اخبار جنگ | انتخابات آمریکا و جنگ، ترامپ، مذاکرات ایران و آمریکا، تنگه هرمز

تحولات جنگ در منطقه همچنان ادامه دارد؛ در این بسته، مهم‌ترین اخبار و رویدادهای میدانی ایران، عراق، لبنان، یمن، فلسطین و دیگر جبهه‌های درگیر را به‌صورت روزانه دنبال کنید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، غرب آسیا در میانه تحولات پرشتابی قرار دارد؛ تحولاتی که هر روز می‌تواند معادلات میدان و جهان را تغییر دهد. در چنین شرایطی، دنبال‌کردن خبرهای پراکنده برای شناخت تصویر واقعی منطقه کافی نیست و باید تحولات جبهه‌های مختلف را در کنار یکدیگر دید.

از ایران و لبنان تا یمن و فلسطین، هر رخداد می‌تواند بر معادلات دیگر جبهه‌ها اثر بگذارد، از همین‌رو، رصد روزانه تحولات میدانی، شناخت آرایش نیروها و دنبال‌کردن روند تغییرات، اهمیت ویژه‌ای دارد؛ نگاهی جامع که می‌تواند به درک بهتر وضعیت موجود و ارزیابی دقیق‌تر مسیر تحولات پیش‌رو کمک کند.

در این بسته، مهم‌ترین اخبار و تحولات جبهه‌های درگیر منطقه را به‌صورت روزانه دنبال می‌کنیم.

ایران | مقام ایرانی: آمریکا باید شروط ایران را برای بازگشایی تنگه هرمز برآورده کند

یک مقام ارشد ایرانی با اشاره به روند مذاکرات تهران و واشنگتن اعلام کرد که دو طرف همچنان با دستیابی به توافقی برای پایان دادن به جنگ فاصله زیادی دارند و جمهوری اسلامی خواسته‌های زیاده‌خواهانه آمریکا را نخواهد پذیرفت.

وی تأکید کرد آمریکا باید شرایط ایران برای بازگشایی تنگه هرمز را برآورده کند و تنها پس از آن امکان آغاز مذاکرات هسته‌ای وجود خواهد داشت.

این مقام ایرانی همچنین هشدار داد جمهوری اسلامی برای پاسخ به حملات احتمالی آمریکا، چه در داخل منطقه و چه فراتر از آن، آمادگی دارد. به گفته وی، میانجی‌گران نیز تلاش‌های فشرده‌ای را برای کاهش اختلافات و نزدیک کردن مواضع تهران و واشنگتن دنبال می‌کنند.

اخبار جنگ در ۲۴ ساعت گذشته | حمله به قشم، شکار پهپاد، تنگه هرمز، مذاکرات و جبهه مقاومت

وزارت خارجه | غریب‌آبادی: ایران برای هر سناریویی آماده است

کاظم غریب‌آبادی، معاون حقوقی و بین‌الملل وزارت امور خارجه، با اشاره به آخرین وضعیت مذاکرات و تبادل پیام‌ها میان ایران و آمریکا اظهار کرد تعاملات از طریق میانجی‌گران ادامه دارد و طرح هفت‌روزه ایران برای حل‌وفصل مسائل از مسیر میانجی‌گری قطر، مبنای گفت‌وگوهاست.

وی افزود نظرات طرف مقابل درباره این طرح دریافت شده و در صورت برآورده شدن الزامات ایران می‌توان از دستیابی به تفاهم دیپلماتیک سخن گفت.

غریب‌آبادی با اشاره به حوادث شب گذشته در قشم تأکید کرد تجاوز نظامی علیه ایران از نظر جمهوری اسلامی به‌صورت کامل و دائمی خاتمه نیافته است و کشورمان تا زمان پایان قطعی تجاوزات، حق دفاع مشروع دارد.

معاون وزیر امور خارجه همچنین تصریح کرد ایران خواهان جنگ نبوده و آغازگر آن نبوده است، اما در صورت انتخاب مسیر نظامی از سوی آمریکا، برای دفاع از خود آماده خواهد بود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود از مستندسازی خسارات جنگ‌های ۱۲ و ۴۰روزه و ارسال گزارش‌های مربوط به حملات علیه بنادر، تأسیسات غیرنظامی، مراکز درمانی و تأسیسات هسته‌ای به نهادهای بین‌المللی خبر داد و گفت بیش از ۲۰۰ مکاتبه با نهادهای بین‌المللی در این زمینه انجام شده است.

