به گزارش ایمنا کارشناس کنترل مواد غذایی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان این خبر گفت:حتی اگر قبل از مصرف کردن گوشت ماهی را تفت می دهید بدانید که این کار،جای جوشاندن قوطی کنسرو را پیش از استفاده ی آن نمی گیرد.
دکتر اکبر انصاریان تاکید داشت:حتما موقع خرید به تاریخ تولید و انقضا،پروانه ی ساخت،علامت استاندارد،برندهای معروف و نام و نشانی کارخانه های تولید کننده به همراه آدرس آنها بر روی کنسروها دقت نمایید .
وی خاطر نشان کرد:از خرید قوطی کنسروهای ماهی ای که باد کرده اند خودداری کنید و در هنگام خرید،حتما به آن ها فشاری را وارد کنید البته در حدی که له نشوند.
دکتر انصاریان در ادامه در بیان علت این امر،افزود:متاسفانه بعضی از فروشندگان،قوطی های باد کرده را سوراخ کرده،باد درون آن را خارج ساخته و سپس آنها را به مشتریان می فروشند،پس بهتر است هنگام خرید،قوطی را سر وته کنید تا اگر جایی از آن سوراخ است مشخص گردد.
وی با اشاره به این نکته که قوطی های زنگ زده نیز نباید خریداری شوند اعلام نمود:قبل از مصرف ماهی کنسرو شده دقت نمایید که گوشت آن یک تکه باشد و میزان تکه های خورد شده زیاد نباشند.
کارشناس کنترل مواد غذایی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اضافه کرد:اگر ماهی کنسرو شده دارای طعم تند و تیزی می باشد اصلا آن را مصرف نکنید چون غیر قابل استفاده است.
دکتر انصاریان در تاکید این مطلب هشدار داد:حتی المقدور از استفاده ی تن های ماهی فلفلی خودداری نمایید چون طعم تند فلفل طعم هیستامین ماهی را همپوشانی می دهد و بنابراین مصرف کننده متوجه نمی شود که این طعم تند،مربوط به فلفل است یا هیستامین.
وی در ادامه عنوان داشت:هیستامین باعث ایجاد آلرژی در بدن می گردد.
دکتر انصاریان با تاکید بر این که رنگ گوشت ماهی کنسرو شده باید روشن باشد گفت:گوشت ماهی تیره دارای هیستامین بالایی می باشد.
وی به ایجاد سم بوتیلیسم در این کنسروها اشاره و بیان داشت:این سم بر روی سیستم اعصاب اثر می گذارد که هر چه میزان این سم که به بدن وارد می شود،بیشتر باشد علائم بیماری های مرتبط را زودتر نشان می دهد.
کارشناس کنترل مواد غذایی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در خصوص این علائم اظهار داشت:این علائم از تاری دید و سرگیجه شروع می شود و تا فلجی حلق و حنجره و عضلات تنفسی ادامه می یابد.
دکتر اکبر انصاریان خاطر نشان شد:اگر شخص بیمار را به مراکز درمانی منتقل نکنید مرگ او حتمی است.
وی در پایان بار دیگر متذکر گردید:برای پیشگیری از این بیماری ها حتما کنسروهای ماهی را قبل از مصرف به مدت بیست دقیقه بجوشانید.
خبرگزاری ایمنا: قبل از خرید کنسروهای ماهی حتما آنها را به مدت بیست دقیقه بجوشانید.
کد خبر 17270




نظر شما