دست ایران برای پاسخ باز است؛ هرجا که لازم باشد!

دیدار فرماندهان ارشد نیروهای مسلح با فرمانده معظم کل قوا در مقطعی حساس از معادلات امنیتی غرب آسیا و در شرایطی برگزار شد که تهدیدات آمریکا و رژیم صهیونیستی رنگ عملیاتی گرفته است؛ تأکید بر پاسخ فوری، اثرگذار و بدون محدودیت جغرافیایی، نقطه عطفی تازه در دکترین بازدارندگی ایران است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، دیدار فرماندهان ارشد نیروهای مسلح با حضرت آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای، فرمانده معظم کل قوا، تنها یک نشست ادواری نظامی نبود؛ این دیدار در شرایطی صورت گرفت که فضای منطقه همچنان آکنده از تهدیدهای لفظی و عملیاتی واشنگتن و تل‌آویو است و محاسبات دشمنان درباره حدود و میزان واکنش ایران، به یکی از متغیرهای تعیین‌کننده معادلات امنیتی منطقه تبدیل شده است. در چنین فضایی، هر واژه‌ای که از فرمانده کل قوا درباره راهبرد دفاعی کشور بیان شود، بیش از آنکه یک موضع‌گیری رسانه‌ای باشد، سندی بر مسیر آینده بازدارندگی جمهوری اسلامی است.

رهبر انقلاب در این دیدار، «آمادگی رزمی هوشمندانه برای مقابله پرقدرت با دشمنان» را از الزامات «بازدارندگی حداکثری» برشمردند و مقرر کردند هر سطح و نوعی از تهدید، با پاسخی فوری، اثرگذار و بدون محدودیت جغرافیایی روبه‌رو شود؛ تأکیدی که به‌روشنی می‌گوید ایران نه آغازگر جنگ است و نه در برابر تجاوز، در زمان پاسخ و دامنه جغرافیایی آن، خود را محدود خواهد کرد. تصریح ایشان بر این نکته که در صورت آغاز دوباره حملات، این نیروهای مسلح و ملت ایران هستند که زمان و شرایط پایان درگیری را تعیین می‌کنند، در حقیقت پاسخی است به محاسبه اشتباهی که می‌پنداشت متجاوز می‌تواند حمله کند و سپس یک‌جانبه درباره زمان، دامنه و نحوه پایان دادن به بحران تصمیم بگیرد.

این بیانات در عین حال مجموعه‌ای از تدابیر راهبردی را نیز در دل داشت؛ از به‌روزرسانی بانک اهداف به‌گونه‌ای که انواع دارایی‌های مادی و غیرمادی دشمن آمریکایی–صهیونیست در تیررس نیروهای مسلح قرار گیرد، تا تعمیق دفاع بومی در حوزه‌های دکترین و تاکتیک، تقویت معماری اطلاعات نظامی و بهره‌گیری از فناوری‌های نوین در ارتقای توان دفاعی و امنیتی کشور. انبوهی از این دستورات، در کنار گزارش فرماندهان ارشد از تولید چندبرابری مهمات و تجهیزات رزمی، تصویری روشن از نظامی ارائه می‌دهد که پس از تجربه جنگ اخیر، نه‌تنها تهدید را عاملی برای عقب‌نشینی ندیده، بلکه مسیر آماده‌تر شدن، مجهزتر شدن و قدرتمندتر شدن را با قاطعیت بیشتری ادامه داده است.

پلاکارد حامیان حکومت در تجمع شبانه: بمب اتم، حق مسلم ماست | Iran  International

ایران اجازه نمی‌دهد آمریکا درباره توان دفاعی و هسته‌ای کشور تعیین تکلیف کند

اشکان ممبینی، کارشناس مسائل سیاسی، در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: با توجه به افزایش روزافزون تهدیدها از سوی رژیم صهیونیستی و آمریکا، باید این تهدیدها را در نطفه خفه کرد. به نظر من، سخنان رهبر انقلاب خطاب به فرماندهان نیروهای مسلح، سخنانی سنجیده بود که باید فراتر از یک موضع‌گیری و در چارچوب تثبیت دکترین بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران تحلیل شود.

وی افزود: پیام اصلی این سخنان کامل روشن است؛ ایران آغازگر جنگ و ناامنی نیست و نبوده، اما در برابر هرگونه تجاوز، نه در زمان پاسخ‌گویی و نه در دامنه جغرافیایی آن، خود را محدود نخواهد کرد.