اخبار جنگ در ۲۴ ساعت گذشته | حمله به قشم، شکار پهپاد، تنگه هرمز، مذاکرات و جبهه مقاومت

وزارت خارجه | بقائی: هرگونه تفاهمی منوط به توقف جنگ در همه جبهه‌ها از جمله لبنان است

اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه، با تأکید بر پایبندی ایران به دیپلماسی اظهار کرد جمهوری اسلامی از گفت‌وگو واهمه‌ای ندارد و از این ابزار برای تأمین منافع ملت ایران و جلوگیری از تشدید ناامنی در منطقه استفاده می‌کند.

وی با اشاره به تجربه نقض توافقات پیشین از سوی آمریکا گفت ایران با حداکثر احتیاط و بدبینی در هر روند دیپلماتیکی مشارکت خواهد کرد.

بقائی تصریح کرد تحقق هرگونه تفاهمی به تعهد قطعی برای توقف جنگ در همه جبهه‌ها، از جمله لبنان، بستگی دارد.

اخبار جنگ در ۲۴ ساعت گذشته | حمله به قشم، شکار پهپاد، تنگه هرمز، مذاکرات و جبهه مقاومت

وزارت خارجه | بقائی: فلسطین رسواکننده آمریکا است

سخنگوی وزارت امور خارجه در همایش ملی «زنگ بیداری؛ از ایران تا فلسطین» با اشاره به مسئله فلسطین و تحولات منطقه‌ای، فلسطین را موضوعی دانست که واقعیت سیاست‌های آمریکا در قبال رژیم صهیونیستی را آشکار می‌کند.

این همایش به مناسبت روز ملی مبارزه با استکبار جهانی و روز دانش‌آموز در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.

اخبار جنگ در ۲۴ ساعت گذشته | حمله به قشم، شکار پهپاد، تنگه هرمز، مذاکرات و جبهه مقاومت

مصر | وزیر خارجه مصر در تماس با عراقچی درباره بازگشت به مذاکرات رایزنی کرد

بدر عبدالعاطی، وزیر امور خارجه مصر، در تماس تلفنی با سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، آخرین تحولات مربوط به تلاش‌های دیپلماتیک برای مهار تنش‌ها در منطقه را بررسی کرد.

وزیر امور خارجه مصر در این گفت‌وگو نگرانی قاهره از احتمال بازگشت درگیری‌ها و تشدید بحران را به طرف ایرانی منتقل کرد.

دو طرف همچنین راه‌های فراهم‌سازی مقدمات بازگشت به میز مذاکره و حل‌وفصل چالش‌های موجود از طریق دیپلماسی را مورد بررسی قرار دادند.

اخبار جنگ در ۲۴ ساعت گذشته | حمله به قشم، شکار پهپاد، تنگه هرمز، مذاکرات و جبهه مقاومت

منطقه | وزیران خارجه قطر، ترکیه و عربستان درباره تحولات جنگ رایزنی کردند

فیصل بن‌فرحان، وزیر امور خارجه عربستان، در تماس تلفنی با محمد بن‌عبدالرحمن آل‌ثانی، نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه قطر، درباره مهم‌ترین تحولات منطقه‌ای و راهکارهای مهار تنش‌های ناشی از جنگ آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران گفت‌وگو کرد.

همچنین وزیران امور خارجه قطر و ترکیه در تماسی تلفنی آخرین تحولات منطقه‌ای و راه‌های کاهش تنش را بررسی کردند و بر هماهنگی برای ارتقای امنیت و ثبات پایدار در منطقه تأکید کردند.

اخبار جنگ در ۲۴ ساعت گذشته | حمله به قشم، شکار پهپاد، تنگه هرمز، مذاکرات و جبهه مقاومت

ایران | سرلشکر رضایی: پاسخ آمریکا به مطالبات ایران قانع‌کننده نبود

سرلشکر محسن رضایی، دبیر شورای عالی امنیت ملی، با اشاره به پاسخ آمریکا به مطالبات جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد این پاسخ قانع‌کننده نبوده است.

وی تأکید کرد آمریکا باید به‌صورت کامل و صریح به هفت شرط ایران پاسخ دهد و به آن‌ها عمل کند؛ تنها در این صورت تنگه هرمز باز خواهد شد.

رضایی با اشاره به تفاوت شروط هفت‌گانه ایران با تفاهم اسلام‌آباد گفت در تفاهم پیشین درباره موضوعاتی همچون مدیریت تنگه هرمز و دریافت وجوه ابهاماتی وجود داشت که در شروط جدید برطرف شده است.

وی همچنین درباره احتمال گفت‌وگو در حوزه هسته‌ای تأکید کرد ایران عضو معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای است و حقوق خود را در این زمینه مطالبه خواهد کرد.

