بقعه فیروزه ای و زیبایی باغ های دهاقان

دهاقان- آرامگاه بابا شیخ حسین به نام "بقعه فیروزه ای" در میان باغ های دهاقان زیبایی این منطقه را دو چندان کرده است.

به گزارش خبرنگار ایمنا از شهرستان دهاقان، بقعه فیروزه ای، نامی آشنا برای دهاقانی هاست و آرامشی که در کنار باغ های وقف شده وجود دارد به دور از سروصدای خودروها و آلودگی های صوتی، چنان دلنشین است که مکانی مناسب برای تفریح و زیارت را به وجود آورده است.

هرچند این مکان مورد بی توجهی مسئولان واقع شده اما اگربه طور واقع بینانه مسئولان نگاه کنند و برنامه ریزی داشته باشند می توان یک منطقه بکر گردشگری، سیاحتی و زیارتی را ایجاد کرد.

متاسفانه راه های خاکی منتهی به این مکان بااینکه درآمد وقفی هم دارد درست نشده و سربالایی های تند و پیچ های خطر ناک دارد که باعث می شود کمتر گردشگری به این مکان مقدس پا بگذارد.

البته از طرفی هم این موضوع بد نیست چراکه امروزه هر کجا گردشگر وارد شود بازهم قصه آتش زدن به درخت و آلوده کردن محیط زیست و از بین بردن منابع طبیعی تکرار می شود ولی از جهتی هم حفظ چنین مکان هایی می تواند به عنوان یک میراث در شهرستان باشد.

نام این بقعه فیروزه ای، آرامگاه بابا شیخ حسین انصاری و بی بی خاتون،‌ فرزندان جابرن بن عبدا.. انصاری از صحابی با وفای پیامبر اکرم (ص) است که در چهار کیلومتری شمال دهاقان و در مسیر دهاقان –مبارکه واقع شده است.

آنچه از بابا شیخ حسین و بی بی خاتون سینه به سینه از نسل های گذشته روایت شده است، ارادت و نزدیکی خاص ایشان به امام حسین(ع ) و ارتباط با اهل بیت امیرالمومنین علی(ع ) را نشان می دهد.

در ارتباط با دلیل حضور این بزرگواران در ایران طبق مستندات تاریخی باید گفت پس از واقعه ی کربلا که شرایط بسیار سخت شده بود و خفقان سیاسی و اجتماعی شدیدی حاکم شده بود از نسل جابر در کوفه، اشعری ها بودند که به قم مهاجرت کرده و به ترویج و نشر دین مبین اسلام همت گماردند و دیگر فرزندان جابر که در مدینه می زیسته اند سفری با انگیزه تبلیغ دین به ایران داشته اند.

عده ای از آنها در دزفول و عده ای در کنار بختیاری ها سکنی گزیده اند با توجه به فاصله کمی که از بقعه بابا شیخ حسین تا ایل بختیاری است، بابا شیخ حسین انصاری و بی بی خاتون در این منطقه که محلی گبر نشین بوده است به منظور اشاعه دین ساکن گردیده و به دست کفار به شهادت رسیده اند.

ساختمان اصلی این بقعه کهن مربوط به دوران صفویه است متشکل از ایوان، گنبدخانه و رواق، که مقبره بابا شیخ حسین در ضریح چوبی مربوط به دوره صفویه در زیر گنبد قرار دارد و مقبره بی بی خاتون خواهر بابا شیخ حسین در انتهای جنوبی بنا در ضریحی چوبی واقع گردیده است.

در ایوان، رواق و حیاط مقبرهایی مربوط به متولیان و همچنین خدام و ارادتمندان به این دو بزرگوار دیده می شود.

 بقعه بابا شیخ حسین انصاری و بی‌بی خاتون موقوفه‌های متعددی داشته است که در دوره قاجار توسط خوانین زورگوی منطقه چپاول گردیده و از بقعه متبرکه جدا شده است. این تصرف برای متولیان وقت یعنی ملاحسن و ملااسماعیل با زحمات بسیار همراه بوده که از آن جمله به چندین نوبت اسارت و شکنجه آن دو می‌توان اشاره کرد، در این بین ملااسماعیل تا آخر عمر خویش از ناحیه مچ دست معلول گردید. از آن همه موقوفات فقط مقداری بیشه زار پایین نهر مجاور بنای بقعه باقی مانده است.

مقاومت شجاعانه متولیان وقت باعث شد که اسنادی به دست خوانین ظالم نیفته و در اینجا به کهن‌ترین آنها که متعلق به سال 1148 است اشاره می‌نمائیم.

بقعه فیروزه ای دهاقان باید قطب فرهنگی شهرستان باشد

سید امیر حجازی،مدیر مکتب القرآن و نماینده اوقاف شهرستان دهاقان در گفت وگو با خبرنگار ایمنا، اظهار داشت: بقعه بابا شیخ حسین انصاری و بی بی خاتون دهاقان باید به قطب فرهنگی تبدیل شود.

وی در خصوص دلایل حضور این بزرگواران در ایران طبق مستندات تاریخی بیان کرد: پس از واقعه کربلا که شرایط بسیار زیاد سخت شده بود و خفقان سیاسی و اجتماعی زیادی حاکم شده بود از نسل جابر در کوفه، اشعری ها بودند که به قم مهاجرت کرده و به ترویج و نشر دین مبین اسلام پرداختند و دیگر فرزندان جابر که در مدینه زندگی می کردند سفری با انگیزه تبلیغ دین به ایران داشته اند.

نماینده اوقاف دهاقان، خاطرنشان کرد: بقاع و امامزادگان هم از نظر ظاهری باید مناسب باشد و هم از نظر توجیهات معنوی برای مردم موثر باشند و در کنار برگزاری همایش بزرگداشت برای امامزادگان، باید اجرای برنامه های فرهنگی مورد توجه مسئولان قرار بگیرد و امامزادگان به کانون نشر فرهنگ اسلامی تبدیل شوند./

کد خبر 313423

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.