برنامه‌ریزی در حوزه مدیریت شهری می‌تواند تأثیر بسزایی در رشد شهر داشته باشد

مبارکه- شهردار مبارکه گفت: اقدامات زیرساختی و خوبی توسط مدیریت شهری مبارکه در دوره چهارم در راستای رعایت تعادل و توسعه در مناطق مختلف شهر صورت گرفته است.

محمد شرفا در گفتگو با خبرنگار ایمنا از شهرستان مبارکه گفت: مدیریت شهری مبارکه تلاش می کند تا تمامی ابعاد در کنار هم موردتوجه قرار بگیرند و این امر در سال‌های گذشته به‌خوبی مدنظر بوده است و شهر شاهد اقداماتی پایدار و اثربخش بوده است.

وی با بیان اینکه شهر مبارکه از لحاظ موقعیت جغرافیایی بسیار ویژه است، افزود: هم‌جواری شهرستان مبارکه با رودخانه زاینده‌رود به طول بیش از 20 کیلومتر است، وجود صنایع بسیار بزرگ و تأثیرگذار کشور، تجمع صنایع کوچک، وجود بافت تاریخی بسیار کهن و ابنیه ارزشمندی مانند ارگ نهجیر و حمام شیخ صفی و آسیاب، این شهر را به شهری خاص بدل ساخته است.

وی با اشاره به اینکه موقعیت شهر طلب می‌کند مدیریت شهری در تمام حوزه‌ها با تفکر و اندیشه وارد شود، اظهار داشت: توجه به هر یک از ابعاد توسعه نباید خللی در بخش‌های دیگر ایجاد کند.

شهردار مبارکه گفت: اندیشه ورزی در حوزه مدیریت شهری و برنامه‌ریزی گسترده می‌تواند تأثیر بسزایی در رشد شهر داشته باشد.

وی گفت: شهر مانند موجودی زنده است که توجه به تمام ابعاد وجودی آن سبب شکل‌گیری یکپارچه معنای شهر می‌شود.

شرفا با بیان اینکه شهر مبارکه به دلیل هم‌جواری صنایع با ترافیک دست‌و پنجه نرم می‌کند، افزود: از طرفی رودخانه زاینده‌رود برای شهر فرصت تحول و توسعه درزمینه گردشگری و توسعه زیست‌محیطی ایجاد می‌کند که در تقابل با صنعت در تکاپو است. وجود مراکز تاریخی نیز عاملی برای جذب گردشگر و توسعه فرهنگی است.

وی اظهار کرد: وجود بافت تاریخی شهر مبارکه شامل قلعه آسیاباد و ارگ تاریخی نهچیر و حمام تاریخی شیخ صفی می‌توانند جلوه ویژه‌ای به این شهر بدهد و از سوی دیگر ویژه بودن این شهر می‌طلبد که مدیریت شهری با برنامه‌ریزی دقیق و عملکرد مناسب به ‌سوی رشد و پیشرفت روز افزون حرکت کند .

شرفا افزود: در شهر مبارکه نمی‌شود تک‌بعدی حرکت کرد و نیازمند آن است که چند عامل مؤثر دیگر با او همراهی کنند.

وی گفت: مسلماً وجود صنایع می‌تواند در راستای کاهش بیکاری، افزایش اشتغال جوانان و افزایش تولید و اقتصاد ملی حرکت کند یا ایجاد فضای سبز مناسب در سطح شهر می‌تواند به کاهش آلودگی‌ها، افزایش سلامت روانی مردم و ایجاد شور و نشاط اجتماعی این شهر زیبا کمک کند.

وی ادامه داد: از سوی دیگر وجود مراکز تاریخی شهر می‌تواند زمینه گردشگری را فراهم کرده و راهی برای افزایش درآمد شهروندان باشد؛ خوشبختانه طی سالهای گذشته اقدامات خوبی توسط شورای شهر و شهرداری انجام‌شده که جای تقدیر و تشکر دارد و اتفاقی نو در شهر رقم می‌خورد که حاصل زحمات همکاران ما و همیاری مردم نوع‌دوست مبارکه است.

شهردار مبارکه در ادامه بیان داشت: هدف ما این بوده است که در دوره چهارم مدیریت شهری به مسائل تک ‌بعدی نگاه نکنیم  و در زمینه های مختلف عمران، خدماتی، فرهنگی، اجتماعی و ... فعالیت نمائیم.