اخبار جنگ در ۲۴ ساعت گذشته | حمله به قشم، شکار پهپاد، تنگه هرمز، مذاکرات و جبهه مقاومت

مجلس | قالیباف: پاسخ مقتدرانه به آمریکا دادیم؛ توپ در زمین آن‌هاست

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، در نطق پیش از دستور نشست علنی مجلس با اشاره به تحولات جنگ و مذاکرات اظهار کرد جمهوری اسلامی ایران با آمادگی کامل برای نبرد، پاسخی مقتدرانه و عقلانی به طرف آمریکایی داده و اکنون توپ در زمین واشنگتن است تا از جنگ جلوگیری کند.

وی با تأکید بر اینکه نیروهای مسلح ایران در بالاترین سطح آمادگی دفاعی قرار دارند، هشدار داد اگر آمریکا بار دیگر دچار خطای راهبردی شود، با میدان جدیدی از جنگ مواجه خواهد شد.

قالیباف همچنین با اشاره به مناسبت ۱۳ آبان، استفاده آمریکا از ابزارهای جنگ نظامی، اقتصادی و شناختی علیه ایران را ادامه سیاست‌های خصمانه این کشور در برابر استقلال ملت ایران دانست.

اخبار جنگ در ۲۴ ساعت گذشته | حمله به قشم، شکار پهپاد، تنگه هرمز، مذاکرات و جبهه مقاومت

نیروهای مسلح | سرلشکر عبداللهی: ایران با کنترل تنگه هرمز به‌عنوان چهارمین قدرت ظهور کرده است

سرلشکر علی عبداللهی، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا(ص)، در پیامی به مناسبت ۱۳ آبان تأکید کرد ایران از مسیر کنترل تنگه هرمز به‌عنوان گلوگاه حیاتی انرژی و تعیین قواعد دسترسی به آن، به‌عنوان چهارمین قطب قدرت ظهور کرده است.

وی با اشاره به تحولات جنگ ایران و آمریکا، راهبرد امنیت پایدار کشور را بر پنج اصل استوار دانست: پایان جنگ در همه جبهه‌ها به‌ویژه لبنان و غزه، رفع کامل تحریم‌ها و آزادسازی دارایی‌های مسدودشده ایران، پرداخت غرامت جنگ، به‌رسمیت شناختن حاکمیت ایران بر تنگه هرمز و تضمین عدم تجاوز مجدد.

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح همچنین تأکید کرد نیروهای مسلح با روزآمدسازی بانک اهداف و قرار دادن دارایی‌های مادی و غیرمادی دشمن در تیررس، هرگونه تهدید را با پاسخ فوری و بدون محدودیت جغرافیایی مواجه خواهند کرد.

اخبار جنگ در ۲۴ ساعت گذشته | حمله به قشم، شکار پهپاد، تنگه هرمز، مذاکرات و جبهه مقاومت

ایران | آمریکا حمله نظامی به جزیره قشم را تأیید کرد

مقامات رسمی دولت آمریکا بامداد سه‌شنبه در گفت‌وگو با نشریه وال‌استریت ژورنال انجام یک حمله نظامی توسط ارتش این کشور به جزیره قشم را تأیید کردند.

این اظهارات در شرایطی مطرح شد که ساعاتی پیش از آن گزارش‌هایی درباره شنیده شدن صدای چند انفجار مهیب از سمت دریا در محدوده بندرلنگه منتشر شده بود.

همچنین پایگاه خبری اکسیوس به نقل از یک مقام آمریکایی مدعی شد این حمله در واکنش به شلیک ایران به سمت یک پهپاد آمریکایی انجام شده است.

با این حال، تا زمان انتشار گزارش، مقامات محلی و نهادهای مسئول ماهیت دقیق انفجارهای رخ‌داده در آب‌های بندرلنگه را به‌صورت رسمی اعلام نکرده بودند.

اخبار جنگ در ۲۴ ساعت گذشته | حمله به قشم، شکار پهپاد، تنگه هرمز، مذاکرات و جبهه مقاومت

ایران | دو فروند پهپاد شناسایی آمریکایی MQM-170 در جنوب جزیره قشم زمین‌گیر شدند

روابط عمومی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعلام کرد دو فروند پهپاد شناسایی آمریکایی از نوع MQM-170 در آسمان جنوب جزیره قشم با اقدام سامانه‌های پیشرفته جنگ الکترونیک نیروی هوافضای سپاه زمین‌گیر شدند.

