دكتر مژگان نوريان متخصص تعذیه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در گفتگو با ایمنا پوكى استخوان را عارضه اجتنابناپذير دوران سالمندى عنوان كرد و گفت: براى ساختن استخوانهاى محكم و سالم بدن، انسان نياز به دريافت كافى كلسيم از طريق رژيم غذايى دارد كه بايستى از دوران كودكى و به خصوص دوران نوجوانى در هر دو جنس دختر و پسر تامين شود. چرا كه دريافت ناكافى كلسيم منجر به شروع پوكى استخوان در سنين قبل از ميانسالى مىگردد.
وی با بیان اینکه ميزان نياز به كلسيم در يك فرد بزرگسال حدود ۱۳۰۰- ۱۲۰۰ ميلىگرم در روز است؛ عنوان کرد: كلسيم مورد نياز دريافتى از طريق رژيم غذايى را مىتوان با مصرف شير، ماست، دوغ، پنير، سبزيجات برگ سبز يا استفاده از نوشيدنىها و يا غذاهاى غنى شده با كلسيم تامين کرد.
اين متخصص تغذيه با اشاره به میزان كلسيم موجود در يك ليوان شير که حدود ۳۰۰ ميلىگرم و در يك ليوان ماست حدود ۴۰۰-۳۵۰ ميلىگرم است؛ ادامه داد: در ۴۰ گرم پنير حدود ۲۵۰ ميلىگرم و در نصفليوان بستنى حدود ۹۰ ميلىگرم مىباشد. در سبزيجات مانند كلم بروكلى و كلم پيچ مقادير كلسيم به ترتيب ۴۵ ميلىگرم و ۱۴۵ ميلىگرم در هر ۱۰۰ گرم سبزيجات نامبرده برآورده شده است.
وی براى جذب كلسيم در روده، وجود ويتامين D را ضرورى دانست و گفت: كافى است روزانه پوست دست و صورت و يا گردن به مدت ۱۰ دقيقه در مجاورت نور مستقيم خورشيد قرار گيرد تا ويتامين Dمورد نياز بدن در پوست ساخته شود و كسانى كه از مكملهاى كلسيم استفاده مىكنند بهتر است مكملهاى كلسيم- ويتامين D مصرف نمايند.
دکتر نوریان تاکید کرد: به منظور پيشگيرى از پوكى استخوان بايد از مصرف غذاهاى شور و نوشابههاى گازدار و انواع كولاها خوددارى كرد. زيرا غذاهاى سرشار از نمك حاوى سديم زياد بوده و همراه با مواد افزودنى موجود در نوشابهها به دفع كلسيم و يا كاهش جذب كلسيم در روده منجر مىشود.
وی ادامه داد: بنابراين به افراد به ويژه نوجوانان توصيه مىشود كه از مصرف غذاهاى آماده يا فستفود به دليل وجود چربى، نمك و همراه بودن بامصرف آنها با نوشابههاى گازدار را به حداقل برسانند.
/7
وی با بیان اینکه ميزان نياز به كلسيم در يك فرد بزرگسال حدود ۱۳۰۰- ۱۲۰۰ ميلىگرم در روز است؛ عنوان کرد: كلسيم مورد نياز دريافتى از طريق رژيم غذايى را مىتوان با مصرف شير، ماست، دوغ، پنير، سبزيجات برگ سبز يا استفاده از نوشيدنىها و يا غذاهاى غنى شده با كلسيم تامين کرد.
اين متخصص تغذيه با اشاره به میزان كلسيم موجود در يك ليوان شير که حدود ۳۰۰ ميلىگرم و در يك ليوان ماست حدود ۴۰۰-۳۵۰ ميلىگرم است؛ ادامه داد: در ۴۰ گرم پنير حدود ۲۵۰ ميلىگرم و در نصفليوان بستنى حدود ۹۰ ميلىگرم مىباشد. در سبزيجات مانند كلم بروكلى و كلم پيچ مقادير كلسيم به ترتيب ۴۵ ميلىگرم و ۱۴۵ ميلىگرم در هر ۱۰۰ گرم سبزيجات نامبرده برآورده شده است.
وی براى جذب كلسيم در روده، وجود ويتامين D را ضرورى دانست و گفت: كافى است روزانه پوست دست و صورت و يا گردن به مدت ۱۰ دقيقه در مجاورت نور مستقيم خورشيد قرار گيرد تا ويتامين Dمورد نياز بدن در پوست ساخته شود و كسانى كه از مكملهاى كلسيم استفاده مىكنند بهتر است مكملهاى كلسيم- ويتامين D مصرف نمايند.
دکتر نوریان تاکید کرد: به منظور پيشگيرى از پوكى استخوان بايد از مصرف غذاهاى شور و نوشابههاى گازدار و انواع كولاها خوددارى كرد. زيرا غذاهاى سرشار از نمك حاوى سديم زياد بوده و همراه با مواد افزودنى موجود در نوشابهها به دفع كلسيم و يا كاهش جذب كلسيم در روده منجر مىشود.
وی ادامه داد: بنابراين به افراد به ويژه نوجوانان توصيه مىشود كه از مصرف غذاهاى آماده يا فستفود به دليل وجود چربى، نمك و همراه بودن بامصرف آنها با نوشابههاى گازدار را به حداقل برسانند.
/7




نظر شما