امروزه بعد فرهنگی و اجتماعی حرف اول فعالیت شهرداری‌ها را می‌زند

شهردار مبارکه افزود: امروز نمی‌شود شهر را با یک زاویه و دید نگاه کرد چراکه دیگر تنها ساخت ‌وسازهای عمرانی دغدغه شهرداری‌ها نیست، شاید روزگاری ساخت یک پل یا جمع‌آوری زباله‌ها در صدر اولویت شهرداران قرار داشت ولی امروزه بعد فرهنگی و اجتماعی حرف اول فعالیت شهرداری‌ها را می‌زند مثلاً وجود بناهای تاریخی در این شهر و تلاش برای مرمت و بازسازی آن باعث شد نوروز امسال بیش از ۶۰ هزار مسافر و گردشگر از مجموعه تاریخی ارگ نهچیر بازدید نمایند.

شرفا گفت: شهرهایی مثل کاشان، خمینی‌شهر و شهرستان اصفهان بناهای تاریخی بسیاری دارند اما شهر مبارکه به تعداد انگشت‌شمار از بنای تاریخی سهیم است ، اما امسال با برنامه‌ریزی کارآمد توانسته است که  برای اولین بار تعداد زیادی گردشگر را به سمت خود جذب کند و جزء 3 شهر برتر استان در حوزه گردشگری قرارگیرد.

وی اظهار کرد: سال گذشته در فرهنگ ‌سراها و بوستان ها برنامه‌های ویژه مذهبی و تفریحی بسیاری داشتیم و توانستیم با اجرای زنده موسیقی، تئاترهای خیابانی و نمایش‌های جذاب با موضوع آسیب‌های اجتماعی در سطح شهر خوش بدرخشیم؛ هدف ما نزدیک‌تر شدن به مردم و تعامل با یکدیگر در جهت ارائه نظرات و پیشنهادات بوده است.

شرفا در خصوص تعداد پروژه های تکمیل شده شهرداری اظهار کرد: بیش از 9 پروژه در حال حاضر به مرحله افتتاح رسیده که در تلاشیم به زودی آنها را به مرحله بهره‌برداری برسانیم.

کنترل حجم ترافیک با ابزار پارکینگ طبقاتی و ایستگاه پلیس راهور

شهردار مبارکه گفت: مجموعه بانو،  هدیه ای به مادران و دختران شهر مبارکه است که در زمینی به مساحت 30 هزار متر مربع، مکانی امن برای بانوان فراهم می‌سازد. در این مجموعه بیش از 5 هزار مترمربع ابنیه کاربردی ساخته‌شده است که بازدیدکنندگان از این مجموعه همگی اذعان دارند که یکی از بهترین باغ بانوان استان است و سعی شده تا کامل‌ترین امکانات برای آنکه یک روز تمام فرد در آنجا سپری کند پیش‌بینی شود. کلاس‌های آموزشی و فضاهای ورزشی در کنار فضاهای تفریحی از خصوصیات این مجموعه فرهنگی است.

وی افزود: دو پروژه جاده‌سازی در انتظار افتتاح است که در روان‌سازی ترافیک شهر نقش مهمی خواهند داشت. خیابان شهدای طاهری و خیابان سردار شهید بابایی که بخشی از رینگ ترافیکی شهر را کامل می کنند.

شرفا  در خصوص دو پروژه جاده‌سازی اذعان داشت: برای روان‌سازی حجم ترافیک دو پروژه جاده‌سازی داریم که رو به اتمام است و کمک بسیاری در کاهش حجم ترافیک می‌کند این در حالی است که در ایام پایان سال شهروندان با حجم ترافیک سنگین شهری مواجه می‌شدند که با افتتاح پارکینگ طبقاتی در مرکز شهر از حجم ترافیک کاسته شد و امسال با ساخت ایستگاه پلیس راهور به‌منظور نظارت بر عملکرد رانندگان شاهد ترافیک کمتری در مرکز خرید و نقاط اصلی شهر خواهیم بود.

وی گفت: حسینیه مرکزی مبارکه یکی از مراکز مذهبی فرهنگی این شهر است که سال‌ها مطالبه مردم بود. اوایل سال 94 کار بر روی این پروژه شروع شد. طراحی تمام بخش‌های این پروژه انجام شده و سقف سوم آن در حال بتون‌ریزی است.

شهردار مبارکه گفت: این مجموعه در زمینی 15 هزار مترمربعی بنا شد و دارای یک زیرزمین و دو طبقه فوقانی است. طبقه همکف آن به حسینیه و مراکز تجاری در خدمت حسینیه اختصاص دارد و در چهار گوشه این مرکز کتابخانه و سالن مطالعه، اتاق‌های مشاوره و بخش‌های آموزش پیش‌بینی شده که سبب می‌شود چراغ فرهنگ در تمام سال در این مرکز روشن باشد. پارکینگ این مرکز نیز می‌تواند با توجه به قرار گرفتن آن در مرکز شهر، به کم کردن بار ترافیک شهر کمک می‌کند.

