شهادت دانش‌آموزان میناب و لامرد باید در حافظه تاریخی ایران و جهان زنده بماند

وزیر آموزش‌وپرورش با تأکید بر ضرورت زنده نگه‌داشتن یاد دانش‌آموزان شهید میناب و لامرد گفت: شهادت این دانش‌آموزان را باید برای همیشه در حافظه تاریخی ملت ایران و جهان زنده نگه داریم و این حوادث را به ابزاری برای نشان دادن جنایات آمریکا تبدیل کنیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، علیرضا کاظمی در نشست «روایت همبستگی خانواده و مدرسه در پاسداری از حق آموزش در جنگ رمضان» با اشاره به اهمیت آموزش در زندگی فردی و اجتماعی اظهار کرد: آموزش حقی است که حتی از آب و غذا و امکانات نیز مهم‌تر است؛ زیرا تأثیر آن پایدارتر و عمیق‌تر است. به همین دلیل، رئیس‌جمهور با وجود همه اتفاقاتی که در کشور رخ داده، موضوع آموزش و توجه به آموزش‌وپرورش را در شمار مهم‌ترین اولویت‌های خود قرار داده است.

وی افزود: رشد فرد، سلامت جسمی، روحی و روانی، سعادت، رفاه و آسایش او به میزان سرمایه‌گذاری در حوزه آموزش بستگی دارد. بهترین سرمایه‌گذاری که یک خانواده می‌تواند انجام دهد، سرمایه‌گذاری در تربیت و آموزش است؛ چراکه همه این دستاوردها محصول فرایندهای یاددهی و یادگیری است و آموزش اساس همه آن‌ها به‌شمار می‌رود.

خسارت‌های تربیتی ناشی از تعطیلی مدارس قابل قیمت‌گذاری نیست

وزیر آموزش‌وپرورش با اشاره به آسیب‌پذیری فرایند آموزش در بحران‌ها و جنگ‌ها تصریح کرد: یکی از بخش‌هایی که در بحران‌ها و جنگ‌ها به خطر می‌افتد، آموزش است و آسیب‌هایی که یک کشور از این ناحیه می‌بیند، قابل قیمت‌گذاری نیست.

کاظمی با بیان اینکه برای تخریب یک ساختمان بر اثر بمباران می‌توان میزان خسارت مادی تعیین کرد، افزود: خسارت‌های تربیتی قابل برآورد نیستند. خسارت‌هایی که در دوران شیوع کرونا به دلیل تعطیلی مدارس و تعطیلی مدارس به‌دلایل مختلف به وجود آمد، میلیاردها دلار برآورد می‌شود، البته به اعتقاد من، این خسارت‌ها قابل قیاس با خسارت‌های مادی نیستند، زیرا فرصت تربیت یک انسان را از دست می‌دهیم.

وی با تشبیه فرایند آموزش به رشد یک نهاد زنده گفت: همان‌طور که اگر آب و مواد غذایی به یک نهال نرسد، خشک و نحیف می‌شود و دیگر نمی‌تواند رشد کند، آموزش نیز چنین وضعیتی دارد. در جنگ و بحران، دولت‌ها باید مراقب باشند که این حوزه آسیب نبیند.

وزیر آموزش‌وپرورش با اشاره به اقدامات دولت برای جلوگیری از تعطیلی مدارس اظهار کرد: از رئیس‌جمهور و معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده که همواره پشتیبان آموزش‌وپرورش بوده‌اند، تشکر می‌کنم. با پیگیری‌های انجام‌شده، مصوبه‌ای برای تعریف چارچوب‌های جدید تعطیلی مدارس به تصویب رسید تا آموزش‌وپرورش بدون مجوز وزیر آموزش‌وپرورش تعطیل نشود.

کاظمی افزود: در این زمینه، بخش نخست چارچوب مدیریت شرایط جنگی طراحی شده و با دستور وزیر کشور، دستورالعمل مربوط به همه استانداران ابلاغ شده است.

