قند زایلیتول سبب ترمیم پوسیدگی ابتدایی دندان‌ها می‌شود

خبرگزاری ایمنا: قند زایلیتول بر خلاف شکر، سبب ترمیم پوسیدگی دندان‌ها می‌شود٠

به گزارش ایمنا محقق و پژوهشگر در زمینه قند زایلیتول با بیان اینکه قند زایلیتول از بیشتر پسماندهای گساهی و ضایعات کشاورزی استخراج می شود، بیان داشت: در حقیقت هدف اصلی از انجام این کار استخراج قند زایلیتول از پسماندهای گیاهی و در نهایت فرآوری آنان و تولید آن بوده است.
منظر سبحانی مهر با اشاره به اینکه قند زایلیتول در تمام گیاهان موجود بوده اما میزان آن در گیاهان مختلف متفاوت است، اظهار داشت: گروه تحقیقاتی گروه شیمی و زیست شناسی دانشگاه اصفهان در صدد فرآوری این قند و ارایه آن به کارخانجات و تولید کنندگان محصولات غذایی مختلف است.
وی با بیان اینکه آدامس های دکتر زایلیتول تنها منبع زایلیتول بوده که هم اکنون در بازار ایران موجود است، افزود: با وجود اینکه این آدامس ها وارداتی هستند اما انجمن دندانپزشکان ایران به مصرف آنها تاکید داشته و مصرف روزی یک عدد از آن را توصیه می کند.
این محقق و پژوهشگر تصریح کرد: قند زایلیتول برخلاف شکر، علاوه بر اینکه پوسیدگی ایجاد نمی کند سبب ترمیم پوسیدگی‌های ابتدایی شده و از پوسیدگی های دیگر جلوگیری می کند، به علاوه این قند سبب درمان عفونت های قارچی و باکتریایی ایجاد شده در گوش، حلق و بینی می‌شود.
وی ادامه داد: زایلیتول قادر است پوسیدگی و جرم های ناشی از خوردن تنقلات مختلف از جمله نوشیدنی‌ها و پاستیل را برطرف نماید.
سبحانی مهر با اشاره به اینکه این قند برای بیماران دیابتی بسیار مناسب است، خاطرنشان کرد: زایلیتول برای رژیم لاغری توصیه می‌شود به علاوه این قند سبب تسهیل هضم غذا شده، بنابراین بهتر است این دارو بعد از صرف غذا مصرف شده و از استفاده با معده خالی اجتناب شود.
وی با بیان اینکه استفاده از زایلیتول به معنای عدم استفاده از مسواک نیست، تصریح کرد: در واقع این آدامس‌ها سبب ترمیم پوسیدگی می‌شوند اما توانایی تمیز کردن سطوح دندانی را نداشته و تنها باید از مسواک برای این کار استفاده کرد.
این محقق و پژوهشگر اصفهانی خاطرنشان کرد: در صورتی که این آدامس به صورت مرتب و روزانه مصرف شود، مانع از پوسیدگی استخوان خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه گروه تحقیقاتی ما در صدد تولید انبوه این ماده است، اظهار داشت: در واقع هدف اصلی ما تولید انبوه قند زایلیتول و تحویل آن به کارخانه‌ها و صنایع غذایی مرتبط و در نهایت تولید و استفاده این قند در محصولات غذایی مختلف مانند شکلات، پاستیل و حتی آدامس زایلیتول است.
سبحانی مهر ادامه داد: اقدامات اولیه استخراج قند زایلیتول در قالب طرح آزمایشگاهی انجام شده و تاکنون طرح اولیه آن در قالب طرح تحقیقاتی مورد تائید دانشگاه اصفهان گروه شیمی و زیست‌شناسی قرار گرفته، در حال حاضر نیز یک تیم تحقیقاتی برای تولید انبوه آن فعالیت می‌کنند.


کد خبر 22886

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • پریسا IR ۰۹:۲۴ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۰
    من ی بیوتکنولوژیستم طرح بسیارخوبیه .کاش یک توضیح کلی از روشتون بگید که روشتون با استفاده از تخمیرهست یا صرفا استخراج این قند از منابع طبیعی هستش؟اگر تخمیریه نوع میکروارگانیسمتون رو لطفا بنویسیدممنونم.

    پاسخ سایت: 0