خداوند روزه را واجب كرد تا بين ثروتمند و فقير، مساوات به‌وجود آيد

خبرگزاري ايمنا: به‌راستي خداوند روزه را واجب كرد، تا به‌وسيله‌ي آن بين ثروتمند و فقير مساوات و برابري به‌وجود آيد، تا سرمايه‌داران درد گرسنگي را احساس كنند و بر ضعيفان رقت آورند و بـه گرسنگان ترحم كنند.

به گزارش ايمنا، امام جعفر صادق عليه‌السلام طي روايتي که در صفحه‌ي 133 از «مصباح‌الشريعه» آمده، به شرح فلسفه و درجات روزه پرداخته‌اند که در ادامه آن را مي‌خوانيم:
* هشام بن حكم مي‌گويد علت و فلسفه‌ي وجوب روزه را از امام صادق عليه‌السلام پرسيدم و در پاسخ فرمود:
قَالَ الصّادِقُ عليه‌السلام:
اِنَّمَا فَرَضَ اللهُ الصِّيام لِيَسْتَوِي بِهِ الْغَنيّ وَالْفَقِير وَ ذَلِكَ اِنَّ الْغَنيّ لَمْ يَكُن لِيَجِدَ مَسَّ الْجُوع ، فَيَرحَم الْفَقِير، لِاَنَّ الْغَنيّ كُلَّما اَرَادَ شَيْئاً قَـدَرَ عَلَيْه، فَاَرَادَاللهُ اَنْ يَسوي بَين خَلقِه، وَ اَنْ يَـذِيقَ الْغَنيّ مَسَّ الْجُوع و!الْاَلَم لِيَرِقَ عَلَي ضَّعِيفِ وَ يَرْحمَ الْجَايِع.
حضرت امام جعفر صادق عليه‌السلام فرمود:
به‌راستي خداوند روزه را واجب كرد، تا به‌وسيله‌ي آن بين ثروتمند و فقير مساوات و برابري به‌وجود آيد، و اين براي آن است كه ثروتمندان هرگز درد گرسنگي را احساس نكرده و بـه فقرا ترحم نمي‌نمايند، زيرا سرمايه‌داران هـرگاه انواع خوراكي‌ها را اراده كنند برايشان آماده مي‌شود، پس خداوند روزه را واجب كرد تا سرمايه‌داران درد گرسنگي را احساس كنند و بر ضعيفان رقت آورند و بـه گرسنگان ترحم كنند.
* براي روزه سه درجه و مرتبه شمرده‌اند: صوم العموم، صوم الخصوص و صوم خصوص الخصوص.
و اما روزه‌ي عموم، يعني حفظ شكم از خوردن و آشاميدن و شهـوت.
اما روزه‌ي خاص، يعني ضمن نخوردن و نياشاميدن و بـه دنبال شهـوت نرفتن، از گوش و چشم و زبان و دست و پـا و سايـر اعضا مواظبت كردن.
اما روزه‌ي خاص الخاص، يعني به‌علاوه‌ي مطالب بالا، قلبت از هموم دنيوي و افكار پستي كه انسان را از خدا جدا مي‌كند به دور باشد، كه اين عالي‌ترين درجه‌ي روزه‌داري است.
لذا امام صادق عليه‌السلام فرمود:
چون خواستي روزه بگيري، نيتت از ورود به اين مقام اين باشد كه نفس خود را از تمام شهوات (شهوت خوردن، شهوت جنسي و شهوت جاه و مقام و مال و خودبيني و شهرت و سلطه‌طلبي و…) حفظ كني و مواظب باشي كه از گام‌هاي شيطان پيروي نكني.
کد خبر 16072

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.