۱۵۰۰ واحد آموزشی در جنگ آسیب دید

وی با تشریح آسیب‌های واردشده به نظام آموزشی در جریان جنگ گفت: در زمان وقوع جنگ، چند نوع آسیب به آموزش‌وپرورش وارد می‌شود؛ نخست تخریب مدارس است. در جریان جنگ، حدود ۱۵۰۰ واحد آموزشی به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم آسیب دید که نمونه بارز آن مدرسه شجره طیبه میناب بود. مدارس دیگری نیز در بخش‌های مختلف کشور آسیب دیدند.

وزیر آموزش‌وپرورش با اشاره به اقدامات انجام‌شده برای جبران خسارت‌های فیزیکی مدارس ادامه داد: این بخش از خسارت‌ها را جبران کردیم و هزار و ۲۸۸ واحد آموزشی با همت خیرین بازسازی و به چرخه آموزش بازگشت.

کاظمی اخلال در فرایندهای آموزشی را از دیگر پیامدهای جنگ دانست و گفت: مهاجرت، جابه‌جایی، ترس و اضطراب مردم موجب اختلال در فرایند آموزش می‌شود و در چنین شرایطی ممکن است مدارس به‌یکباره مجازی شوند؛ آن هم در صورتی که زیرساخت‌های لازم برای آموزش مجازی فراهم باشد.

وی آسیب به خانواده‌ها را از دیگر پیامدهای جنگ برشمرد و با اشاره به نقش خانواده‌ها در استمرار آموزش اظهار کرد: بخشی از مسئولیت آموزش و تربیت به خانواده بازمی‌گردد. اگر همبستگی خانواده و مدرسه، به‌ویژه همراهی مادران و بانوان در کنار فرزندان نبود، خسارت‌های بسیار سنگینی به وجود می‌آمد.

وزیر آموزش‌وپرورش با اشاره به تلاش‌های رضوان حکیم‌زاده و آذرکیش برای جبران بخشی از آسیب‌های آموزشی از طریق برگزاری کلاس‌های جبرانی افزود: با وجود این تلاش‌ها، هیچ‌چیز جای آموزش حضوری را نمی‌گیرد.

کاظمی آسیب‌های روانی و اجتماعی جنگ را نیز مورد توجه قرار داد و گفت: اضطراب، استرس، نبود آرامش، از بین رفتن تمرکز و قدرت یادگیری، خواب‌های آشفته، ترس و وحشت از جمله آسیب‌هایی است که کودکان در چنین شرایطی با آن روبه‌رو می‌شوند.

حمله به دانش‌آموزان از فجیع‌ترین جنایات جنگی بود

وی با اشاره به شهادت دانش‌آموزان و معلمان در جنگ رمضان اظهار کرد: اتفاق بسیار دردناکی رخ داد و دانش‌آموزان ما به‌صورت مستقیم مورد حمله قرار گرفتند. یکی از فجیع‌ترین جنایات در تاریخ بشریت در میناب رخ داد و ۱۶۸ دانش‌آموز در میناب و شمار دیگری از دانش‌آموزان و ۶۸ معلم به شهادت رسیدند.

وزیر آموزش‌وپرورش با انتقاد از سکوت سازمان‌های بین‌المللی و نهادهای حقوق بشری در برابر این حوادث افزود: سازمان‌های بین‌المللی، نهادهای حقوق بشر و دادگاه‌های بین‌المللی کجا هستند تا این جنایتکاران جنگی را محاکمه کنند؟ چرا در برابر این جنایات سکوت کردند و صدای اعتراضی از این سازمان‌ها بلند نشد؟

کاظمی با اشاره به جنایات علیه کودکان در کشورهای منطقه ادامه داد: بیش از ۲۰ هزار کودک در فلسطین قربانی شدند، اما کسی در جهان اعتراضی نکرد. این همان سازمان‌های بین‌المللی هستند که برای حمایت از حقوق کودکان تشکیل شده‌اند و منشورها، پیمان‌نامه‌ها و کنوانسیون‌های متعددی تدوین کرده‌اند؛ اما باید پرسید نتیجه این قانون‌گذاری‌ها و فعالیت‌ها کجاست؟

وی با اشاره به وضعیت کودکان در فلسطین، لبنان، عراق، یمن و ایران تأکید کرد: باید دید جنایات آمریکا در هر یک از این کشورها چه پیامدهایی برای کودکان داشته است.

