۲۴ دی ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۴
کشف فسيل ماهيان تلودونت در ناحيه چاه ريسه نظريات قبلي را نقض كرد

خبرگزاري ايمنا: بررسي‌هاي انجام گرفته در منطقه چاه ريسه اصفهان موفق به كشف ماهيان جديدي شديم كه نظريات قبلي را نقض كرده و دوره جديدي در دونين گنداوانا ايجاد كرده است.

واچيك هايراپطيان استاديار دانشگاه آزاد اسلامي اصفهان در گفتگو با ايمنا با اشاره به ماهيان تلودونت و آخرين مطالعات انجام گرفته بر روي آنها، گفت: در ابتدا اين ماهيان و فلس‌هاي ناشي از آنان به وسيله زمين شناسان در سال ۱۹۷۸ شناسايي شد اما آخرين نمونه آن در سال جاري در استراليا كشف شده است.
وي در مورد ويژگي‌هاي منحصر به فرد اين ماهيان، بيان داشت: تعداد زيادي از فلس‌هاي ماهيان تلودونت در نواحي چاه ريسه پشت فرودگاه اصفهان جمع‌آوري شده است كه با بررسي آنها گونه جديدي از تلودونت ها معرفي شدند كه در گذشته در گروهي ديگر قرار گرفته بودند.
استاديار دانشگاه آزاد اسلامي اصفهان تصريح كرد: از سه هزار و ۵۰۰ فلس جمع‌آوري شده در اين نواحي موفق شديم تا ساختار بدن ماهي را به صورت كامل مورد بررسي قرار دهيم كه با اين بررسي مي‌توان خصوصيات سيستماتيك و پالئوبيوژئوگرافي تورينيدهاي گنداوانا را مورد بررسي قرار داد.
هايراپطيان با بيان اينكه پيدايش اين دست موجودات در اين ناحيه كل نظرات زمين شناسي را به هم ريخته است، افزود: بر اساس داده‌هاي جديد مورفولوژي و بافت‌شناسي فلس‌ها و مقايسه داده‌هاي حاصل با ديگر گونه‌ها در گنداوانا و لاروسيا در آناليز فيلوژنتيكي مشخص شد كه گونه‌هاي مشاهده شده در گنداوانا كه به نام تورينيد معرفي شده است نادرست بوده و بايد تحت بازبيني دقيق قرارگيرند.
وي بيان داشت: با بررسي‌هاي انجام گرفته و نرم‌افزارهاي ويژه با بررسي مرز گنداوانا، شاخه مجزايي در دونين از طريق اين دست نمونه‌ها ايجاد شده است.
کد مطلب 176557

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.