از جایگاه ارزشمند سینمای ایران تا زنانی که دوست داشتند دیده شوند

جدیدترین و مهم‌ترین رویدادها و اخبار حوزه سینما و تئاتر در هفته‌ای که گذشت را در بسته خبری سینما و تئاتر این هفته بخوانید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، در بسته خبری پیش‌رو مروری بر جدیدترین و مهم‌ترین رویدادها و اخبار حوزه سینما و تئاتر در هفته‌ای که گذشت، خواهیم داشت.

«سرو، سپید، سرخ» بهترین سریال ABU شد

«سرو، سپید، سرخ» بهترین سریال ABU شد

سریال تلویزیونی «سرو، سپید، سرخ» جایزه بهترین سریال سال ۲۰۲۶ اتحادیه رادیو و تلویزیون‌های آسیا و اقیانوسیه (ABU)، را دریافت کرد.

این مجموعه تلویزیونی که با موضوع جنگ رمضان تولید شده، در رقابت با آثار کشورهای مختلف موفق به کسب جایزه بهترین سریال اتحادیه رادیو و تلویزیون‌های آسیا و اقیانوسیه در سال ۲۰۲۶ شد.

مهدی نقویان، رئیس سیمافیلم پس از دریافت جایزه، با اشاره به شرایط تولید این مجموعه گفت: این سریال در جریان جنگ چهل‌روزه رژیم صهیونیستی و ایالات متحده آمریکا علیه ایران تولید و پخش شده است.

روایت مقاومت نیازمند زبان عشق است

روایت مقاومت نیازمند زبان عشق است

امیر غفارمنش، بازیگر فیلم سینمایی «ضلع پنهان» در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا گفت: مقاومت را می‌توان با زبان عشق، دوستی و انسانیت روایت کرد و سینمای ایران امروز بیش از هر زمان دیگری به تولید آثار عاشقانه و خانوادگی نیاز دارد.

«کافه سلطان»؛ روایت زندگی روزمره در سایه جنگ

«کافه سلطان»؛ روایت زندگی روزمره در سایه جنگ

سینمای ایران در سال‌های اخیر به سراغ روایت‌هایی از پیامدهای اجتماعی و انسانی جنگ رفته است؛ آثاری که به‌جای تمرکز صرف بر میدان درگیری، زندگی افراد عادی و تغییر شرایط آن‌ها در پی وقوع بحران را دنبال می‌کنند. فیلم سینمایی «کافه سلطان» به کارگردانی مصطفی رزاق‌کریمی نیز در همین مسیر، داستان خود را در فضایی بین‌راهی پیش می‌برد و جنگ دوازده‌روزه را به نقطه عطفی در زندگی شخصیت‌هایش تبدیل می‌کند.

در این روایت، کافه به محل تلاقی زندگی افرادی تبدیل می‌شود که هرکدام با دغدغه‌ها و مسائل شخصی خود روبه‌رو هستند. فیلم از این موقعیت برای پرداختن به روابط خانوادگی، تفاوت نگاه نسل‌ها و تصمیم‌هایی استفاده می‌کند که افراد در شرایط بحرانی با آن‌ها روبه‌رو می‌شوند. به این ترتیب، جنگ در بستر داستان حضور دارد، اما روایت فیلم تنها به رخدادهای نظامی محدود نمی‌شود و پیامدهای آن را در زندگی روزمره شخصیت‌ها دنبال می‌کند.

سینمای ایران پیشروتر از سینمای منطقه/ سینمای مقاومت باید بر محور انسانیت شکل بگیرد

سینمای ایران پیشروتر از سینمای منطقه

محمد خلیل، داور بخش مستند بین‌الملل نوزدهمین جشنواره فیلم مقاومت در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا گفت: سینمای ایران از نظر کیفیت، ساختار و تجربه سینمایی یک سر و گردن بالاتر از سینماهای منطقه است، اما برای افزایش تأثیرگذاری در سطح بین‌المللی باید به سمت تولید آثار مشترک و روایت‌های انسانی حرکت کند.

وی درباره آشنایی خود با سینمای جنگ ایران اظهار کرد: به شخصه از دوران نوجوانی با سینمای جنگ ایران آشنا هستم و برخی از آثار آن دوره همچنان در خاطرم مانده است.

وقتی یک شهید گمنام، اقوام ایرانی را به هم پیوند می‌دهد

وقتی یک شهید گمنام، اقوام ایرانی را به هم پیوند می‌دهد

یک شهید گمنام، سه خانواده و روایتی که از تفاوت‌های قومی و فرهنگی عبور می‌کند تا به یک حقیقت مشترک برسد؛ فیلم «هورامان» به کارگردانی میثم فلاح در نوزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت، قصه همبستگی ایرانیان را در قاب سینما روایت می‌کند.