استمرار آموزش در شرایط جنگی با تصمیم‌گیری‌های منطقه‌ای دنبال می‌شود

وزیر آموزش‌وپرورش با تأکید بر ضرورت استفاده از تجربه جنگ رمضان و حوادث مدرسه شجره طیبه میناب برای اصلاح سازوکارهای آموزشی کشور گفت: باید این اتفاقات را به نقطه کانونی تحولات جدید در کشور، از جمله در حوزه آموزش، تبدیل کنیم و تلاش کنیم آموزش به بهترین شکل ممکن استمرار داشته باشد.

کاظمی افزود: دستورالعمل جدیدی طراحی کرده‌ایم تا اجازه ندهیم آموزش در هیچ نقطه‌ای از کشور تحت تأثیر جنگ قرار بگیرد. تصمیم‌گیری‌ها با توجه به شرایط هر منطقه و با مجوزهای لازم از شورای تأمین استان انجام می‌شود تا آسیب‌ها به حداقل ممکن برسد.

وی تقویت زیرساخت‌های آموزش مجازی را از دیگر اقدامات مورد نیاز دانست و گفت: در این زمینه از رئیس‌جمهور تشکر می‌کنم؛ برای نخستین بار ۲۰۰ سرور به زیرساخت‌های شبکه شاد اضافه شد. حدود ۱۰۰ سرور دیگر نیز تحویل داده شده است و به این زیرساخت‌ها اضافه می‌شود و ۱۰۰ سرور دیگر هم در مسیر تأمین قرار دارد تا بتوانیم از این ظرفیت بهتر استفاده کنیم.

وزیر آموزش‌وپرورش با اشاره به سرعت بازسازی مدارس آسیب‌دیده در جنگ رمضان اظهار کرد: جنگ رمضان بیستم فروردین به پایان رسید و ما تا پانزدهم شهریور 1۲۸۸ واحد آموزشی را بازسازی کردیم و به چرخه آموزش بازگرداندیم. در این مسیر، دولت، دستگاه‌های اجرایی و سازمان برنامه و بودجه حمایت کردند و پای کار آمدند.

کاظمی تقویت نهاد خانواده و مشارکت آن در فرایند آموزش را ضروری دانست و افزود: انجمن‌های اولیا و مربیان نقش بسیار مهمی در ایجاد فضای همبستگی و همدلی و کمک به استمرار آموزش دارند و باید از این ظرفیت استفاده کنیم.

ضرورت مستندسازی خسارت‌های جنگ و زنده نگه‌داشتن یاد دانش‌آموزان شهید

وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر ضرورت مستندسازی خسارت‌های جنگ رمضان گفت: اتفاقات جنگ رمضان در حوزه کودکان و خسارت‌های مادی و معنوی آن برای کشور را باید مستندسازی کنیم و بسته دقیق، مستند و روایت مناسب از این حوادث با کمک دستگاه‌های قضایی و حوزه دیپلماسی کشور باید آماده شود تا بتوانیم از حقوق ملت ایران و حقوق کودکان در سطح جهان دفاع کنیم.

وزیر آموزش‌وپرورش با تأکید بر ضرورت زنده نگه‌داشتن یاد دانش‌آموزان شهید میناب و لامرد افزود: شهادت این دانش‌آموزان را برای همیشه باید در حافظه تاریخی ملت ایران و جهان زنده نگه داریم و این حوادث را به ابزاری برای نشان دادن جنایات آمریکا تبدیل کنیم.

کاظمی گفت: راه این کار، استفاده از تمام ظرفیت‌های دیپلماسی و رسانه‌ای است تا این ننگ برای همیشه بر پیشانی دنیای استکبار باقی بماند و نفرت عمیق از این جنایات در قلب مردم جهان زنده نگه داشته شود. این انتقام ماست و خداوند نیز انتقام خون کودکان معصوم میناب، لامرد، فلسطین، یمن، عراق و ایران را از عاملان این جنایات خواهد گرفت.

کد مطلب 1018229

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.