بر اساس این اطلاعیه، با احتساب این دو فروند، شمار پهپادهای آمریکایی از این نوع که به غنیمت نیروهای سپاه درآمده‌اند، به چهار فروند رسیده است.

اخبار جنگ در ۲۴ ساعت گذشته | حمله به قشم، شکار پهپاد، تنگه هرمز، مذاکرات و جبهه مقاومت

ایران | تصاویر انهدام پهپاد MQ-9 آمریکایی منتشر شد

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تصاویر رهگیری و انهدام یک فروند پهپاد پیشرفته MQ-9 ریپر آمریکایی را منتشر کرد.

بر اساس اعلام سپاه، این پهپاد در آسمان شرق تنگه هرمز و با اصابت مستقیم موشک پدافندی نیروی هوافضای سپاه، تحت هدایت شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور منهدم شده است.

با احتساب این مورد، شمار پهپادهای MQ-9 آمریکایی که انهدام آن‌ها اعلام شده به ۵۵ فروند رسیده است.

همچنین سپاه از انهدام دو فروند پهپاد لوکاس آمریکایی در آسمان بندرخمیر با آتش پدافند رزمندگان سپاه امام سجاد(ع) هرمزگان خبر داد.

اخبار جنگ در ۲۴ ساعت گذشته | حمله به قشم، شکار پهپاد، تنگه هرمز، مذاکرات و جبهه مقاومت

ایران | سپاه: سه نفتکش متخلف در مسیر غیرمجاز منفجر شدند

روابط عمومی نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعلام کرد از ساعات ابتدایی بامداد سه‌شنبه، سه فروند نفتکش متخلف در مسیر غیرمجاز تنگه هرمز دچار انفجار و آتش‌سوزی شدید شدند.

بر اساس این اطلاعیه، نفتکش‌های مذکور به دلیل خاموش کردن سامانه‌های ناوبری و شناسایی و عبور از مسیرهای غیرمجاز، با مین دریایی برخورد کرده و در سواحل جنوبی تنگه هرمز رها شده‌اند.

نیروی دریایی سپاه تأکید کرد مقررات مربوط به تردد در تنگه هرمز بارها از طریق ایستگاه‌های رادیویی و اطلاعیه‌های رسمی به شناورها اعلام شده و عبور از مسیرهای غیرمجاز با وجود هشدارهای قبلی می‌تواند با حوادث مشابه همراه شود.

اخبار جنگ در ۲۴ ساعت گذشته | حمله به قشم، شکار پهپاد، تنگه هرمز، مذاکرات و جبهه مقاومت

اروپا | فون در لاین: بسته شدن تنگه هرمز ۱۲۷ میلیارد یورو به اروپا خسارت زده است

اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، با اشاره به پیامدهای اقتصادی بسته شدن تنگه هرمز اعلام کرد این وضعیت ۱۲۷ میلیارد یورو هزینه اضافی برای واردات سوخت به اروپا به همراه داشته است.

این اظهارات در شرایطی مطرح شده که اختلال در تردد دریایی و انتقال انرژی از تنگه هرمز، پیامدهای گسترده‌ای بر بازار انرژی و اقتصاد کشورهای مختلف جهان گذاشته است.

اخبار جنگ در ۲۴ ساعت گذشته | حمله به قشم، شکار پهپاد، تنگه هرمز، مذاکرات و جبهه مقاومت

چین | پکن: استفاده از ابزار نظامی علیه ایران اوضاع را بحرانی‌تر می‌کند

مائو نینگ، سخنگوی وزارت امور خارجه چین، در واکنش به تهدیدهای مطرح‌شده درباره حمله مجدد به ایران تأکید کرد استفاده از ابزار نظامی نه‌تنها به حل مسائل کمک نمی‌کند، بلکه تنش‌ها را تشدید کرده و اوضاع را به سمت بحرانی‌تر شدن سوق می‌دهد.

وی با اشاره به مواضع وانگ یی، وزیر امور خارجه چین، گفت پکن امیدوار است طرف‌های درگیر به گزینه صلح پایبند بمانند و اختلافات را از طریق گفت‌وگو و مذاکره حل‌وفصل کنند.

اخبار جنگ در ۲۴ ساعت گذشته | حمله به قشم، شکار پهپاد، تنگه هرمز، مذاکرات و جبهه مقاومت

یمن | یحیی سریع: عربستان طی ۲۴ ساعت ۹۳ بار به مناطق غیرنظامی حمله کرد

یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح یمن، اعلام کرد نیروهای سعودی طی ۲۴ ساعت گذشته ۹۳ حمله به اهداف غیرنظامی در صنعاء و استان‌های الجوف، تعز، صعده، مأرب، عمران، لحج و حجه انجام داده‌اند.

