هر سیخ جگر، سیخی چند هزار؟

خبرگزاری ایمنا: جگر و قلوه، منبع ممتاز ويتامين ۱۲B، آهن و ساير مواد معدني است. شايد جوانترها به ياد نياورند اما جوان های ديروز با اين غذا، که حالا قيمت آن به کيلويي ۳۵ هزار تومان رسيده است، انس بسيار زيادی داشته اند و البته اکنون قيمت بالای آن يا شايد تغيير ذائقه مردم، اين خوراکی را تا حدی به حاشيه برده با این وجود هنوز طرفداران خود را دارد.

به گزارش ایمنا با وجود قیمت بالای جگر اما نرخ آن در مغازه های مختلف اصفهان متفاوت است گویی هیچ نظارتی بر آن نمی شود، برخی مغازه داران جگر را با قیمت ۷ هزار تومان و برخی دیگر حتی با نرخ ۱۵ هزار تومان و یا بیشتر به مشتریان پر و پا قرص این غذای مقوی می فروشند.
تفاوت قيمت جگر بره و درجه ۲
رييس اتحاديه گوشت قرمز اصفهان در گفتگو با خبرنگار اقتصادی ایمنا در خصوص قیمت متفاوت این غذا در مغازه های شهر اصفهان، بیان داشت: مصرف جگر و دل و قلوه فصلي است و قيمت آن در ماه مبارک رمضان به علت کاهش مصرف افت پيدا مي کند.
اصغر پورباطني گفت: هم اکنون هر کيلو جگر حدود ۳۲ تا ۳۵ هزار تومان قيمت دارد و قيمت آن در ماه مبارک رمضان به ۱۸ تا ۲۰ هزار تومان مي رسد.
وی با بيان عباراتي چون درجه يک، درجه ۲، ميش، بز و گوسفند به عنوان اصطلاحاتي که برای جگر به کار مي رود، ادامه داد: برخي جگر فروش ها همه نوع گوشت جگری را مخلوط مي کنند. اين درحاليست که جگر درجه ۲، که قيمت آن کيلويي ۱۰ هزار تومان و نپز و چرب است، با گوشت جگر بره که قيمت آن حدود ۳۳ تا ۳۴ هزار تومان است، متفاوت است.
وی افزود: فروش جگر در تهران بسيار بالاتر از اصفهان است و به همين علت مازاد مصرف گوشت جگر اصفهان به تهران برده مي شود.
۱۰ سيخ ۲۰ گرمي، ۱۲ هزار تومان
اما رييس اتحاديه کبابي و برياني با بيان اينکه ۲ نوع جگر، دل و قلوه وجود دارد، گفت: قيمت ۲۰۰ گرم جگر گوسفند در ۱۰ سيخ ۲۰ گرمي، ۱۲ هزار تومان و ۲۰۰ گرم جگر گوساله در ۱۰ سيخ ۲۰ گرمي، ۸ هزار تومان است.
احمدرضا اخوان ارجمند با بيان اينکه حدود ۵۰ واحد جگرفروشي در شهر اصفهان فعاليت مي کنند، تصريح کرد: قيمت های اعلام شده بايد روی تابلو در مغازه ها نصب شود و در غير اينصورت تخلف محسوب و توسط بازرسان اتحاديه اصناف و صنعت و معدن با آن برخورد مي شود.
جگر بره ۶ ماهه، لذيذترين نوع جگر
بازرس اتحاديه کبابي و برياني اصفهان و يکي از فروشندگان جگر و دل و قلوه، با بيان اينکه از يک کيلو جگر، ۵۰ سيخ تهيه مي شود، گفت: هر سيخ جگر بره يکدست، بايد ۲۰ گرم باشد و ۱۰ سيخ آن ۱۲ هزار تومان مي شود و اگر جگر گوساله با آن مخلوط شود، نوعي تقلب و کلاهبرداری است و با آن برخورد مي شود.
مصطفي عليخاصي با اشاره به انواع گوشت جگر از جمله گوسفند پير، بز، بزغاله، ماده بز و قوچ، ادامه داد: هيچ نوع جگری لذيذتر از جگر بره ۶ ماهه نيست.
وی افزود: قيمت هر سيخ جگر بر اساس دستورالعمل مشخص و ميزان دستمزد کارگر، سود، هزينه انرژی و موارد ديگر تعيين مي شود.
بازرس اتحاديه کبابي و برياني اصفهان با بيان اينکه مردم بيشتر زمستان ها از گوشت جگر استقبال مي کنند، گفت: هنوز هم بازار جگرفروشي رونق دارد و مردم ايران به ويژه اصفهاني ها به شدت به دنبال غذاهای سنتي، اما باکيفيت هستند.
کد خبر 192677

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.