وی در خصوص مجموعه فرهنگی غدیر گفت: متأسفانه از ظرفیت های مجموعه فرهنگی غدیر به عنوان تنها فرهنگسرای مرکز شهر به خوبی استفاده نمی‌شود لذا با تشکیل واحد امور فرهنگی و اجتماعی، نگاهی نو به این مجموعه شد و با همکاری هنرمندان و شهروندان توانستیم برنامه های جدیدی را در این مجموعه اجرایی نمایم.

شهردار مبارکه از ساخت مجموعه رستوران بازی فکری و کتاب خبر داد که انشاالله در فصل تابستان مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.

استفاده از سرمایه گذاری‌های بخش خصوصی در راستای اجرای ایده

شرفا با بیان اینکه افتتاحیه دیگری که شهر در انتظار آن به سر می‌برد، استخر مبارکه است گفت: مکان این استخر زمینی بود که سال‌ها رها و بازار روزی بود که به دلیل جانمایی نامناسب تعطیل شده بود. شهرداری برای توسعه اماکن تفریحی و نشاط شهروندان و نیز ایجاد درآمد پایدار با همکاری بخش خصوصی مبادرت به ساخت استخر کرد. ساخت این مجموعه سبب شد تا منطقه‌ای که کمتر از خدمات برخوردار بود، توسعه‌یافته و رونق پیدا کند.

وی افزود: وجود صنایع اطراف شهر مبارکه هم فرصت است هم تهدید و با وجود این صنایع هم امکان پیشرفت اقتصادی فراهم می‌شود و هم مضرات آلودگی محیط زیست از جمله هوا را به دنبال دارد.

وی در خصوص مقابله شهرداری با کاهش آلودگی گفت: شهر مبارکه جزء معدود شهرهایی است که سرانه فضای سبز آن بسیار بالاست و بیش از 45  متر مربع از فضای سبز را به خود اختصاص داده است.

شهردار مبارکه ادامه داد: در هر سال رویکرد شهرداری توسعه و نگهداری فضای سبز بوده و هدفمان این است که بتوانیم سالانه میزان سرانه فضای سبز را افزایش دهیم.

شهر موجود زنده و پویا است

شرفا افزود: شهر یک موجود زنده و پویا بوده و نیازهای آن بسیار زیاد است درنتیجه می‌طلبد که سیاست‌هایی به نفع شهر و شهروندان وضع شود؛ هرچند اجرای ضوابط و مقررات جاری مثل دریافت پروانه ساخت و مجوزهای مختلف مانع تعامل بیشتر شهروندان و شهرداری می‌شود اما همیشه یکی از دغدغه‌های ما ایجاد تعامل بیشتر با شهروندان بوده است.

وی عنوان کرد: علی رقم دغدغه‌های موجود تمام تلاش خود را در جهت رفع نیازهای مردم و ایجاد شهر خوب و پویا برای شهروندان ارائه می کنیم.

شهردار مبارکه تاکید کرد: اگر مردم و شهرداری را یک مجموعه ببینیم می‌توانیم از نظرات شهروندان استفاده کرده و مدیریت بهتری را ارائه دهیم اما اگرشهرداری را فقط به عنوان یک دستگاه اجرایی ببینیم و نگاهمان یک نگاه انتقادی باشد نباید انتظار عملکرد خوبی را داشته باشیم چرا که عملکرد شهرداری با کمک و تعامل متقابل با مردم نتیجه بخش خواهد بود.

 سینما به مبارکه بر می گردد

شهردار مبارکه با اشاره به اینکه شهرستان مبارکه سال هاست که از داشتن سینما محروم می باشد افزود : در صدد هستیم تا با تعمیرات و بهسازی سالن آمفی تئاتر فرهنگسرای غدیر و تهیه دستگاه های مورد نیاز آن را به سالن سینما تبدیل کنیم.

وی تصریح کرد : شهر نیازمند مکان های فرهنگی و هنری است و ما در صدد هستیم با همکاری سایر ارگان ها نسبت به رفع آن اقدام نماییم.

شرفا در پایان تاکید کرد: هدف اصلی شهرداری تقویت در بعد فرهنگی شهر است وبا ایجاد واحد فرهنگی این نوید را به مردم می‌دهیم که تمام تلاش خود را در جهت رفع نیاز آن ها بکار ببریم.

کد خبر 301478

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.