وی گفت این حملات شمار زیادی شهید و مجروح از میان غیرنظامیان، از جمله زنان و کودکان، برجای گذاشته است.

سخنگوی نیروهای مسلح یمن همچنین مجموع تجاوزات هوایی و موشکی عربستان علیه این کشور از آغاز دور جدید تشدید حملات را چهار هزار و ۳۲ مورد اعلام کرد.

در ادامه این حملات، جنگنده‌های سعودی یک مرکز آموزشی و فنی را در شهرستان المعافر استان تعز هدف قرار دادند.

اخبار جنگ در ۲۴ ساعت گذشته | حمله به قشم، شکار پهپاد، تنگه هرمز، مذاکرات و جبهه مقاومت

عراق | حزب‌الله عراق: مشارکت در محاصره ایران به معنای همراهی با دشمن است

ابومجاهد العساف، مسئول امنیتی گردان‌های حزب‌الله عراق، با انتقاد از هرگونه مشارکت در محاصره جمهوری اسلامی ایران تأکید کرد مقاومت اسلامی بر سر باورهای خود معامله نخواهد کرد و به وحدت جبهه‌های مقاومت پایبند خواهد ماند.

وی هرگونه همکاری در محاصره ایران را اقدامی علیه ملت این کشور توصیف کرد و نسبت به پیامدهای همراهی با چنین طرحی هشدار داد.

اخبار جنگ در ۲۴ ساعت گذشته | حمله به قشم، شکار پهپاد، تنگه هرمز، مذاکرات و جبهه مقاومت

لبنان | حملات توپخانه‌ای رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان ادامه دارد

منابع خبری از حملات توپخانه‌ای ارتش رژیم صهیونیستی به وادی زبقین در جنوب لبنان خبر دادند.

هم‌زمان گزارش‌هایی از حمله به مناطق القصیر، طلوسه و النبطیه الفوقا منتشر شد.

بر اساس این گزارش‌ها، نظامیان صهیونیست در ادامه اقدامات خود چند منزل مسکونی را در شهرک‌های کفرتبنیت، ارنون، زوطر شرقی و الطیری به آتش کشیده یا تخریب کردند.

اخبار جنگ در ۲۴ ساعت گذشته | حمله به قشم، شکار پهپاد، تنگه هرمز، مذاکرات و جبهه مقاومت

فلسطین | نظامیان صهیونیست به منازل فلسطینیان در کرانه باختری یورش بردند

منابع خبری از یورش نظامیان رژیم صهیونیستی به مناطق مختلف کرانه باختری و ضرب‌وشتم و بازداشت شماری از فلسطینیان خبر دادند.

در منطقه المنیه در نزدیکی بیت‌لحم، نظامیان صهیونیست دو فلسطینی را مورد ضرب‌وشتم قرار دادند که این اقدام به شکستگی اعضای بدن آن‌ها منجر شد.

همچنین شهر قلقیلیه، منطقه سنجر و روستای الطبقه در جنوب الخلیل و شهرک قباطیه در جنوب جنین هدف یورش نظامیان صهیونیست قرار گرفتند و شماری از فلسطینیان بازداشت شدند.

اخبار جنگ در ۲۴ ساعت گذشته | حمله به قشم، شکار پهپاد، تنگه هرمز، مذاکرات و جبهه مقاومت

انتخابات آمریکا | جمهوری‌خواهان، جنگ علیه ایران را عامل تضعیف موقعیت انتخاباتی ترامپ می‌دانند

نشریه پولیتیکو در گزارشی از افزایش نارضایتی درون حزب جمهوری‌خواه آمریکا نسبت به دونالد ترامپ در آستانه انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره خبر داد.

بر اساس این گزارش، شماری از نامزدها، نمایندگان و استراتژیست‌های جمهوری‌خواه در محافل خصوصی، جنگ علیه ایران را در کنار تعرفه‌های تجاری و سیاست‌های مهاجرتی از عوامل تضعیف موقعیت انتخاباتی حزب می‌دانند.

برخی جمهوری‌خواهان معتقدند جنگ علیه ایران با افزایش هزینه سوخت و کود شیمیایی، فشار اقتصادی بر کشاورزان و رأی‌دهندگان مناطق روستایی را افزایش داده و رقابت انتخاباتی حزب را دشوارتر کرده است.

اخبار جنگ در ۲۴ ساعت گذشته | حمله به قشم، شکار پهپاد، تنگه هرمز، مذاکرات و جبهه مقاومت

کد مطلب 1017458

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.