پاسخ سریع و بدون محدودیت جغرافیایی؛ پیام ایران به متجاوزان

کارشناس مسائل سیاسی گفت: یکی از بخش‌های مهم این پیام، تأکید بر پاسخ سریع، فوری و بدون محدودیت جغرافیایی است. این مسئله به این معناست که هرگونه محاسبه اشتباه درباره امکان حمله به ایران و محدود نگه‌داشتن پیامدهای آن، متجاوز را با متغیری جدی و غیرقابل پیش‌بینی مواجه خواهد کرد.

ممبینی ادامه داد: دیگر نمی‌توان تصور کرد که کشوری به ایران حمله کند و سپس خودش درباره زمان، دامنه و جغرافیای پایان بحران تصمیم بگیرد. این یکی از پیام‌های روشن و صریح سخنان رهبر انقلاب بود.

وی تصریح کرد: همچنین می‌توان این سخنان را حاوی پیامی روشن برای آمریکا و رژیم صهیونیستی دانست و آن اینکه امنیت و منافع ایران از امنیت ملی و ظرفیت دفاعی کشور قابل تفکیک نیست؛ چراکه جمهوری اسلامی ایران امروز در مقایسه با جنگ ۴۰ روزه، آماده‌تر، مجهزتر و قدرتمندتر شده است و هرگونه تجاوز باید با پذیرش مسئولیت و پیامدهای آن همراه باشد.

قدرت دفاعی ایران به تجهیزات نظامی محدود نمی‌شود

کارشناس مسائل سیاسی اظهار کرد: قدرت دفاعی ایران تنها به تجهیزات نظامی محدود نیست، بلکه بر دانش بومی شکل‌گرفته در سال‌های گذشته، توان موشکی و پهپادی، ظرفیت‌های راهبردی، تجربه عملیاتی و مهم‌تر از همه، اراده ملی برای دفاع از استقلال و تمامیت ارضی کشور متکی است.

ممبینی گفت: نکته مهم دیگر این است که جمهوری اسلامی ایران در محاسبات امنیتی خود اجازه نخواهد داد طرف مقابل با تهدید نظامی، فشار سیاسی یا عملیات روانی برای کشور ما تعیین تکلیف کند. باید توجه داشت که بازدارندگی زمانی معنا پیدا می‌کند که دشمن بداند هزینه تجاوز بسیار فراتر از محاسبات اولیه او خواهد بود و به همین دلیل از اقدام خود عقب‌نشینی کند.

آکسیوس:هنوز خبری از توافق برای ازسرگیری مذاکرات ایران و آمریکا نیست

عقب‌نشینی آمریکا در برابر قدرت دفاعی ایران و تلاش برای مذاکره

وی ادامه داد: نمونه این مسئله را اکنون شاهد هستیم. اگر ترامپ تصور می‌کرد که می‌تواند به ایران حمله کند و اتفاق خاصی رخ ندهد، این اقدام را انجام می‌داد؛ اما اکنون که با ضربات سهمگین جمهوری اسلامی ایران مواجه شده و پایگاه‌های آمریکا در منطقه تخریب شده‌اند، نیروهای خود را در حال خارج کردن است.

کارشناس مسائل سیاسی خاطرنشان کرد: همچنین شاهد هستیم که آمریکا به هر بهانه‌ای و با متوسل شدن به کشورهای مختلف تلاش می‌کند از مسیر مذاکره، راه‌حلی سیاسی را دنبال کند؛ با این حال، شروط جمهوری اسلامی ایران کامل روشن است و مقامات کشورمان بارها آن‌ها را اعلام کرده‌اند.

ممبینی با بیان اینکه این شروط هفت‌گانه مشخص است، افزود: باید به این نکته توجه داشت که ما در منطقه خودمان حضور داریم، اما آمریکایی‌ها متعلق به این منطقه نیستند. در منطقه‌ای که جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان قدرت برتر غرب آسیا و به اعتقاد من، دومین قدرت برتر جهان حضور دارد، طبیعی است که تعیین شروط و چارچوب‌ها باید از سوی ایران انجام شود.

