پیشگیری از جرم - پیشگیری با هدفگیریِ سود

اگر ما بتوانیم باعث کاهش سود مجرمان شویم، در واقع محرک جرم را محدود کردیم؛ درنتیجه یافتنِ منبع درآمدی غیر قانونی دشوار می ­شود؛ و سازمان های مجرمانه در زنجیره خود تعداد افراد را کاهش می­ دهند.

 چند روش برای جلوگیری و کاهش جرایم پرسود

  • استفاده نیرو های مبارزه با کلاهبرداری برای جلوگیری از قربانی شدنِ مردم، افزایش فرصت های پیشگیری، و دستگیری و مجازات آنهایی که مرتکب کلاهبرداری می­ شوند. لذا فعالیت این نیرو بر روی پنج اصل تمرکز دارد.
  1. شناختِ تهدید: توافق در مورد تهدیدها، آسیب پذیری ها و محرک های اصلی کلاهبرداری که درنتیجه فعالیت این نیرو را بهبود می­ بخشد.
  2. پاسخ یکپارچه: اشتراک سریعِ اطلاعات مربوط به ردیابی بین بانک ها و نیرو های پلیس و دیدگاهی هماهنگ تر از سوی پلیس که گروه های سازمان دهی شده را جدی تر دنبال کند.
  3. قربانی ها و آسیب پذیری: شناسایی بهترِ قربانیان و قربانیان احتمالی و کاهش حملات دوباره به این قربانیان. این کار موانع موجود برای بازگردانی پول به قربانیان را نیز کاهش می­ دهد.
  4. تغییرات رفتاری: این کار سعی دارد تا روش های تازه رفتاری را ایجاد و آزمایش کرده و تضمین کند که پیغام هر کمپین مخاطب های کلیدی را شامل می ­شود.
  5. رفع آسیب پذیری های سیستم: رفع آسیب پذیری هایی که در فرآیند ها و سیستم ها مورد استفاده  کلاهبرداران قرار می­ گیرد.

با چند روش، طریقه فعالیت سازمان های مجرمانه را مورد هدف قرار ­دهیم

  • اجرای یک برنامه ضد پولشویی. این برنامه نشان می ­دهد که دولت از چند روش با خطراتِ شناسایی شده در ارزیابی های ۲۰۱۶ مبارزه کرده است.
  • همکاری تازه دولتی- خصوصی که درنتیجه آن تبادل اطلاعات، شناسایی و مبارزه با پولشویی انجام شد.
  • بهبود پاسخِ پلیس با استفاده از قابلیت های جدید و قدرت قانونی.
  • افزایش بازدهی نظارتی.
  • افزایش دسترسی بین المللی  برای رفع تهدید ها در اولین مراحلِ پیدایش.
  • همکاری با بخش های متخصص برای پیشگیری از مداخله وکلا و حسابداران در پولشویی. دلیل این کار بررسی هایی است که پیشتر بر روی بخش قانونی انجام شده است، در این بررسی ها طبق گزارشِ آژانس ملیِ جرایم، شاهد۲۰% افزایشِ فعالیت مشکوک بودیم. هدف از این فعالیت افزایش درک وکلا و حسابداران از پیامد­های دخلت در پولشویی و نقض متخصصان در جلوگیری از آن است.
  • همچنین در سال ۲۰۱۶ انگلیس در حال برگزاری جلسه قله ضدِ فسادِ جهانی است تا به تعهدات و منابع مورد نیاز برای پایان دادن به معافیت از مجازات دست پیدا کند، تواناییِ سازمان های بین المللی را برای مبارزه با جرم افزایش دهد و راه هایی را برای مبارزه با فساد به شهروندان ارائه دهد.

فناوری و داده ها به خودیِ خود محرکی برای جرم محسوب نمی شوند. بلکه ابزاری ضروری در پیشگیری در جرم هستند.

کد خبر 331799

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.