افراط در خوردن خوراکی‌های ترش برای دستگاه تنفسی و عصبی زیانبار است

در دیدگاه طب سنتی، غذا فقط ماده‌ای نیست که برای پر کردن معده خورده شود، بلکه به علت تاثیر جسمانی و روانی روی بدن انسان جایگاه ویژه‌ای دارد.

به گزارش ایمنا، غذاها اهمیت خاصی در حفظ سلامتی انسان دارند. از دیدگاه حکما، غذا علاوه بر اینکه انرژی لازم برای سوخت و ساز و ترمیم بافت‌ها را تامین می‌کند، بر روی کل بدن اثرات مثبت و منفی از خود بر جای می‌گذارد و جسم و روان فرد را تحت تأثیر قرار می‌دهد.
این در حالی است که از دیدگاه طب سنتی مزه غذا با کیفیت ان ارتباط داشته و هر یک از طعم ها، تاثیر خاصی بر عملکرد سیستم های بدن دارند.
بهنام یوسفیان، متخصص طب سنتی در مورد ارتباط مزه غذا با کیفیت آن گفت: خوراکی های ترش مانند آبغوره، سماق و سرکه پس از ورود به بدن، سردی و خشکی را افزایش می دهند و هرچه ترشی آنها بیشتر باشد سردی و خشکی بیشتری ایجاد می کنند.
وی افزود: افراط در خوردن این مواد بر دستگاه تنفسی و عصبی تأثیر زیانبار دارد و باعث تشدید سرفه می شود و افراد سوداوی از مصرف آنها صدمه می بینند.
این متخصص طب سنتی بیان داشت: خوراکی های تلخ، گرمی و خشکی بدن را افزایش می دهند، خون را رقیق می کنند  و امکان خونریزی را افزایش می دهند، اما دستگاه گوارش را از مواد زائد، لزج و بلغمی پاک می کنند.
یوسفیان در ادامه گفت: خوراکی های شیرین، گرم بوده و پس از گوشت و نان مناسب، جزء غذاهای اصلی محسوب می شوند.
وی با اشاره به اینکه خوراکی های شور، گرم و خشک هستند افزود: نمک طعام سرآمد خوراکی های شور است. مصرف به اندازه این مواد سردی و تری را ازبین می برد و اشتها را افزایش می دهد.
این متخصص طب سنتی در مورد خوراکی های تند گفت: خوراکی های تند گرم و خشک هستند و مصرف گهگاه آنها برای افراد با غلبه مزاج سردی و تری مناسب است، اما بر افراد مزاج گرم و خشک آثار تحریک کننده دارد.
وی در پایان افزود: خوراکی های بی مزه سرد و تر هستند و مصرف بیش از اندازه آنها قوت بدن و توان اعضا را کاهش می دهد.
11174/130/5
کانال اطلاع رسانی: https://telegram.me/imnanews
کد خبر 264339

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.