میثم فلاح، تهیه‌کننده و کارگردان این فیل، در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، درباره انتخاب نام «هورامان» برای این فیلم توضیح داد: هورامان نام منطقه‌ای در کردستان است که با پیشینه تاریخی و بافت فرهنگی خود، ظرفیت مناسبی برای روایت پیوند میان قومیت‌های مختلف دارد. در این فیلم شخصیت‌هایی از قومیت‌ها و مناطق گوناگون از آذری‌زبان‌ها و تهرانی‌ها تا یک خانواده مسیحی از شیراز، در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند. انتخاب این منطقه با توجه به اصالت و پیشینه تاریخی آن، به ما کمک کرد تا از یک جغرافیای محدود فراتر برویم و به تصویری گسترده‌تر از همبستگی ملی برسیم.

دبیر چهل‌ و پنجمین جشنواره ملی فیلم فجر انتخاب شد

دبیر چهل‌وپنجمین جشنواره ملی فیلم فجر انتخاب شد

با حکم رئیس سازمان سینمایی، علیرضا تابش به دبیری چهل ‌و پنجمین جشنواره ملی فیلم فجر منصوب شد.

تیزر فراخوان هفدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار منتشر شد

تیزر فراخوان هفدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار منتشر شد

جشنواره مردمی فیلم عمار ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی و در رأس آنان، رهبر شهید انقلاب اسلامی، سیدعلی خامنه‌ای (ره)، فراخوان هفدهمین دوره این جشنواره را در بخش‌های «رقابتی»، «فیلمِ ما»، «اکران مردمی» و «جوایز مردمی» اعلام کرد.

هنرمندان و فیلم‌سازان می‌توانند آثار خود را در قالب‌های مختلفی از جمله فیلم داستانی، مستند، پویانمایی، نماهنگ، تولیدات تلویزیونی، آثار فضای مجازی، هوش مصنوعی، فیلم‌نامه و بخش «فیلمِ ما» (نهضت فیلم‌سازان نوجوان) به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.

بر اساس اعلام دبیرخانه، علاقه‌مندان تا سی‌ام آبان‌ فرصت دارند با مراجعه به سامانه fanoos.ammarfilm.ir، آثار خود را ثبت و کد پیگیری دریافت کنند.

بازیگر مرد مشهور در ۸۶ سالگی درگذشت

بازیگر مرد مشهور در ۸۶ سالگی درگذشت

پاتریک استوارت بازیگر انگلیسی که با ایفای نقش کاپیتان ژان لوک پیکارد در سریال تلویزیونی «پیشتازان فضا: نسل بعدی» و «پروفسور چارلز خاویر» در فیلم‌های «مردان ایکس» به شهرت جهانی رسید، در ۸۶ سالگی درگذشت.

محکومیت یک کارگردان سینما به جرم همکاری با رژیم صهیونیستی

محکومیت یک کارگردان سینما به جرم همکاری با رژیم صهیونیستی

دادگاه یک کارگردان سینما را به جرم همکاری همکاری با رژیم صهیونیستی و کشورهای متخاصم علیه امنیت پنج سال و یک ماه حبس و ضبط تمام اموال محکوم کرد.

مستند فلسطینی «خاکستر و نمک» جایزه ویژه دریافت کرد

مستند فلسطینی «خاکستر و نمک» جایزه ویژه دریافت کرد

مستند فلسطینی «خاکستر و نمک» جایزه ویژه هیئت داوران جشنواره بخش مسابقه مستند شصت‌وسومین جشنواره فیلم «پرتقال طلایی آنتالیا» در ترکیه را به دست آورد.

مستند ۴۸ دقیقه‌ای «خاکستر و نمک» به کارگردانی «چاتای یورت» زندگی و رنج فلسطینیان در نوار غزه در جریان جنگ نسل‌کشی رژیم صهیونیستی را روایت می‌کند.

رویای بازیگری در هشتادسالگی؛ زنانی که دوست داشتند دیده شوند

رویای بازیگری در هشتادسالگی؛ زنانی که دوست داشتند دیده شوند

هادی کیانی فلاورجانی، کارگردان مستند «می‌خوام بیفتم تو فیلم» با اشاره به تجربه سه سال همراهی با زنان سالمند گفت: آن‌ها در آرزوی بازیگری و دیده شدن، مقابل دوربین قرار گرفتند.

وی درباره ایده اولیه ساخت این مستند اظهار کرد: ایده ساخت این مستند از زمانی شکل گرفت که برای انتخاب یک بازیگر زن در یکی از فیلم‌هایم جست‌وجو می‌کردم. همین موضوع موجب شد به آدم‌های سالمند و علاقه آن‌ها به دیده شدن، حتی در سنین ۸۰ سالگی و بالاتر، فکر کنم. این موضوع برایم بسیار جذاب بود و جرقه اولیه ساخت مستند از همین‌جا شکل گرفت.

کد مطلب 1017926

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.