وی تصریح کرد: مقامات کشورمان نیز این شروط را به‌روشنی اعلام کرده‌اند. آمریکا باید آن‌ها را بپذیرد و به آن‌ها تن بدهد تا پس از آن، مسئولان جمهوری اسلامی ایران درباره انجام یا عدم انجام مذاکره تصمیم‌گیری کنند.

مواضع رهبر انقلاب جنگ‌طلبانه نیست؛ هدف، جلوگیری از وقوع جنگ است

کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه مواضعی که رهبر انقلاب اتخاذ کرده‌اند به معنای جنگ‌طلبی نیست، ادامه داد: این مواضع در راستای ایجاد بازدارندگی مقتدرانه و جلوگیری از وقوع جنگ است؛ همان‌طور که در ابتدای صحبت‌ها نیز اشاره کردم.

ممبینی گفت: دیپلماسی و تعامل سیاسی همچنان می‌تواند مسیر حل‌وفصل اختلافات باشد، اما دیپلماسی زمانی معنا و کارآمدی دارد که بر پایه احترام متقابل، حقوق برابر و کنار گذاشتن تهدید و زورگویی شکل بگیرد، نه بر اساس تسلیم‌طلبی و تحمیل اراده یک طرف بر طرف دیگر. فلسفه‌ای که آمریکایی‌ها دنبال می‌کنند، این است که یا باید آنچه را ما می‌خواهیم بپذیرید یا تسلیم شوید. چنین رویکردی دیگر مذاکره نیست و نمی‌توان نام مذاکره بر آن گذاشت.

دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا در هاله‌ای از ابهام؛ قالیباف: مذاکره زیر  سایه تهدید را نمی‌پذیریم | یورونیوز

توانمندی‌های هسته‌ای و دفاعی ایران قابل مذاکره نیست

وی با بیان اینکه توانمندی‌های هسته‌ای، ظرفیت‌های دفاعی و دکترین دفاعی جمهوری اسلامی ایران به هیچ روی قابل مذاکره نیست، افزود: هیچ کشوری در دنیا نمی‌تواند برای جمهوری اسلامی ایران که طی ۴۷ سال گذشته قدرت خود را تثبیت کرده و روزبه‌روز قدرتمندتر شده است، تعیین تکلیف کند. کشوری که قدرت و جایگاه خود را بر پایه همین دکترین دفاعی تثبیت کرده، نمی‌تواند بپذیرد که آمریکا از آن سوی دنیا برایش مشخص کند تا چه میزان حق غنی‌سازی اورانیوم دارد یا برد موشک‌هایش باید تا چه مسافتی باشد. هیچ کشور مستقلی چنین شرایطی را نخواهد پذیرفت.

به گزارش ایمنا، آنچه در این دیدار بیش از هر چیز دیگری برجسته بود، پیوند میان دو مؤلفه است: آمادگی واقعی میدانی و پیام روشن راهبردی. گزارش فرماندهان از تولید چندبرابری مهمات و تجهیزات رزمی نشان می‌دهد که سخن گفتن از پاسخ فوری، اثرگذار و بدون محدودیت جغرافیایی، پشتوانه‌ای عملی دارد و تنها یک موضع‌گیری رسانه‌ای نیست.

در سوی دیگر، به‌روزرسانی بانک اهداف، تعمیق دفاع بومی، تقویت معماری اطلاعات نظامی و بهره‌گیری از فناوری‌های نوین، همه در یک راستا معنا پیدا می‌کنند: تثبیت بازدارندگی حداکثری در برابر تهدیدهایی که دیگر رنگ عملیاتی گرفته‌اند.

نتیجه روشن است. ایران آغازگر جنگ نیست و نبوده، اما این دیدار یک بار دیگر نشان داد که محاسبه متجاوز درباره زمان، دامنه و نحوه پایان درگیری، دیگر در اختیار او نخواهد بود. هر سطح و نوعی از تهدید، پاسخ فوری، اثرگذار و بدون محدودیت جغرافیایی را در پیش دارد و این یعنی معادله بازدارندگی ایران پس از تجربه جنگ اخیر، نه ضعیف‌تر، بلکه شفاف‌تر، مجهزتر و قاطع‌تر از پیش شده است. پیام این دیدار برای دوستان و دشمنان یکسان است: ایران در برابر تجاوز عقب نمی‌نشیند و تعیین شرایط پایان بحران، نه با متجاوز، بلکه با نیروهای مسلح و ملت ایران است.

کد مطلب 1016637

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.